torstai 19. helmikuuta 2009

Tänään ei jaksa, ei huvita.

Onpas kyllä jotenkin mälsä ja väsähtänyt olo. Jo kiinan tunneilla tuli pilkittyä ja nyt olen nuokkunut päikkäreitä pitkin iltaa. Soitin brittiystävälle, että aloitetaanpa ne jumppailut joku toinen kerta. Tänään ei ole minusta mihinkään.

Ärsyttää kun kaasumittari piipittää. Kaasu on lopussa ja lisää pitäisi käydä lataamassa. Tänään en jaksanut. Olisi pitänyt jopa reilu kilometri pyöräillä. Kylmetköön kämppä, onhan minulla nyt isännänkin peitto lämmikkeenä. Suihkussa pitäisi kai jaksaa käydä nyt illalla. Aamulla ei varmaankaan tule enää kuin kylmää.

Lankapuhelinkin soi ja piinasi pari kertaa. Siihen tulee yleensä vain vähemmän kiinnostavia soittoja. Kiinalaisnainen puhuu nauhalta. En saa mitään selvää, mutta olen jo oppinut, että silloin on aika maksaa puhelinlasku. Muuten sulkeutuu myös netti. Joo joo, hoidan hoidan. Huomenna. Ehkä.

Toinen puhelu. Juu juu, haen haen ja hommaan korjaajan. Asunnon omistajan oikea käsi ilmoittaa, että on toimittanut kaivatun osan management officeen. Asunnossamme on taas jokin rikki. Samalla pitää pyytää avaamaan viemäri. Lavuaari ei vedä. Taaskaan. Saa odottaa huomiseen.

*****

Kiinalaisilla sentään on ollut tänään innostuneempi päivä. Lumi, tuo jännä elementti on pysynyt maassa jo muutaman päivän. Yön aikana oli satanut vähän lisääkin ja aamulla näki vanhempien jäävän leikkimään lumisotasta saatettuaan lapsensa koulubussiin. Palloja pyöriteltiin ja valokuvia räpsittiin. Hihkuttiin ja oltiin innosta soikeana.

Lapion varressa heilui varmasti jokainen kadunlakaisija, vartija ja ulkotyöläinen. Joillakin oli vitsoista väännetty luuta. Aika heppoiset oli välineet, eihän moisella luudan rihvelillä saa kuin lunta vähän siliteltyä. Mutta pääasia, että jokainen sai lunta sohia tai kantaa paikasta A paikkaan B.

Vaikka en kyllä nähnyt mitään mieltä, miksi lapioida muutaman sentin lumikerrosta rotvallin reunalta ja kantaa sitä kasoihin. Ketä se lumi siinä tienposkessa haittaisi ja sulaahan se kohta kuitenkin. No, ehkä menin vähän hätäiseen touhuja tuomitsemaan, olihan niillä kasoilla sittenkin selvä tarkoitus.



edit. Edellisen postauksen kommenttilootassa oli näköjään julkaistu uutislinkki. Kiitos siitä. Ei helvata, nyt ei jaksa kyllä ymmärtää. Lukekaa tästä mitä ihmettä ne kiinalaiset onkaan keksineet!? Ei ihme, että tänään on ärsyttänyt ihan ylimaallisen paljon. Taisin alitajuisesti haistaa palaneen käryä. Murrr...

7 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Tsemppiä sinne pohjoiseen! Toivottavasti saat aamulla lämpimän suihkun... Pitääpä muuten käydä tarkistamassa, onko meillä vielä vesirahaa... Ettei tule joku aamu kuiva suihku ;-)

Jael kirjoitti...

Miten sitä kaasua teillä ladataan? Kylmät asunnot on mullekin tuttu juttu, tosin tänä vuonna on ollut vähemmän kylmää.Joskus aamulla on ollut ihan kauhean vaikeata mennä suihkuun kylmyyden vuoksi.

Tsemppiä ja parempaa oloa toivottaen...

Anonyymi kirjoitti...

