torstai 27. marraskuuta 2008

Kahvintuoksua ja oivalluksia


Tänään tein erään käytännön oivalluksen. Havahduin siihen, kun yllättäen nenääni kulkeutui aivan ihana kahvin tuoksu. Aistin sen jopa tämän nuhan lävitse. Nuuskuttelin ilmaa ja mietin, mistäköhän moinen tuoksu mahtaa tulla. Omasta kahvituokiosta oli jo aikaa ja kiinalaiset naapurit tuskin sumppia keittelevät.

Mutta kohtapa löytyikin selitys. Mimi oli ollut aikeissa ruveta laittamaan ruokaa, ja oli pannut papuja kiehumaan. Vesi olikin päässyt loppumaan ja aluksi niin aromikkaasti paahtuneet pavut paloivat niin, että koko kämppä kärysi. Ikkunat auki ja kunnon läpiveto. Ihan jännä oivallus silti, kahvi todellakin tehdään paahdetuista pavuista. Sen verran oli kyllä lumoava ja uudentyyppinen aromi, että tässähän pitää ihan miettiä, jos vaikka paahtimoyrittäjäksi ryhtyisi ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hitsit, jäi iltapäivän kahvihetki väliin ja mielikuva kahvista on niin voimakas, että taidan pitää sen kahvitauon nyt. Pitää vain mennä ulos kun yläkerran kahvila on laitettu kiinni. Kiitos tauosta!

MiaO kirjoitti...

Niinpä, mielikuvista mielitekoihin ;) Mukavaa kahvihetkeä Rusina!

Jael kirjoitti...

Mmmm, paahdetun kahvin tuoksu voi todellakin olla ihana.Täällä Israelissa arabikylien kaupoissa myydään vihreitä kahvipapuja, joita sitten jokainen kotonaan itse paahtaa ja jauhaa kahviksi.Olin myös joku aika sitten etiopialaisessa perheessä, sama juttu. Jokaisella oman makuinen kahvi...

MiaO kirjoitti...

Yaelian, voi miten jännä paahtaa ihan oman makuista kahvia! Näin joulun alla huikee lahjaidea vieläpä, itse paahdettu ja jauhettu kahvi, aromeiksi joulun makuja oman mielen mukaan :) Terveisiä sinne Israeliin!