perjantai 9. huhtikuuta 2010

Kotia etsimässä

Aikamme pähkäiltyämme päätimme jäädä tänne Pekingiin vielä vuodeksi. Vuokrasopimus tässä nykyisessä asunnossa päättyy ja vielä emme ole saaneet vastausta, olisiko sopimusta mahdollista jatkaa. Tässä olemmekin miettineet, että mistähän se seuraava koti löytyisi. Olisiko ruoho vihreämpää jollain toisella asuinalueella, vai löytyiskö koti näiltä tutuilta kulmilta...

Uutta kotia etsiessä sanelee Oonan koko omat ehtonsa. Yli kolmekymmentäviisi senttiä korkeita koiria kun ei sallita kovin lähelle keskustaa. Tosin raja kulkee yllättävän kaukana, viitoskehällä, jonka sisäpuolellakin on kivoja asuinalueita, jonne ei kaupungin häly vielä ylety.

Monia asuntoja ja taloja on käyty katsomassa. Mitään täysosumaa ei ole vielä tullut vastaan, missä olisi kaikki toivomamme edellytykset. Aina on joko liian betoninen ympäristö, ei takapihaa tai Oonan pissatuspaikkaa lähellä, asunto on liian huonossa kunnossa, ilmenee vesivahinkoja, asunto on liian kallis tai liian suuri tai siinä on ihan liikaa kerroksia. Näyttää siltä, että näiltä laitakaupungin villa-alueilta on hankala löytää sopivan pientä asuntoa. Ei ole mitään mieltä muuttaa 350 neliöiseen taloon, jossa on kolme kerrosta. Miten kaksi ihmistä ja yksi tassuttelija voisi ikinä saada sellaisesta kodikkaan?!

Vaikka tämä nykyinen asuinalue on aika kaukana miehen työpaikasta ja monenlaisia puutteitakin ilmenee, on tässä silti omat ainutlaatuiset puolensa. Aluetta ei ole rakennettu liian täyteen, vaan puistoalueille on jätetty kivasti tilaa. On polkuja Oonan kanssa kulkea, runsaasti vihreyttä ja vesistöjä, jotka näyttävät kauniilta ainakin näin alkukeväästä, kun vesi ei ole vielä ehtinyt kerätä levää.

Saa nähdä mihin vaihtoehtoon tässä päädytään. Plussia ja miinuksia on kirjattu ja tulokset ovat tähän mennessä hyvin tasaisia. Muuttaminen toki toisi uusia tuulia, mutta toistaalta tämä nykyinen asuinalue tuntuu jo niin rauhoittavan tutulta. Auringonlaskun aikaan kuvatessa tulee mieleen outoa haikeutta. Ensimmäistä kertaa huomaan, että johonkin Kiinassa on jo kiintynyt.


5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tsemppiä! Toivottavasti löytyy hyvä uusi koti,myös ja Oonalle hyviä kävelyreittejä! Ihanat kuvat Oonasta!

Vilijonkka kirjoitti...

Pääasia on että teette huolellisen vertailutyön, vaikka lopulta jäisittekin vanhaan! Teidän alue on tosiaan mukavan väljä.

Satu kirjoitti...

Vaikuttaa silta etta jaatte vanhaan kamppaan :-) Tiedan etta siita on tullut se "oma pesa" ja varmaan tunne etta ei se vaihtamalla parane.ja olettehan siita jo omaa muokanneet parisen vuotta. Aika paljon plussia kertyy myos Oonankin kannalta.

Mun mielesta teidan nykyinen alue on ihan kiva, tosin klubi politiikkaa ja muita vaa' assa painavia seikkoja en siita tietenkaan enempaa tieda.
Paa- asia etta teette mieleisenne ratkaisun.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Oonalle, kivoja kuvia.Luppakorva asui villa- compoundissa Shanghaissa,kävelyreitiksi riittivät asuntoalueen kulkureitit ja oli vielä käyttämätön nurmikenttä,jossa alueen koiruudet saivat juosta vapaina.Tultiin tutuiksi eri maista tulevien koirien kanssa.Toivon,että päädytte kaikille kivaan asuntoon.Kevätterveisin Lisbet ja luppakorva

MiaO kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista Yaelian, Vilijonkka, Satu sekä Lisbet ja Luppakorva! Asuntoa tässä edelleenkin etsiskellään, mutta mitään paniikkia ei ole. Selvisi nimittäin, että tähänkin voidaan jäädä. Toisaalta, vaihtelu voisi virkistää...

Huomenna olen menossa katsastamaan yhtä vaihtoehtoa, missä Oonalle olisi hulppeat kentät ja kunnon koirapolut. Eikä alue olisi hassumpi noin muutenkaan. :)