lauantai 14. marraskuuta 2009

Sinistä ja valkoista


Viikko Yunnanissa. Paljon siihen mahtuikin. Kierrettiin viisi kylää ja yövyttiin kolmessa. Upeita, pysähdyttäviä hetkiä, huikeita vuoristomaisemia, suuria korkeuseroja. Jännittävän kapeita ja myhkyräisiä serpentiiniteitä, vastaan jolkottelevia lehmiä, hevosia ja pitkäkarvaisia, puuhkaisia yakkeja. Vuoristokylässä vapaina kulkevia lampaita, sikoja, kanoja.


Naisväen mahti ja uskomattoman suuret kantamukset. Naxi-kulttuurin sininen ja valkoinen vaatteissa sekä arkikäyttöiset kansallisasut. Uskomattoman sininen taivas ja valkoiset pilvet. Puhtaat, sinisen turkoosit järvet ja korkean paikan ilma, joka hengästytti helposti, mutta jota oli taatusti raikkaampi hengittää kuin Pekingissä.
Näin kauniissa aromaisemissa vaelsimme suhteellisen tuntemattomassa Wenhain vuoristokylässä. Illan tullen aukeni uskomaton tähtitaivas. Taivaan kansi tuntui olevan niin lähellä, että tähtiä pystyi melkein koskettaa. Yö oli kylmä ja myrskyisä. Tuuli ulvoi vaatimattoman majatalon hatarissa ikkunoissa. Pipo oli painettava syvälle päähän ja unten maille sukellettiin villahanskat kädessä.
5 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Retkikuvat näyttää mahtavilta. Taas on nähty maailmaa blogisi kautta.

Ja palasitko se kaulin kädessä kotiin?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin ovat naiset pitäneet "jöötä" tällä suunnalla Kiinaa.Säilyttäneet sen kauniin ja tärkeimmän osan maastaan.Tällaiseen Kiinaan minäkin olisin expat-puoliso vuotenani halunnut tutustua.Rakas koira ja taistelu perheen puolesta rajoittivat matkailuintoa.Lisbet

Seija kirjoitti...

Huikeita kuvia ja kuvausta matkastanne. Mahtaa mennä tovi, ennenkuin kokemukset ovat omissa lokeroissaan pääkopassa. On aika kaukana Pekingin meiningeistä, ihan oma maailmansa.

MiaO kirjoitti...

Kiitos Suvi. Kaulin jäi tuomatta, kun se oli jo omasta takaa ;D

Lisbet, kiitos kommentistasi. En ole ennen tavannutkaan sinua täällä. Meilläkin koiruli rajoittaa reissaamista jonkin verran, mutta onneksi on tuttu ayi, joka voi tarvittaessa asua kodissamme. Ei olisi niinkään mukava turvautua koirahoitoloihin.

Seija, juuri niin. Pääkoppa tekee lokeroimistyötä reissun jälkeenkin. Kokemus oli kyllä kaukana Pekingin meiningistä. Nyt sen konkreettisesti hoksasi, että Kiina on monien kansallisuuksien maa.

Vilijonkka kirjoitti...

Mahtavia kuvia!!!