sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Bussi #8


Jos tekemisen puute yllättää, niin oiva keino lähteä lisäämään paikallistuntemusta, on hypätä bussiin, joka kiertää kehäkolmosta pitkin Pekingin ympäri. Numero 8 tekee parituntisen kierroksen, joten ei ole pelkoa että eksyisi. Kaksikerroksisen bussin etu on, että ylhäältä näkee kaupunkia vähän paremmin.





Bussipysäkkejä ja lisää bussipysäkkejä. Odottavia ihmisiä, ihmisiä omissa ajatuksissaan, keskenään rupattelevia, minulle ja kameralleni morjestavia. Ihan kiva "sightseeing" tämäkin. Koko kierros vain muutaman jussin, eli parikymmentä senttiä.



Tuli nähtyä pohjoinen, etelä, itä ja länsi, tosin ohuen suikaleen verran kutakin. Tällä tavoin kaupungista muodostui ainakin hivenen verran selkeämpi käsitys. Merkittävin huomio oli, että vauraus ja pilvenpiirtäjät ovat sijoittuneet enemmän itään. Länsi-Pekingissä rakennukset ovat selvästi matalampia. Mutta mikä ihana havainto, lännen horisontissa siinsi vuoristo. Oi, sinne kun pääsisi!

6 kommenttia:

minna kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta! Ja vau, sinistä taivasta näkyvissä! Meidän pre-visiitti ensi viikolla Pekingissä, jo vähän jännittää.

M'man kirjoitti...

Vau, hieno idea! Ei sita paremmin voi hyvaa kasitysta uudesta kaupungistaan saadakkaan kuin bussilla korotellessa. Hypahtaa pysakilla pois ja nousee taas bussiin jatkamaan seikkailua!

Kiva postaus!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Tuota bussiajelua pitäisi harrastaa enemmän myös ihan turistina - usein itseasiassa olen aikonutkin. Shanghaissa jo pelkkä taksissa köröttely oli antoisaa, kun kaupungissa riittää nähtävää eikä sieltä ehdi matkan aikana nähdä kuin pienen osan. Kaupungin ulkopuolella on yleensä tosi mielenkiitoista, erilaista katseltavaa. SUURI ero oli nyt viimeksi kun lähdettiin Dubain ulkopuolelle köröttelemään kohti muita emiraatteja: siellähän meno on aivan muuta.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Hyvä juttu, jos julkinen liikenne pelaa noin mukavasti, se on selkeää. Ja ei eksy, jos tietää reitit.

Kyllä siellä on kiehtovan näköistä, noi kiinalaiset kirjaimet on visaalisesti niin kauniita. Ja ihmiset myös.

Los Angelesissa on surkea julkinen liikenne, täällä koko kaupunki on niin yksityisautoilun varassa, että ihan harmittaa, kovin on moni mutkaista, jos haluaa bussilla lähteä liikkeelle. Ja valitettavasti bussilinjoa koko ajan supistetaan, se ei ole oikein järkevältä tuntuva kehitys.

Täällä on kanssa selvästi korkea pilvenpiirtäjä keskus, ja muu osa kaupungista lättänää.

Vilijonkka kirjoitti...

Vai tuollaisen retken olet saanut tehdyksi, etkä naapuria raahanut mukaasi. Nolona tunnustan, etten pikallisessa bussissa tai metrossa ole kulkenut vielä lainkaan! Tahtoo ja, lähde oppaaksi?

MiaO kirjoitti...

Minna: Nyt kun kuumimmat ajat ovat jo takana, niin poutaisena päivänä taivaskin näkyy sinisenä. Ilma liikkuu eri tavalla, eikä enää seiso raskaasti paikallaan. Sanovat että syksy onkin parasta aikaa Pekingissä. Kyllä minulle se tukahduttava kuumuus riittikin.

Oi, ensi viikolla te sitten tulette jo asunnon katseluun! Toivottavasti löydätte kivan kodin. Ja varmasti löydättekin, villa-alueet täällä tuntuvat olevan mukavan viihtyisiä. Ja todennäköisesti teille juuri sieltä asuntoa tarjotaankin. Onnea matkaan!!

M´man: Niinpä juuri! Voi hypätä välillä pysäkillä pois ja tehdä kurkistuksia lähiympäristöön. Ja bussissa ehtii nähdä vähän enemmän, kun se on sitä mukavaa köröttelyä.

Johanna: Sinä olet sen verran rohkeamielinen ja kokenut reissaaja, että varmaan uskaltautuisitkin bussin kyytiin ihan turistinakin. Onhan siinä paljon enemmän seikkailun makua ja varmasti näkee enemmän ja pääsee lähemmäksi paikallista menoa.

Varmasti oli suuren suuri ero Dubaissa muihin emiraatteihin verrattuna. Eikös Dubai ole niistä nykyaikaisin ja rikkain?? Varmaan oli antoisaa nähdä myös toisenlaista menoa, vaikka se kontrasti saattaa joskus jopa häkellyttää.

Itkupilli: Onpas harmi, ettei siellä LA:ssa ole kunnolla toimivaa julkista liikennettä. Tuo supistaminen ei kyllä kuullosta kovin järkevältä kehitykseltä. Se tuo ennen pitkää väistämättä ongelmia mukanaan.

Jossakin kaupungissa, en muista missä, on tehty niin, että yksityisautoilu on kielletty keskusta-alueella. Tiettyyn rajaan asti voi ajaa itse, mutta siitä eteenpäin on jatkettava julkisilla. Mielestäni ei ollenkaan pöllömpi idea, kun miettii tätä autojen määrää, ruuhkaa ja keskustan yllä roikkuvaa saastepilveä.

Vilijonkka: Itse asiassa tein kierrokseni jo muutama viikko sitten, kun olitte vielä lomalla. Sain sen postattua vasta nyt. Vai et ole julkisilla vielä kulkenutkaan. No ei muuta kuin rundille vaan! Milloin lähdetään??