tiistai 16. syyskuuta 2008

Beijing Wide Web

Nykyään sitä lähtee ulos varsin varovaisesti. Kurkistaa ovesta ja kuikuilee ympärillensä. Tekee tarkkoja havaintoja. Tutkailee, ja zoomaa katsetta. Tarkistaa, että reitti on selvä.

Ei nimittäin ole ollenkaan kiva tunne, kun yön aikana kudottu jättimäinen hämähäkinseitti läsähtää naamalle. Täällä niin seitit, kuin hämähäkitkin ovat ihan järjettömän kokoisia. Perushämähäkki ei raajoineen mahdu tulitikkurasiaan. (Tässä vaiheessa varoitan Jenniä ja muita hämähäkkikammoisia kelaamasta sivua alaspäin.)





Nyt on selvästi jokin hämähäkkien sesonkiaika, niitä on ilmestynyt ihan kaikkialle. Seittejä on jokaisessa puussa ja puskassa. Ei vain yksi tai pari, vaan verkkoja on limittäin, lomittain, päällekkäin, jopa sisäkkäin! Itse asiassa verkot muodostavat moniulotteisia verkostoja. Ja miten mieletön on niiden kutomisvauhti! Illalla kun on harjalla huitonut pihareitin auki, niin johan on aamulla jo viritettynä uudet ansat.









6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Oho, aika muhkeita hämähäkkejä. Itse kammoan hämyjä (siis luonnossa, ruudun takaa tunnen suurta tarvetta tutkia niitä). :)

Anonyymi kirjoitti...

Jihaa! Tuonne tahtoo kuvaamaan.... Vähän jämäkämpiä otuksia, kuin täällä kotosuomessa. Mahtavia kuvia muuten, ton kokoiset ei tarvi ees macroputkee kuvaamiseen :) Oottakaas kun päästään sinne, niin alkaa galleriat täyttyyn.....

-Make

M'man kirjoitti...

"(Tässä vaiheessa varoitan Jenniä ja muita hämähäkkikammoisia kelaamasta sivua alaspäin.)"

Ja mina tietysti skrollasin alaspain ihan mielenkiinnosta...

Hyih!

Ovat tosiaan kiinalaisia hamahakkeja; tyota tekevat huima vauhti paalla. ;)

MiaO kirjoitti...

Elegia, itsekin katson näitä öttejä mieluummin ruudulta. Kuvan otossakin koitin pikapikaa kurkottaa ja zoomata ja heti samantien peräännyin kauemmaksi. Muutaman kerran piti ottaa uusinta, kun en malttanut tarkentaa oikein. (Eihän noiden örkkien eteen voi jäädä kameran säätöjä kovin kauaksi hieromaan..)

Make, arvasin että sinä tuskin näitä kuvia kavahdat, sikäli kun muistelen sitä sinun komeaa ja karvaista hämppikuvaa ;) Juu ei tarvi macroa hommata hämähäkkejä varten täällä. Saas nähdä mitä kaikkia jättiörkkejä vielä paljastuukaan. Nimittäin evoluutio on kehittynyt hiukan eri tahtiin täällä, kun hyttysilläkin on kärpäsen nopeus ja sitten on jotain pistäviä ja pirusti kutisevia, joita ei edes ehdi nähdä. :/

M´man, niinpä juuri. Kyllä ovat hämähäkitkin kiinalaistuneet täällä. Pilvenpiirtäjiä nousee kuin sieniä sateella, niin sama ilmiö se on noissa seiteissäkin. Ja henkilökohtainen reviirihän täällä on olematon, joten yhtä lailla tiiviisti ne asuu hämpitkin. Sitä seittisumppua vaan kun katsoo, niin tulee miettineeksi, että mistähän ne tietää missä kulkee kenenkin verkon raja... :/

Unknown kirjoitti...

Araknofobia iskee vähemmästäki...

MiaO kirjoitti...

Eero, kylla iskee vahemmastakin juu, mutta jotenkin taalla on joutunut skarppaamaan taman asian suhteen. Muuten ei olisi mahdollista elella nailla nurkilla. Onneksi mulla ei tuota varsinaista araknofobiaa ole, vaikka kaikki muut fobiat sitten varmaan onkin ;)