sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Kiinalaista jojottelua


Varsinkin viikonloppuisin Pekingin lukuisat puistot houkuttelevat liikkeelle ulkoilijoita. Ihmiset kokoontuvat yhteen mitä erilaisimpien harrastusten pariin. Puistoalueen läpi kulkiessani, huomioni kiinnittyy muutaman miehen porukkaan, jotka harrastavat jonkinlaista kiinalaista jojottelua.

Miehet pyörittävät narun varassa tuollaista hyrrää. Taitavissa käsissä hyrrä pysyy liikkeessä ja tekee mitä erilaisimpia silmukoita ja kieppejä. Touhusta lähtee miellyttävän kumea, värähtelevä ääni. Tunnelma on jotenkin hartaan keskittynyt ja meditatiivinen.





Tuo on jotain mitä olisi kiva osata itsekin jo ihan siitä kantautuvan äänen vuoksikin. Miehet esittelivät taitojaan mielellään, mutta en vielä tohtinut pyytää lupaa kokeilla itse. Joskus vielä rohkaistun.



edit. Ystävälliset blogini lukijat valaisivat minua, että kyseinen kiinalaisjojo on nimeltään diabolo. Pieni historiikki löytyy mm. täältä.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva jojo!

piparminttu kirjoitti...

Hei, tuo onkin kiva laite. Kannattaa kokeilla!
Suomessa olen törmännyt noihin sirkusharrastajilla ja jostain halppiskaupasta ostettua olen itsenkin testannut. On muuten yllättävän vaikeaa saada se liikkeelle, ilman että systeemi putoaa. Diabolo taitaa olla nimi, tai jotain sen suuntaista.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, diabolo on. Meilläkin on vihreä tuollainen. Aluksi saattaa tuntua hankalalta, mutta aika pian sen kanssa alkaa 'pärjätä'. Hauska kapine, hanki ihmeessä! Hyvää naistenpäivää - meidän perhe juhlisti käymällä syömässä kiinalaisessa ravintolassa. Hyvää oli. t ano

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! Juu, kyseisen kapistuksen nimi on todellakin diabolo. Oli yhteen aikaan täälläkin kovasti penskojen suosiossa, tosin todellinen osaaminen ei ole lasten leikkiä... Jos et aiemmin pääse kokeilemaan niin kun tulette meillepäin niin kokeile Suvin boloa. Noita saa varmaankin jostain halppis-kaupoistakin mut laatu kamaa myy alan liikkeet, kuten esim. taikapuoti. Hintakin on sit aivan toinen kuten arvata saattaa.. Hyvää naistenpäivää !!!

MiaO kirjoitti...

Yaelian, kiva jojopa vallankin! Ja eikun jojoa hankkimaan...

Piparminttu, sirkustaiteilijan kykyjä se näytti vaativankin! Mutta varmaan kun oivaltaa jujun, niin alkaa sujua.

Ano, vihreän minäkin varmaan valitsisin, lempivärini nimittäin. :) Kiitoksia naistenpäivän toivotuksista. Kiinalaisella ruualla täälläkin juhlistettiin. ;)

Jaana, jos en aiemmin pääse kokeilemaan, niin jojotellaan sitten viimeistään Suvin bololla. Ruvetkaahan reenaamaan, niin osaatte mua sitten hyvin opastaa. ;D

Vilijonkka kirjoitti...

Vai diabolo, kuulostaa ihan joltain diabetes pallolta. Mutta ei se mandariiniksi ole mikään diabolo, vaan joku ihan muu, vaikka kaikkialla muualla se diabolona tunnettaisiinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon värkin käyttöä ihailimme kaksi vuotta sitten Suzhoun puistossa. Antoinvat meidän kokeillakin eikä se kovin helppoa ensikertalaisella ollut.