maanantai 21. helmikuuta 2011

Kerrassaan ankeaa..

Kai tässä on ruvettava sadetansseja rummuttamaan ja virittelemään rituaaleja tuulten jumalille! Ja huudettava niiden Matikaisen havujen sijasta: Sadetta perkele ja tuulten tuiverruksia!

Aurinkoakin voi katsella ilman laseja. Saastefiltteröintiä on sen verran välissä.


Kuten näette, taustalla kohoaa korkeita rakennuksia.


Kun katsotaan samaa kuvaa vähän tarkemmin, zuumataan ja lisätään aavistus kontrastia, saadaan ussakan seasta juuri ja juuri näkyviin  kerrostalon kokoinen, yleensä kilometrien päähän helottava mainosplakaatti. Vau!
Kateeksi ei käy snägärimyyjää näillä keleillä.
"Ilta-auringossa" maisema saa hiukan lämpimämmän peiton.
 Ripaus kontrastia etummaisten puiden erottamiseksi, ja tulos,
surullisen kaunista, sanoisinko. 

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Meillä oli eilen aamulla vähän tuon tapaista.Saasteprosentti 25-kertainen normaaliin verrattuna.Ja minä hölmö astmoineni kävelin ulkona juuri silloin ,jonka tuloksena kurja olo just nyt. Mutta sitten tuli sade ja puhdisti kaiken.Toivottavasti sinne teillekin tulee sadetta.

Iris kirjoitti...

Hei!

Olen Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian opiskelija ja olen tekemässä Pro gradututkimusta ulkosuomalaisten blogikirjoituksista. Päädyin sivustollesi blogilistan kautta hakusanalla ”ulkosuomalainen” ja kysyisinkin olisiko sinun blogiasi mahdollista käyttää osana tutkimukseni aineistoa?

Blogikirjoituksista tarkoituksenani olisi kartoittaa mm. Suomesta muualle muuttaneiden kokemuksia uuteen maahan asettumisesta. Tutkimus ei tule keskittymään yksittäiseen henkilöön ja hänen elämänkulkuunsa, vaan aineistona tulee toimimaan kaikkien luvanantaneiden blogipäiväkirjat (noin 20 blogia). Blogissa mahdollisesti esiintyvät nimet ja kasvokuvat poistetaan aineistosta ennen analyysiä, joten ne eivät tule missään tapauksessa esiintymään mahdollisten tekstilainauksien yhteydessä.

Toivoisin suuresti, että myös sinun blogisi voisi toimia osana tutkimukseni aineistoa. Jotta tutkimuksen teko ei millään tavoin häiritsisi blogikirjoitteluasi, rajaan aineistoksi vain yhteydenottoani edeltävät blogimerkinnät. Olisin hyvin kiitollinen, jos osallistuisit tutkimukseeni vastaamalla sähköpostiosoitteeseeni. Samalla pyytäisin kertomaan haluatko blogiisi viitattavan sen omalla nimellä vai pseudonyymillä.

Vastaan mielelläni kaikkiin tutkimukseeni liittyviin kysymyksiin!

Parhain terveisin, Iris Summanen
issummanen@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Ompa kyl harmaan näköstä..mitenkä sitte, kuinka suuri osa päivistä on prosentuaalisesti noin harmaita ja löytyykö niitä kirkkaita päiviä ollenkaan :S 25-kertainen saasteprosentti.ei ihme,että kaipaatte suomen raikasta ja puhdas ilmaa..t:velu

Rusina kirjoitti...

Eipä käy kateeksi ... täällä ilma on pakkasen kirkastama ja taatusti raitista. Nenä ja peulakot jäätyy ulkoillessa. Ensi viikonloppuna luvattiin lauhtuvaa ja kauniit auringonpaisteet ovat taas historiaa jonkun aikaa ...

MiaO kirjoitti...

Yaelian, no voihan köhä, kuulostaa tosi hurjalta sielläkin! Astmaatikoille vallankin tällaiset kelit on pahoja. Tiedän valitettavan monia, joille astma on puhjennut täällä ollessa, mutta onneksi oireet ovat helpottaneet Suomeen palatessa. Toivotaan todellakin sitä sadetta tänne. Perjantaiksi sitä on jo lupailtu. Tällä hetkellä tuntuu tosin aika ohkaiselta...

Iris, kiitos huomiostasi ja pyynnöstäsi osallistua tutkimukseen. Laitoinkin sinulle viestiä sähköpostitse.

Hei Velu! Juu meidän tuskin tarvii Suomeen paluuta pahemmin selitellä. Sen verran puhuu nämä karut kelit puolestaan. Prosentuaalisesti on hankala sanoa noita saastepäiviä, ongelma siis se miten se luokitellaan. Mutta, Suomen (Helsingin keskustan) pahimpien saastelukemien tasolle täällä päästään laskeutumaan ehkä muutamana päivänä vuodessa. Näitä pahimpia, "very unhealthy tai hazarous" ussakkapäiviä on varsinkin näin talvisin tosi paljon, eli suurimmaksi osaksi. Ilma on raikas ja taivas sininen vain sen jälkeen, kun on tuullut. Viimeksi pari viikkoa sitten. Kesällä taas sateen jälkeen, optimistisesti noin kerta viikkoon. Keväisin ja syksyisin on hetken aikaa ihan hyvä.

Muuten, Yaelian mainitsi noista 25-kertaisista lukemista. Hän asuu Israelissa. Heillä siellä oli ollut "vähän tuon tapaista", kuten noissa kuvissani. Mikä on Pekingin totuus, moninkokertainen.. Uskaltaako kukaan semmoista edes laskea?! :/

Rusina, ei tunnu ollenkaan pahalta lukea, kuinka raikasta ja puhdasta siellä on, koska tietää itsekin pääsevänsä sinne pian. :) Tulee vain entistä huojentuneempi olo päätöksestä.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ompa kyllä uskomattomia kuvia. Siis ihan vaikea kuvitella millaista tuossa ilmassa on oleskella. Voimia todella teille vikoihin aikoihin !

MiaO kirjoitti...

Mausteinen Manteli: Nyt on ihan hyvä olla, kun tuulet vihdoin tulivat ja pyyhkäisivät saasteet mennessään. Taivas on sininen ja kevätkin jo jossain nurkalla viheriöi.