torstai 5. marraskuuta 2009

Tsäpädäpädää - täpinää ilmassa


Edessä on kolmen naisen viikon retki Yunnanin maakuntaan, lounais-Kiinaan. Alue sijaitsee korkealla vuoristossa, ihan Tiibetin rajalla. Sinne on sijoittunut useita vähemmistökansoja, joten tiedossa on varsin mielenkiintoinen retki toisenlaiseen Kiinaan. Luvassa on siis valtaväestöstä poikkeavaa kulttuuria ja jylhiä maisemia, paikallisen keittiön antimia ja uusia makuja. Kokemuksia kaikin aistein. Toivottavasti pääsemme näkemään paikallisia kansallisasuissaan. Voih, ihan jo syyhyän kamerani kanssa pelkästä ajatuksesta.

Näissä kuvissa esitetään korealaista perinnetanssia ja yllä on asianmukaiset kamppeet. Voisi luulla kyseessä olevan jonkinsortin vappubileet.
Kaupunki mihin ensiksi suuntaamme on Lijiang. Se on sinänsä mielenkiintoinen paikka, sillä kaupunkia asuttaa matriarkaalinen yhteisö. Siellä siis vallitsee sananmukaisesti akkavalta. Jännä lähteä seuraamaan miten homma toimii. Saa nähdä, jos sieltä saa vaikutteita ja palaakin kotiin kaulin kädessä. Siispä vapiskaa miehet!

7 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Kolme naista lähdössä matkalle akkavaltaiseen yhteisöön...hmmm... tietääkö teidän miehet matkasta ;). Mielenkiintoista matkaa, kuulostaa mahtavalta!

MiaO kirjoitti...

Kiitos Seija! Varmaan tulee upea reissu, niin uskon. Juuri tässä pakkailen ja häröilen välillä netissä. Aamulla aikaisin on oltava reppu selässä. Juu, ukot on kyllä tietoisia, että ollaan menossa emäntien kylään opintomatkalle. ;D

Jael kirjoitti...

Hyvää matkaa! Se,että menette katsomaan vähän epätavallisia asioita, kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta. Varmaankin opettavainen reissu ja toivottavasti tulee sitten kuvia ja tarinaa tänne...

MiaO kirjoitti...

Kiitos Yaelian! Tarinaa ja kuvia tulee varmasti myös tältä reissulta. Kävin juuri ostamassa isomman muistikortin kameraan. Ihan siltä varalta, jos siellä sattuisi olemaan enemmänkin kuvattavaa. ;D

Rusina kirjoitti...

Meidän piti toissa vuonna matkustaa sinne päin, mutta tuli kaikkea sotkua (levottomuuksia) matkaan, joten seikkailu peruuntui. Saas nähdä päästäänkö ensi vuonna lähetemään vai suuntautuuko retki jonnekin muualle. Uteliaana odottelen vaikutelmiasi ja kuviasi sieltä suunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei - kuulostaa hienolta matkalta ja ennen kaikkea eksoottiselta. Pitäkää hauskaa, imekää vaikutteita, nauttikaa! Minä lähden Floridaan aamusta - hei, miksei se kuulosta muulta kuin työltä!!?. t ano

MiaO kirjoitti...

Rusina, onpa harmi että teidän suunnitelmat Yunnaniin tyssäsivät. Ehdottomasti kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka! Paremmalla onnella toisella kertaa.

Ano, reissu oli kyllä antoisa ja elämyksellinen. Ehdottomasti vuoden kohokohtia. Nyt vain täytyy järjestellä valokuvat ja tehdä raaka valinta, mitä täällä julkaisisin.

Floridaan?! Oih! Toivottavasti muutakin kuin työtä. Varasta muutama arvokas hetki myös itsellesi. ;)