keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Hemmottelua jalkahoitolassa

Mies on työmatkalla Etelä-Kiinassa ja oloni on jotenkin haikea ja melankolinen. Koira on varsin tyytyväinen tilanteeseen. On saanut erityisen paljon rapsutuksia näinä päivinä. Sanovat että kolme kuukautta ulkomailla olisi jokin rajapyykki. Alkuvaiheen kiehtovuus ja uutuuden viehätys alkaa kaikota ja koti-ikävä hiipii. Kaikki tuntuu vielä korostuvan, kun mieskin on muualla. Ajatukset ovat lennelleet kotikonnuille ja ystävien luokse Suomeen.

Mielialan huomioon ottaen, annoin itselleni luvan pieneen hemmotteluun. Aamupäivän työrupeaman jälkeen ei rahat ehtineet kuin käväistä taskussani. Valitsin kiinalaisen jalkahoidon. Jotenkinhan tämä päivä täytyi pelastaa.

Kaunis ja rauhoittava miljöö, eteeriset öljyt ja meditatiivinen musiikki kutsuivat lempeästi astumaan peremmälle. Pehmeä nojatuoli hukuttaa minut uumeniinsa ja jalkani sujahtavat lämpimään veteen. Olen yllättynyt, sillä jalkahoitajani onkin mies. Itse asiassa huomaan, että sermin takana toisen asiakkaan varpaita työstävä, on sekin mies. Tulen miettineeksi, että lakkaavatko he myös kynnet. Omaan tarjoukseeni ainakin kuuluu värin uusiminen.

Jalkahoitajani asettelee työpisteensä kuntoon, laittaa kohdevalaisimen päälle ja teroittaa veitset. Heti ensimmäisistä otteista huomaan, että hän ainakin osaa hommansa. Nautin ja rentoudun hänen räpeltäessä varpaitani.




Hoito oli tehokas ja kovettumat poissa. Lattialle jäi vain keko juustoraastetta :/ Jäin vielä odottelemaan, että kynnet kuivuisivat. Meditatiivinen ja esoteerinen musiikki vaivuttivat minut jonnekin sielujen maailmaan. Herättyäni huomasin, että olikin jo paljon parempi mieli. Lähtiessäni otin käyntikortin. Tänne täytyy palata.

ps. Ei muuten lakannut tämä mies. Tuli nainen ja veti värit ;)

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Jalkahoitoilu on maailman parasta hemmottelua, olen juuri huomiseksi varannut ajan. Täällä ikuisten sandaalikelien maassa jalat on aina näytillä mutta muutenkin piristää kovasti oloa.

MiaO kirjoitti...

Hei Jonna ja kiitos kommentista. Minäkin nautin, kun olen nykyään uskaltautunut tämän hemmottelun pariin. Joskus aiemmin Kiinassa sattui vähän nolo kokemus, että pidin aikani varpaita visusti piilossa. Jalkahoitolassa nimittäin työntekijät kilvan ihmettelivät suuria jalkojani. Hyvä etteivät jo melkein kadulta pyytäneet ihmisiä katsomaan.

Kiinalaisille moinen isoon ääneen ihmettely on aivan luontaista ja toisten ulkonäöstä todetaan asioita hyvinkin suoraan. Isojalka mikä isojalka ja läski mikä läski. Niin yksinkertaista se on ;D

Vilijonkka kirjoitti...

Ja mikähän paikka mahtoi olla, ei ainakaan yashou!

MiaO kirjoitti...

Juu tämä oli eri rauhallinen ja varsin yksilöllinen kokemus verrattuna siihen Yashown "kolme työntekijää neliömetrin alueella -tyyliin". Ja ihan teidän lähellä vieläpä. Le Spa, River Gardenin klubitalolla, tien puolelta portaat ylös.

M'man kirjoitti...

hauskaa lukea seikkailujasi siella kaukana. Tama on hauska postaus ja kuva mainio. Lukiessani sita, tuntui kuin itseltakin olisi jalkapedikyyri tehty ;)

Suomi ja koti ikavaan tsemppiva. Jos tykkaat FAtsun suklaasta ja olet sellainen, joka ikavaan tykkaa vetaa suklaata nassuun, kay taalla (ehka sita voi teille saakka tilata) :)
http://194.100.42.142/index.php?&id=10&sm=1

Ps. Ei sita valttamatta tarvitse ystavaa ilahduttaa, itsestaan voi jo aloitta.. ;)

MiaO kirjoitti...

M´man, kävin oitis katsomassa tuon linkin Fazerin suklaalähetysten sivuille. Mutta voi plääh! Eivät toimita Euroopan ulkopuolelle. Harmi. Täytynee pyytää Suomen vierailta tuliaisiksi ;) Kiitos vinkistä anyway ja kiva tavata sinua näissä kommenttilootissani. :)