torstai 18. joulukuuta 2008

Talvisia varustuksia




Kylmä ja kuiva Pekingin talvi on kuivattanut hassusti sormenpääni. Iho on koppurainen ja siihen on ratkeillut kipeitä juonteita ja haavan alkuja. Kyllä, olen rasvannut. Lähes alvariinsa. No, eipä minua voi ainakaan sormenjäljistä nyt tunnistaa.

Eilen näin Houhai-järven jäällä luistelijoita. Se sai minut taas vähän enemmän oivaltamaan, että täällä täytyy olla pakkasta. Pekingin lämpötilaa on tosi vaikea arvioida, kun ei ole lunta, ei jäätyneitä rapakoita ja kuuraakin olen nähnyt vain kerran. Kummallinen talvi.

Ihmiset pukeutuvat lämpimästi. Huput on vedetty päähän ja kaulaliinat kiedottu kireälle. Kasvosuojuksia on katukuvassa yllättävän paljon. Tajusin, että moni varmaan käyttää niitä pakkasta vastaan, suojatakseen ihonsa kuivumiselta. Mopon sarviin on ilmestynyt talven myötä lämpimät ja viiman pitävät käsisuojat.





Talvea vastaan suojaudutaan myös turkiksilla. Hui, kauppakujalla narulla roikkuvat ja tuulessa lepattavat turkikset näyttävät melkein eläviltä.





Piippua pössyttelevä papparainen näytti olevan kovin hyvillään päästessään valokuvaan. Kaverit taustalla uteliaina seurasivat ja naureskelivat. Kamera kaulassa kulkevana ulkomaalaisena sai pienessä kiinalaiskylässä osakseen erikoishuomiota ja jonkin kojun kohdalle pysähtyessään huomasi pian olevansa kiinalaislauman ympäröimänä. Tokihan se kiinnostaa, että mikähän sitä ulkomaalaista mahtaa kiinnostaa.



Ihan hyvin voi lähteä tossut jalassa kylille. Kesä-iltaisin kuljetaan muuten pyjama päällä. Kuka on sanonut, ettei yöpuvussa voisi ulos lähteä...


14 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä näitä kuvia.

Ja kuka muka kieltää lähtemästä kylille violetit tossut jalassa? Aivan hyvin voi lähteä...

MiaO kirjoitti...

Suvi, kiva kuulla, että kuvat on mieleen. Oon innostunu täällä kuvailemaan niin, että kuva-arsenaalia kertyy ihan mukavasti.

Niinpä, kuka sanoo, ettei kylillä voisi vaikka hupaisasti tossutella. Maa on täällä niin kuiva, ettei pääse tossut edes kastumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mia, blogisi on tosi monipuolinen ja mielenkiintoinen. Kuva- ja juttuaiheet huolella valittuja siitä laajasta arsenaalistasi. Toivottavasti jaksat kirjoitella, tähän on tainnut jäädä jo koukkuun :)

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Tosi kiva katsaus taas, kyllä talvissa on eroa. Suomalaisena sitä jotekin aina ajattelee, että se lumi on talven ehdoton osa, tosin ei sitä aina Suomessakaan enää ole.

MiaO kirjoitti...

Seija, kiitos. Tuntuu kivalta saada noin mukavaa palautetta. Hahaa, että ihan koukkuuntunut.. Kuulostaa ihanan hassulta. Koitan pitää sinut koukussa jatkossakin ;D

Itkupilli, totta, suomalaisena sitä niin mieltää lumen kuuluvan talveen. Vaikka aika vähäluminen se on talvi Suomessakin nykyään.

Eilen muuten pyöräillessäni kaipasin tuollaista kiinalaista naamasuojaa minäkin. Tuulten heittelemä hiekka meni silmiin ja narskui hampaissa. Olin kuullut etukäteen, että Pekingin talvi on kuiva, mutta eihän sitä käsittänyt alkuunkaan, vasta kun täällä paikan päällä.

Elina Ojaniemi kirjoitti...

