keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Omituisia numeroita


Täällä Kiinassa on ihmeellinen ilmiö, puhelinnumeroita laitetaan sinne tänne kaiken kansan nähtäville. Ystäväni kanssa tätä asiaa ihmettelimme, mutta eipä ollut miehellänikään tähän mitään vastausta. Mielenkiintoista olisi tietää, mikä noiden puhelinnumeroiden tarkoitus on. Niitä kun löytyy ihan joka paikasta; talojen seiniltä, lyhtypylväistä, kaiteista, muureista, maasta, itse asiassa kaikkialta, mistä löytyy vähänkin jonkinlaista pintaa.

Puhelinnumerot on kirjoitettu tussilla, maalattu spraylla, tulostettu tarroihin tai vain raaputettu johonkin. Mietin, että onko ne jotain mainoksia, mutta aina ei löydy edes kiinalaisia karaktereja viitteeksi, vaan ainoastaan sarja numeroita. Perin omituista.
13 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mielenkiintoista tosiaankin...

MiaO kirjoitti...

Niin on. Ilmeisesti se ei ole luvallista puuhaa, koska numeroita myös peitetään ja pyyhitään yli. Aivan kuin joku virkamies kulkisi maalipensselin kanssa numeroita ylimaalaamassa. On siinäkin kyllä homma. Joku ei varmaan muuta ehdi tehdäkään.

Mieheni koitti syventyä joihinkin numeromainoksiin, joissa oli jotakin kiinankielistä tekstiä. Näytti siltä, että joku kauppaisi kuitteja. Siis ihan ostokuitteja, joista sitten kai voi saada työnantajalta tai verotuksesta jotain hyvitystä. Ilmeisesti nuo numerot johonkin hämärään kaupantekoon liittynee... ?!

Anonyymi kirjoitti...

Me nähtiin noita puhelinnnumeroita muuten myös Vietnamissa ja ihmeteltiin mitä ihmettä ne oikein on, kun osa oli tosiaan vedetty ylikin. Mielenkiintoista...

Vilijonkka kirjoitti...

Mies veikkasi puhelimen päästä löytyvän päiväkahviseuraa. Kysyin myös kuskilta, mutten vaihteeksi aivan ymmärtänyt vastausta, jotain oli vankilan kanssa tekemistä. Liekö niin, että pääsee putkaan jos tuhrii vai ovatko vankilassa jo olevien numeroita. Tässä meillä visainen kysymys.

MiaO kirjoitti...

Miia, aa tämä on siis yli Kiinan ulottuva ilmiö. Mikähän kahden kommunistivaltion yhteinen tapa tämä oikein onkaan??

Vilijonkka, päiväkahviseura tulee kieltämättä mieleen myös. Vaikea ei ole arvata, että vankilaan käy tie, mikäli poliisi yllättää numeroita piirtämästä. Sen verran hämärältä touhu kuulostaa. Onpas kyllä visainen pähkinä. Kuulostellaan...

monsteri kirjoitti...

Alkoi sen verran kaivelemaan tuo salaisuus, jotta tuhlasin taas liian pitkän ajan googeloimalla ja loppupäätelmäksi jäi, että kyseessä on vähän niin kuin köyhän miehen "keltaiset sivut". Eli ilmeisesti numeroiden takaa löytyy koko kuviteltavissa oleva palvelujen kirjo, aina kopiopaperin myynnista hautauspalveluihin asti. Mutta toisaalta, milläpä muullakaan sitä kansantasavallan kansalainen omaa vaatimatonta palveluaan mainostaisi, jos ei noin?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Aina oppii jotakin uutta.. enpä tainnut huomata edes matkallani siellä :) Olisin tosiaan luullut enemmänkin joksikin virkavallan merkkaamaksi koodiksi kullekin "hankinnalle" :D Hankinta 10 890 765 :D

MiaO kirjoitti...

