perjantai 27. marraskuuta 2009

Kun päätä särkee, hierotaan jalkoja

Päätinpä mennä hierojalle. Kassaneiti puhui ihan hyvää englantia. Kerroin hänelle, että päätäni särkee ja että haluan neckmassagen. Havainnollistin vielä taputtamalla niskaani. "Yes, yes, neckmassage", kassaneiti toisti ja ohjasi minut huoneeseen. Pian paikalle saapui ohjeet saanut nuori poika. Hän aloitti kyllä niskasta ja hartioista, hieroen selkää ihan pakaroihin asti. Odotin, että hän tulisi takaisin niskojeni luo, mutta hän jatkoikin pakaroiden yli jalkoihin ja keskittyikin sinne. Hän vatkasi ja möykkyytti raajojani ja välillä paineli rajusti peffaani. Ajattelin, että jos vielä kovin jatkaa, niin kyllä pieraisen.

Pian puolituntinen olikin täynnä ja poika kysyi, haluaisinko lisää. Noo, enpä tällä kertaa. Tämä riittää kyllä. Kassalla sanoin kyllä neidille "Actually I wanted neckmassage, not legmassage." "Oh sorry, but he can speak so little english." "Oh, I see." (Menisiköhän perille, jos kertoisit hänelle ohjeet ihan kuule kiinaksi.) Totesin, että ihanhan tuo tuntui hyvältä tuokin jalkojen hieronta, muttei sillä kyllä pääkipu lähtenyt.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kyllä nauratti tätä lukiessa;D Tosin eilen olin akupunktiossa,olkapääsäryn vuoksi,ja sääreen laitettiin niitä neuloja,vaikuttavat kuulemma hartioiden alueelle.

Vilijonkka kirjoitti...

Eikä, miten aina käy just noin! No varmaan siksi että ollaan täällä.

Seija kirjoitti...

Oma koominen kokemukseni Pingyaon jalkahoidosta oli, kun noustiin kitiseviä kapeita portaita huoneeseen, jota meillä kutsutaan avovintiksi. Istuimme siellä ripirinnan, kymmenkunta asiakasta koivet puupaljuissa. Pedikyristi vuoli samalla raudalla vuoroin jokaisen varpaankynnet, ei siinä välillä mitään desinfioitu, ei edes pyyhkäisty sitä rautaa edellisen jäljiltä. Varpaankynnen palaset tippuivat matonkappaleelle, jota hän kuljetti asiakkaalta toisen luo. Hierojat oli varmaan otettu kadulta, miehelleni osui pikkutakkinen poika. Mies sanoi ihan pokkanan kesken toimenpiteen, että eipä minun jalkoja ole ennen pikkutakissa hierottukaan. Sain hysteeriseen naurukohtauksen, yritin olla vakavana, ettei poikarukka olisi huomannut, että oli naurunpuuskan kohteena, tai enemmänkin se tilanne kaikkineen oli koomista. Mutta keveät jalat tuli, tai ainakin meillä oli hauskaa.

MiaO kirjoitti...

No höh, laitoin kyllä tuossa aiemmin jo Yaelialle ja Vilijonkalle vastausta, mutta eipä näy. Kämmäsinköhän jotenkin huomaamattani, kun tuolla tavoin katosi... No mutta katsotaanpa nyt sitten uudestaan.

Eli Yaelian... Kiinalainen lääketiede on kyllä hassua ja nurinkurista, kun akuneulatkin laitetaan usein muualle kuin missä itse vaiva on. Ajatella että kämmenessä, jalkapohjassa ja korvanlehdessä on edustettuna koko keho pienoiskoossa. Lisäksi energiakanavia kulkee pitkin kehoa, joista länsimainen lääketiede ei tiedä, tai ei halua tietää, vielä tuon taivaallista.

Vilijonkka, älä muuta virka! Tämä on kai niitä asioita, mistä Kiinassaolon sitten aikanaan kiikkustuolissa muistaa. Lieköhän sitten jo hiukan vähentyneet nämä tällaiset ilmiöt vai säilyttääkö Kiina oman koomisen luonteensa... Nähtäväksi jää...

Seija, kuulosti kyllä niiiin kiinalaiselta, ja pystyin kyllä hyvin elävästi samaistumaan tuohon teidän kokemukseen. Se on ihmeellistä, miten pienessä tilassa kiinalaiset pystyvät työskentelemään. Ei heitä näytä häiritsevän, vaikka toinen on koko ajan iholla ja hengittää niskaan. Mutta niinhän sitä sanotaan, että kiinalaiset ovat laumasieluja ja kokevat olonsa turvalliseksi tungoksessa.

Kerronpa tässä varsin koomisesta kampaamokäynnistäni, kun menin leikkauttamaan hiukseni ja ottamaan raidat. Siellä työnjako sai kyllä ennätykselliset kuviot. Laskeskelin, että minua palveli kaikenkaikkiaan kuusi työntekijää. Oli erikseen hiustenpesijä, -leikkaaja ja -värjääjä. Lisäksi yhden työntekijän virka oli pelkästään pidellä hiustupsuja värjärin apuna, jotteivat ne sotkeentuisi. Samaan aikaan kun vielä päivän erikoistarjouksena sattui olemaan ilmainen manikyyri, niin siinäpä oli jo viidennet kädet minua hoitamassa. Ja tottakai manikyristi änkeytyi samaan aikaan kun värjäri apulaisineen hääräsi kimpussani, eikä silloin kun väri vaikutti ja olisi ollut hiukan väljempää... :/ Sitten kun vielä kassalla oli ihan eri tyyppi vastassa, niin kokemukseni oli sinetöity.

Nina kirjoitti...

Hih hih :-)
Kiinassa ei tosiaan tiedä mitä tuleman pitää monessakin paikassa ;-)

MiaO kirjoitti...

Niinhän se on. Kiina on yllätyksiä täynnä. :D