tiistai 20. huhtikuuta 2010

Voihan pyhä jyssäys ja tulivuoren pössäys...

Viime päivät on täälläkin seurattu tuhkauutisia netistä. Niin se vaan meni maailma moisesta pössäyksestä sekaisin. Luonto osoitti taas, kuinka sillä on valta saada ihminen avuttomaksi. Kuulostaa melkein jokaisen tuttavapiirissä olevan joku jumissa jossain päin maailmaa tai jännittävän tulevan lomamatkansa vuoksi. Niin myös täällä.

Jännityksellä tässä seurataan, mahdetaanko saada vieraita viikonlopuksi. Kaikenlaisten suunnittelujen ja säätämisien jälkeen olisi kyllä kurja, mikäli heidän matkansa tyssäisikin tähän. Lentoseisausta on ainakin huomiseen ja avautumisen jälkeenkin saattaa mennä muutama päivä, että liikenne saadaan rullaamaan. Lyheneekö vieraidemme loma, mikäli pääsevät tänne ollenkaan? Ja vaikka pääsisivätkin, mitä jos tulivuori rupeaa pössyttelemään uudelleen ja he jäävätkin tänne jumiin?

Mitä jos ärhäkämpi sisarvuori Katla heräilee sekin ja alkaa päästelemään ilmoja pihalle? Se se vasta gigaluokan härdellin aiheuttaisikin! Siinä tapauksessa taidettaisiin mekin puksutella Siperian halki kesälomille. Paitsi, että kaikki makuupaikat olisi varmasti jo varattu aikaa sitten ja jäljellä olisi enää istumapaikkoja viikon kestävälle roudille. Cool!


(Kuvat ei lähemmin liity tekstiin,
mutta tässä muutamia otoksia viime sunnuntain Pekingistä.
Kevättä on ollut ilmassa harvinaisen pitkään.
Kesä tuleekin tänä vuonna verrattain myöhään.)


9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihan uskomatonta miten moneen tuo purkaus on vaikuttanut.Toivottavasti pääsevät vieraanne tulemaan...

Nina kirjoitti...

Kukkivat puut ovat aivan ihania!

Suvi kirjoitti...

Tosiaan yllättävän sekaisin saa euroopan ja melkein koko maapallon tuollainen luonnonvoima. Toivotaan että se toinen tulivuori ei nyt ala elää. Meilläkin matka kesälle, ja sinne on kyllä pakko päästä.

Kauniita on nuo kuvasi taas. Olisi ihana päästä katsomaan kevään kukkaloistoa.

Thilda kirjoitti...

Kauniita kuvia sulla! Mietin tässä että taitaa olla aika lailla uusia ongelmia tälläset tulivuoren tuhkat, vaikka tulivuoret ikivanhoja onkin. Me vaan ollaan vallattu ilmanalaa tihenytvällä vauhdilla viime vuosikymmeninä. Hassua.

Jutta kirjoitti...

Koittakaa selvitä Siperiasta, sillä lennot on kyllä nyt ihan kortilla. Ihania magnolia kuvia!!! Minun lempparieta. t ano

Unknown kirjoitti...

Taidanpa toivoa minäkin, että vieraat pääsisivät tulemaan..

Seija kirjoitti...

Voisihan se olla yksi unohtumaton elämänkokemus puksutella Siperian halki kesälomalle. Taitais tuhrautua hyvää peliaikaa liikaa matkantekoon. Toivotaan että Katla pysyy hiljaa, saattaisi meidänkin Islannin matka kesällä olla hankalaa. Sinne ei edes pääse junalla puksuttamalla. Paitsi että Islanti taisi olla ainoita maita joita lentokielto ei koskenut ;)

Rusina kirjoitti...

Pysyis vaan tulivuoret tämän kesän nahoissaan. Minullakin on sikotautirokotusta vaille valmiina Kiinan matkan valmistelut. Eilen kävin noukkimassa viisumin suurlähetystöstä. Siihen se aika sitten menisikin kun Helsingistä Lijiangiin asti puksuttelisi junalla ;)

MiaO kirjoitti...

Kiitos teille kommentoijat! Niin siinä sitten kävi, että vieraistamme vain osa pääsi tulemaan. Tuhkapilvi oli armoton ja toisten lento jäi lentämättä. Toivon mukaan ei ihan maku mennyt koko touhuun, jotta näkisimme heidät täällä sitten parempana ajankohtana, ensi syksynä.

Tuota Siperian läpi puksuttamista olen kokemuksen vuoksi harkinnut, vaikkapa sitten ilman tuhkapilveäkin. Nähtäväksi jää, voittaako mukavuudenhalu sitten viime kädessä kuitenkin...

Rusina, voi mahtavaaa! Lijiang ja Yunnan jäi mieleeni ikimuistoisena. Voin kyllä lämpimästi suositella! Kutkuttavaa matkan odotusta!