Etsivä Doni-Monsteri, sinähän näppärästi ystävämme Googlen avulla asiaa selvitit! Xie xie ni. Vai että köyhän miehen keltaiset sivut!! :D No niinpäs tietysti. Naseva ilmaus muuten. :D Mutta entäs ne viitteettömät numerot?? Onkohan niillä jokin yhteinen nimittäjä vai löytyyköhän yhden numeron takaa aivan kaikki, mitä ihminen voi tarvita ?! Tulee mieleen veikata jotain intiimejä palveluja.

Risulinna, ei hullumpi tuokaan sinun hankintanumero veikkaus. Olen muuten nähnyt, että esimerkiksi rakennustyömailla työntekijät on numeroitu. Me kun olemme tottuneet, että työntekijän haalarissa on hänen nimensä, niin täällä onkin sitten numero, tai isommilla työmailla numerosarja. :/

monsteri kirjoitti...

Mutta entäs ne viitteettömät numerot?? Onkohan niillä jokin yhteinen nimittäjä vai löytyyköhän yhden numeron takaa aivan kaikki, mitä ihminen voi tarvita ?! Tulee mieleen veikata jotain intiimejä palveluja.

Tuota googleni ei valitettavasti kertonut, enkä meinaa kyllä alkaa selvittämäänkään. Aikamoisen kauan sain tuotakin kaivaa, koska kaikki tälläiset "phone numbers on walls china" -haut, kun palauttaa vastauksina, yllätys yllätys, puhelinnumeroita matkatoimistoihin, jotka tekevät retkiä muurille. :D

Niin ja koska en halua jokaisen postauksen kommenttiosiossa käydä vuorotellen besserwisseröimässä, niin tuohon uusimpaan postaukseen vaan vinkkinä tämä: diabolo ;)

MiaO kirjoitti...

Doni, voi en minä tarkoittanut sinua vaivata enkä pyytää asiaa selvittämään. Heitin kysymyksen ilmaan ihan vain ihmettelymielessä. Anteeksi jos kommentistani sai toisen käsityksen. Tokihan kaikki tieto on tervetullutta, jos se vaikka vähemmällä vaivalla sattuu vastaan tulemaan. ;D

Minusta vain on tosi kiva, kun täällä usein ja asiantuntevasti kommentoit! Kiitos siitä sinulle! Tässähän on moni asia valjennut ihan sinun ansiostasi.

Hahaa, eipä ollut yllätys, mitä tuollaisella googlehaulla löytyykään! Muurimainoksia arvatenkin. :D

monsteri kirjoitti...

Voi apua, en todella tarkoittanut sitä noin. :D Tajusin siis vallan hyvin, ettet sinä sitä tehtävää minulle sysännyt, vaan lähinnä itsekseni itselleni puhisin, että minä en ainakaan enää ala googlaamaan. :D

Saatan vaan ajoittain uppoutua tuntikausiksi googlailemaan jotain tuollaista täysin ramdom-asioita, ja tämä varsinkin silloin, jos vaihtoehtona on tiskaaminen tai siivoaminen. ;)

Joten jos minä nyt siten vuorostani pahoittelen syvästi epäselvää artikulaatiotani, niin sitten ollaan sopivasti tasoissa. :)

doni

MiaO kirjoitti...

Menipäs ajatus vähän ristiin, noo näitä sattuu. Kuulostaapa tutulta tuo mälsien touhujen välttely. Minullakin odottais kiinan oppikirja tuossa vieressä ja täällä netissä vaan haahuilen... Tunneilla oleminen on eri mielenkiintoista, mutta noi läksyt... :/

M kirjoitti...

Tulin näitä vanhempia juttuja lukemaan kun en aikoinaan ehtinyt.

Nuo numerot ihmetytti Hangzhoussakin, Shanghain lähellä. Tuli vain mieleeni että tyhmä minä kun en koskaan kysynyt kiinalaisilta ystäviltäni! Kai sitä vaan oppii laittamaan asioita pois mielestä, koska ihmeellistä ja kaikkea muuta olisikivatietää asioita on niin paljon. Jos asia selventyy, laitahan tänne postaus.