perjantai 10. lokakuuta 2008

Unidentified Flying Objects

Pekingin taivasta katsoessa voi saada ajoittain outoja väristyksiä. Asumme lentokentän lähettyvillä ja olen kyllä tottunut näkemään liikkuvia kohteita taivaalla vähän väliä ja vieläpä lukuisia yhtäaikaa. Mutta kun näkökenttään osuu lentokoneen liikkeestä poikkeava kohde, epätavallisen hidasta liikehdintää ollakseen kyse minkäänlaisesta lintulajista, ja kun havaittu kohde näyttää jopa jämähtävän paikoilleen, herää mielenkiinto, että mitä ihmettä?!

Toki olisi ollut mielenkiintoista saada varsin raskauttavaa ainesta tänne blogiini, mutta ainakin toistaiseksi mennään näillä eväillä ;D







Leijaharrastus on täällä ihan eri tavalla arvossaan ja kuuluu selvästi paikalliseen perinteeseen ja kulttuuriin. Leijoja myyviä liikkeitä voi bongata sieltä täältä ja lennättämään voi päästä mitä ihmeellisempiä figuureja. Kelat ovat jättisuuria, joten leijoja voi havaita hyvin epätavallisissa korkeuksissa. Kieltämättä se oli aluksi aika hämäävää ;)


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita leijoja! Muista Shanghain reissulta ihan saman - on ällistyttävää, miten hirveän korkealle leijat voi taitava lennättäjä saada. Hieno postausaihe - taas! Täkkikuvat myös hyvin ajankohtainen, sillä kohtahan jo alkaa talviaika. Olipas kiva matkalta palatessa kurkistaa MiaO:n Kiinaan! t ano

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Voi olen aina rakastanut leijoja, mutta mitään todella upeita en ole koskaan "elävänä" nähnyt lennätettävä.

Mulla oli ihana kiinalainen sudenkorento leija pitään kotona koristeena. Lopulta se hapertu ihan olemattomaksi.

Noi on mielettömän hienoja leijoja, tuollaisia voisi laittaa myös koristeeksi, tosin olisi kyllä kiva jos oppisi ihan oikeesti lennättämään.

Kiinassa on kyllä niin kauniita ja kiehtovia perinteitä, että sinne olisi tosi kiva päästä jonain päivänä.

MiaO kirjoitti...

Ano, onpas kiva taas tavata sinut täällä kommentoimassa. Toivottavasti matkasi oli antoisa! Kiinassakin käyneenä sinulla varmaan tulvahtaa mieleesi kaikenlaisia muistoja tämän blogini kautta. Kuten nyt nuo leijat. Kiva jakaa näitä havaintoja puolin ja toisin kanssasi.

Itkupilli, voih, olen nähnyt täällä jossain sellaisen sudenkorentoleijan ja itsekin ajatellut sellaisen hankkia! Sudenkorento on minulle oikein rakas teema, se on usein toistunut painokuoseissani. Siipien kuvioinnit ovat kaikessa graafisuudessaan uskomattoman kauniita!

Olen samaa mieltä kanssasi, olisipa kiva jos oppisi itsekin leijoja lennättämään. Toistaiseksi minäkin olen vain seurannut sivusta.

Totta, täältä Kiinasta(kin) löytyy paljon kauniita ja kiehtovia perinteitä. Ja sehän tässä erityisen kiehtovaa onkin, kun ne on niin erilaisia länsimaisiin perinteisiin verrattuna. Voisinpa muuten kirjoittaa niistä välillä vähän enemmänkin. Toivottavasti pääset joskus käymään näissäkin chinatowneissa. :)

M'man kirjoitti...

AIVAN UPEITA nama leijat - kuvista puhumattakaan. Ihanan varikkaita, herkullisen varillisia!

MiaO kirjoitti...

M´man, leijoja löytyy kyllä kaikissa mahdollisissa väreissä ja on jos jonkinlaista tyyliä. Hempeää ja herkkää kuin myös pelottavaa ja irvistävää. Jokaiselle varmasti jotakin! Itse haluaisinkin muutamia leijoja koti-Suomeen muistoksi. Pari vuotta aikaa löytää mieluisimmat.