maanantai 29. maaliskuuta 2010

Tohtori Hu

Edelleen aloitan päiväni ihmeliemellä (lue: kuravedellä) ja odottelen voimaantumista. Luulisi melkein, että moisesta liemestä menisi vatsakin kuralle, mutta ei sentään. Toivottavasti litkun teho ei perustu kuitenkaan uskomukseen. Siinä tapauksessa ei nimittäin taitaisi olla odotettavissa kummoisia vaikutuksia. Mutta kai minulla jotain piilevää uskoa tai toivoa täytyy olla, koska ylipäätänsä suostun kokemaan moisen makuelämyksen joka aamu. Yhdestä asiasta olen tohtorin kanssa täysin samaa mieltä, liikkua minun pitäisi enemmän...

(Perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä puheenollen
kaivelin muutamia kuvia arkistostani.)
Pienessä Baishan kylässä etelä-Kiinan Yunnanissa asuu valkopartainen tohtori nimeltä Hu. Tämä ystävällinen mies on todella omistautunut työllensä. Hän elelee vaatimattomasti maalla ja keräilee yrttejä hoitaakseen potilaita. Hänen maineensa on kiirinyt ympäri Kiinan ja myös lukuisat ulkomaalaiset ovat tulleet hänen hoidettavakseen. Tohtori Hu on aivan erikoisen pyyteetön, sillä hän ei varsinaisesti pyydä potilailtaan mitään maksua. Hyvityksen voi jättää, tai olla jättämättä, ihan kunkin elämäntilanteen ja omantunnon mukaan.

Pääsimme ystäväni kanssa tutustumaan tohtori Hun klinikkaan viime syksyisellä reissullamme. Sen verran elinvoimaisiksi tunsimme tuolloin itsemme, ettemme keksineet muuta vaivaa, kuin yhden syylän näytön. Lääkkeeksi tohtori antoi pienen rasiallisen yrteistä sekoitettua salvaa. Harmi vain, salvan tehosta ei voi oikein sanoa. Syylän sijaan nimittäin, katosikin itse purnukka.


6 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Katsoin kerran dokumentin vanhasta kiinalaisesta lääkärimiehestä. Hän oli muistaakseni kouluttautunut lääkäriksi, mutta perustanut oman klinikan jotta voi harjoittaa tuota perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Häntä tultiin myös matkojen päästä katsomaan, ja saamaan hoitoa. Todella mielenkiintoista.

MiaO kirjoitti...

Suvi, tuo perinteinen kiinalainen lääketiede on kyllä mielenkiintoista. Se käsittää ihmisen niin kokonaisvaltaisena. Koulutusaika taitaa muuten olla tosi pitkä, paljon pidempi kuin länsimaiseksi lääkäriksi valmistuessa. Maineen kiiriessä varmasti tulee asiakkaita kauempaakin.

Rusina kirjoitti...

Niinhän noita punaisia ämpäreitä ja säkkejä on kuin tallissa konsanaan joskus ammoisina aikoina ;)

Thilda kirjoitti...

Ihana menninkäisen näköinen ukko ;D

MiaO kirjoitti...

Rusina, niinpä, yrttiä on siinä monenlaista... moo-nen-laista (tiptap-tiptap). Ja mitähän lienee kaikkea. Ei ole vielä auennut nuo kiinalaisen lääketieteen salat.

Thilda, kiva kun jätit kommenttisi. Ensimmäistä kertaa näen sinut täällä. Mukava tavata uutta väkeä. :) Aivan, varsinainen menninkäinen todellakin valkoisine partoineen. :D

Rusina kirjoitti...

Yunnaniin olisi tarkoitus lennähtää kesäkuussa. Saas nähdä tavataanko mekin tohtori Hu.