Eri hienoja kuvia (tässäkin postauksessa)! Etenkin noi kaks viimeistä. Iha näyttelykamaa, ainaki mun mielestä.

Elina L

MiaO kirjoitti...

Kiitos Elina! Ja kiva tavata sinut täällä kommenttilootassa. Tämä bloggaus on siinäkin mielessä kelpo harrastus, että valokuvaamisen taito kehittyy. Ja kun satoja räpsyjä ottaa, niin mukaan mahtuu mukavasti muutama julkaisukelpoinenkin ;D

Itsekin pidän tuosta tossukuvasta, se on ihan veikeä. Ja papparaisesta tuli aika hauska kuvasarja, jossa pappa istuu kuin naulattu ja piipun savu vain liikkuu kuva kuvalta. :D

Jael kirjoitti...

Kiva oli lukea tätä ja tuo papparainen kuva on vallan mainio! Olen täälläkin nähnyt tossulla liikkujia, ainakin aamulla koiraa ulkoiluttaessa.

mizyéna kirjoitti...

Löydän paljon yhtäläisyyksiä postuksistasi myös tänne tunisiaan. Lumeton kylmä talvi. Ei uskoisi, että Afrikassakin on untuvarotsit talvella tarpeen. Ja ihan normaalia kulkea pyjamassa tai aamutakissa, tohveleista puhumattakaan :)

Alempi postaus postin saapumisesta sai myös hymyn huulille. Se on suuri ihme aina täälläkin ja kohokohta jos postia tulee jopa kaukaa suomesta :D

MiaO kirjoitti...

Yaelian, kiitos :) Vai tossutellaan sitä siellä Israelissakin. Hauska kuulla.

Marita, aaa, että sielläkin Tunisiassa. Taitaa olla ihan maailmanlaajuinen ilmiö tämä tossuttelu. Ja että pyjamat kuuluu katukuvaan sielläkin. Täällä päin miehet menee pyjama päällä baariin iltateelle, kesäisin siis. Aika vekkulia. Mutta että siellä Tunisiassakin tarvitaan untuvatakkeja?!? Ohhoh, eipä olisi tullut mieleenkään. Afrikassa ei siis olekaan aina kuuma?? :-/

mizyéna kirjoitti...

Juu, ei ole :) Parin kuuakuden ajan päivälämpötilat ovat keskimäärin +15 kovalla merituulella ja korkealla kosteusprosentilla. Öisin voi laskea lähelle nollaa. Untuvatakit ovat siis tarpeen. Mutta aurinko paistaa kauniisti lähes joka päivä eikä loskaa, joten ei valiteta :)

Nina kirjoitti...

Hienoja kuvia!

Hangzhoussa kesäiset pyjamat ovat vaihtuneet talvisiin, topattuihin ja osalla on myös noita ihania aamutossuja ;-D

Ei haittaa, vaikka dementia alkaisi Kiinassa vaivaamaan, sitä ei kukaan huomaa ;-)

Elegia kirjoitti...

Upeita kuvia, etenkin piippua pössyttelevä mies on mieleeni!

Japanissa noita kasvosuojuksia näki myös paljon. Nuhaiset ihmiset käyttävät niitä, etteivät tartuta kanssaihmisiä.

MiaO kirjoitti...

Marita, siellä onkin sitten ihan erilainen ilmankosteus. Se voi noinkin vähäisillä asteilla ja kovalla tuulella tuntua yllättävän kylmältä. Mutta ihana, kun aurinko paistaa joka päivä.

Nina, kiitos :) Aaa, sielläkin näitä samoja tossuttelijoita. Juu eipä kyllä helposti huomaisi, eikä katukuvasta poikkaisi, vaikka dementia iskisi ;)

Elegia, kiva kun kommentoit, kiitos. Piippumiehestä sattui tulemaan ihan hyvä kuva. Noita kasvosuojuksia käytetään täälläkin flunssa-aallon aikaan, varsinkin lääkäriasemilla. Japanissa ilmeisesti ihan erityisesti.