keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Breaking the Wall


Jiihaa! Iloinen tervehdys teille ystävät sekä kaikki blogiini eksyneet! Miao täällä kurkistelee piiiitkästä aikaa. Jo loppui nettisensuurin aika minunkin elämässäni, toistaiseksi ainakin. Ostin osuuteni ruotsalaisesta nettitunnelista, jonka suojissa voin ujuttautua läpi Kiinan mahtipontisen nettimuurin.



Juhlistamme tätä hetkeä edellisten Suomi-vieraidemme tuomalla Salmiakkikossulla. Mikä olisikaan miellyttävämpi hetki korkata pullo ja nostaa maljaa. Eläköön sananvapaus! Eläköön mielipiteen ilmaus! Eläköön vapaa tiedonkulku!



(Tämä lähikuva ei ole Kiinan muurista, mutta olisi laastin puuttumisen vuoksi ollut ehkä helpommin murrettavissa.)

10 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Jippii! Selätitte vaikeudet.

Me saatiin feisbookki just toimimaan. Ja juhlistetaan sitä kuohuvalla!

Oikein hyvää lomaa teille. (Me lähdetään viikonloppuna telttailemaan!)

piparminttu kirjoitti...

Tervetuloa takaisin!

Mikäs se tunneli oikein on, kun kaikki sensuurin alaiset siitä puhuu?

Anne kirjoitti...

Hyvä, hyvä! kivaa päästä taas lukemaan mitä sinne päin maailmaa kuuluu!

pensastasku kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Jo on kurkittu blogiisi vaan ei ole mitään näkynyt. Ruotsalaisilla on hauska tunneli. Hyvä niin.

Suvi kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta. Ja hyvä että kieroteitä löytyy. Vapaus lukea mitä haluaa on niin normaalia täällä suomessa, että on vaikea ymmärtää tuota sensuuria.

Kauniita kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hienoa paasta taas lukemaan Kiinan arjesta. Olenkin aina valilla kaynyt kurkkimassa josko olisi jokin kiertotie loytynyt, ja uutta tekstia blogissa.

Olen pari kuukautta itesekin ollut Kiinassa, ja maa kiinnostaa aina.

Mimmi

MiaO kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista blogini ystävät! Kiva pitkästä aikaa nähdä teidät täällä. Ja tervetuloa mukaan Mimmi! Mukava kun ilmoittauduit. Piparminttu, tämä kiertotie on niin kutsuttu vpn-tunneli, virtual private network. Eli otan omalta koneeltani yhteyden palvelimeen, jonka suojissa IP-osoitteeni muuttuu ruotsalaiseksi. Näin ollen kiinalaiset eivät voi sitä blokata.

Seija kirjoitti...

Mahtavuutta, olet taas "tavoitettavissa". Olin jo lähestulkoon luullut, ettet palaa enää langoille, mutta naamakirjasta sitten huomasin, että olit keksinyt reitin. Sitä facebookia en edelleenkään oikein taida osata käyttää...

Rusina kirjoitti...

JIPPII! Jo tätä olen odotellutkin, että jospa joku vippaskonsti keksitään. Aika ajoin olen käynyt kurkkaamassa tilannetta. Mielenkiinnolla odottelen korealaista raporttiasi =)

MiaO kirjoitti...

Hei Seija ja Rusina! Taallahan sita ollaan, mukana kuvioissa taas. Talla hetkella viela Koreassa loman merkeissa. Mutta postauksiin palataan, kunhan Kiinaan taas kotiudutaan. :)