Kemikaaleilla lunta - kaikkea sitä keksitään. Mitähän ne kemikaalit ovat ja mikähän on niiden vaikutus ihmisille tai elämälle maan pinnalla yleensä? Joskus on 'vetelyspäivä' itse kullakin eli hyvällä omalla tunnolla vaan peiton alla lukemista, jos siltä tuntuu. Huomenna varmaan jo mieluusti käyt kaasut tilaamassa ja varaosat hakemassa, vaikka Oonan kera. Tsemppiä sinne päin ja hyvää viikonloppua! tno

M'man kirjoitti...

Tuommoisia paivia on, saakin olla. Huomenna paremmin :) Tsempitys terveiset - jos ne hetken piristaisivat :) Aivan upean ulkoasun olet saanut blogiisi!! Upea! Piristava, kuin nojatuolimatkailisi kaydessani luonasi! VAu! Kiitos!

MiaO kirjoitti...

Voi kiitos teille blogiystävät tsempityksestä! Piristävää huomata täällä empaattisia kommentteja, kun itsellä meinaa alakulo mieltä painaa. Pitänee jotain piristävää keksiä tässä viikonlopun aikana. Ainakin kun arki koittaa, niin ajatukset keskittyvät toisenlaisiin aiheisiin, eikä ole aikaa turhaan murehtimiseen.

Nina, kuivapesu voisi olla aika epämiellyttävä yllätys aamulla. ;) Täällä vesi kuiten kulkee, kuuluu sopimukseen, mutta miten lämpimänä, se on itsestä kiinni.

Yaelian, kaasua ladataan kortille, samoin kuin sähköäkin. Lataukset tehdään pankissa, eri pankeissa tosin, ettei olisi liian helppoa.

Ano, googletin tuota kemikaalisadetta ja näyttäisi olevan kyseessä sellainen myrkky kuin hopeajodidi. Kiinan valtion mukaan harmiton aine, vaikka pidemmän altistumisen sanotaan mm. värjäävän ihon ja limakalvot pysyvästi siniseksi. :-o Varsinkin kasveille ja pieneliöille aineen sanotaan olevan tuhoisaa, joten viljelyalueilla sen käyttö pitäisi olla kiellettyä. Niinpä, ainakin pitäisi...

Kuulemma säätä ohjailtiin myös olympialaisten aikaan ja myös parin viikon takainen vesisade oli sekin keinotekoista. Helpotustahan tähän kuivaan ilmaan tällä tavoin haetaan, mutta toivoisi kuitenkin selvitettävän, onko moinen keino pidemmän päälle kuitenkin haitallisempi. Rohkenen epäillä, ettei kaikkia asioita ole otettu huomioon. :-/

M´man, näin upean blogipohjan Elegia minulle värkkäili. Nojatuolimatkat saavat tällä tavoin uutta ulottuvuutta. Luo kivasti lisää Kiinan tuntua. Eiköstä vain. :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Samaa tulin minäkin sanomaan: aivan upea tuo uusi blogi-ilme!! Ihanaa tuo kiinalainen arkkitehtuuri.

Tuommoisia masentavia päiviä tulee meille kaikille. Tuntuu ettei mikään saa muuta kuin pinnan kiehumaan. Sellaista se elämä on. Piristystä uuteen viikkoon ! T. Sunnuntai-sohvaperuna, joka ei siis käynyt tänään ulkona ollenkaan.

MiaO kirjoitti...

Risulinna, kiitos! Täällä on jo eri pirteä mieli. Uusi viikko ja uudet vinkeet. Välillä täytyy pysähtyä ja olla vähän niikuin pysäkillä. Ihan pelkästään olla vaan. Mutta se mälsä ja herkästi ärsyyntyvä mieli ei ole kyllä mitään mukavaa. Murrr... Onneksi kuiten ohimenevää sekin.

Hyvää alkanutta viikkoa sinullekin! Sunnuntai onkin mitä mainoin sohvaperunapäivä. :) Nyt uudella tarmolla viikon töihin ja touhuihin.