maanantai 11. huhtikuuta 2011

Iltalenkillä kohtasin kopista sojottavat koivet

Tänään säikähdin törmänneeni ruumiiseen. Iltahärämällä koiraa ulkoiluttaessa, puhelinkioskin kokoisen vartijakopin ovi oli selällään ja oviaukosta sojottivat vartijan koivet. Tyyppi makasi lattialla kyljellään ja minä koitin häntä herätellä. "Nii haooo! Oletko kunnossa?!" hoin hänelle, eikä elettäkään. Tökin pallokepillä miestä, koittaen saada häneen eloa. Kop(a)utin kepillä naamaankin ja huudahdin jo isommasti. Hetken päästä kuului heikko ynähdys, silmät kävivät viirun verran auki. Hengissä. Luojan kiitos.

Soitin alueemme klubitalolle, jonka numero on minulla kännykässä. "Täällä koirakentän vartijakopissa makaa teidän työntekijä lattialla. Voisitteko lähettää jonkun häntä katsomaan, kun en tiedä onko hän vain väsynyt vai onko hänellä oikeasti jokin hätänä?" "Mitää, mihin olet menossa?" "Ei kun voisitteko lähettää jonkun katsomaan täällä vartijakopissa makaavaa miestä?" Langan päästä kuuluu ihmettelevä "Miksi?" "No kun hän ei näytä olevan kunnossa. Hän makaa maassa." "Ei, emme voi." "No miksi ihmeessä?! Hän makaa maassa ja on melkein tajuton." "Se ei ole meidän hommamme. Soita securityn puolelle." (sijaitsee kaiketi jossain seinän takana) "Minäkö?!!" "Niin sinä." "Täh..??! Ettekö TE voi soittaa?!" "Emme. Sinun on soitettava." "Ei minulla ole edes heidän puhelinnumeroa." "Se on 8450125890508594755858939" "Ei hitto, en minä voi sitä tähän hätään muistaa! Unohda että edes soitin."     Helv**ti. 

Maassa lojuva vartija oli hyvin vähäeleinen. Hengissä kuitenkin. Lähdin koiran kanssa kohti kauempana könöttävää koppia. Vanha vartijamies hymyilee ystävällisesti ja minä kysäisen: "Tiedätkö, että sinun kaveri makaa tuolla kopissaan?" "Juu, niinhän se tekee." "No mutta miksi?!" Vanha vartija hymähtää ja näyttää kädellään juomisliikettä. "Hän on siis humalassa?" "Niin." "Ahaa... no, parempi kai niin." "Hehe.." vartija yrittää keventää tilannetta ja jää hymähtelemään itsekseen.

13 kommenttia:

happycat kirjoitti...

Tsiisös, että semmonen tapaus tällä kertaa !

Satu kirjoitti...

Hahhaaaa!!! Only in China, ai että mulla on ikävä sinne.... :-) Täällä veret seisauttavin näky on kun puliukot mölisee heti aamutuimaan Sokoksen eteisessä...

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin alkoi hymyilyttää. Aika tyypillistä tuo puhelinkeskustelu Kiinassa.Parhaassa tapauksessa luuri korvaan,jos puhut englantia,vaikka asia olisi tärkeäkin (klubitalon työntekijät sentään englantia puhuvat). Suvaitsevaa suhtautumista vajaatyökykyiseen työntekijään.Lisbet

Nina kirjoitti...

Ei voi olla totta :DDD
Ihan käsittämätöntä, ja vielä vartijahommissa!
Only in China... (ehkä?!)

MiaO kirjoitti...

Heippati hei. Juu tällainen tapaus tällä kertaa. :D Mutta ihan vakavissaan, tällaista on vastuunoton kulttuuri tässä maassa. Klubitalon virkailija saattoi ihan aiheellisesti pelätä, että jos hän tekee ilmoituksen, ja joku saa potkut sen vuoksi, HÄN joutuu vaikeuksiin.

Kiinalainen vastuunoton kulttuuri on hyvin kinkkinen. Jos näet onnettomuuteen joutuneen, apua tarvitsevan ihmisen, niin turvallisempaa on kävellä ohi. Nimittäin jos menet auttamaan ja hälyttämään apua, sinun katsotaan olevan uhrin hengestä vastuussa. Jos ihminen menehtyy, se on sinun syysi. Omaiset voivat vaatia sinulta korvauksia, sillä ihminen menehtyi, koska sinä et osannut auttaa. :/ Näin se vaan on.

Mieheni kertoi, että jopa työpaikan yleisissä ohjeissa kehoitetaan poistumaan paikalta, jos ei itse ole osallisena onnettumuuteen. Kiinalaisten kun täytyy aina saada selville syyllinen, ja jos sellaista ei ole, niin jostakin se sitten täytyy tehdä.

Ja mitä tuohon vartijan kännäilyyn tulee, niin täytyypä todeta, että sen verran on pitkästyttävää puuhaa pönöttää vartijana, ja vieläpä koirakentän laidalla, etten yhtään ihmettele, että pikku päivä-, iltapäivä-, tai kokopäiväkänni tulee mieleen. Onko puuduttavampaa hommaa, kun tuijottaa nurmikenttää päivät pitkät ja laskeskella montako koiraa sattuu minäkin päivänä ohi kulkemaan?! :/

Anonyymi kirjoitti...

Hitsit repsahdin kun luin tuon, mut kuka oikeesti on humalassa työvuoronsa aikana? Välittääkö kukaan Kiinassa?

Nini kirjoitti...

Sen siitä sit saa kun koittaa auttaa toista. Hukkaa aikaa, ja ihmiset on töykeitä. voi kun ihanaa.

Anni kirjoitti...

voi ei kauhea juttu :S !

itekki oon asunut pienenä kiinassa,olihan sielä tollasiakin asioita,mutta oli kivaakin!:) sen verran kun edes muistan. :)

Vilijonkka kirjoitti...

Kävinpä kurkkaamassa on täällä loppukaneettia, vinkkiä toisesta blogista, tai jotain.

Hyvää syksyä.

Unknown kirjoitti...

Sulla on makee tyyli kirjottaa, jäin koukkuun. :)

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

jerseys cheap kirjoitti...

Minuakin alkoi hymyilyttää. Aika tyypillistä tuo puhelinkeskustelu Kiinassa.Parhaassa tapauksessa luuri korvaan,jos puhut englantia,vaikka asia olisi tärkeäkin (klubitalon työntekijät sentään englantia puhuvat). Suvaitsevaa suhtautumista vajaatyökykyiseen työntekijään.Lisbet

cheap jersey kirjoitti...

Täällä veret seisauttavin näky on kun puliukot mölisee heti aamutuimaan Sokoksen eteisessä...