keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Valoa säkillä sisään tai jotain sinne päin


Mielenkiintoista olisi seurata jonkin Suomessa asuvan ulkomaalaisen blogia, jossa havainnoitaisiin paikallisia tapoja. Totisesti löytyisi meidänkin kulttuurista niitä älyvapaita piirteitä, sitä en kiellä. Mutta kyllä taas tänä aamuna huvittuneena seurasin ja ihmettelin tätä kiinalaista touhua.

Kiinassahan sataa lunta aina kun niin halutaan. Joissakin kouluissa oppilaat saavat jo etukäteen tietää lumisadepäivät ja taitaa olla, että nykykeinoin lunta saadaan useammin kuin ennen. Silti lumi tuntuu olevan aika vieras elementti pekingiläisille. Ainakin niin voisi päätellä heidän touhuistaan.

Ikkunasta katselin, kun puolen tusinaa työntekijää lapioi lunta ja siirteli paikasta toiseen. Ei siinä mitään, mutta kun kevätaurinko on jo suurimman osan lumesta sulattanut ja sulattaa yhä kiihtyvällä vauhdilla. Pienet kinokset kun eivät sitä paitsi olleet millään muotoa kulkuväylällä, tai kenenkään tiellä. Ja näin suomalaiset silmin, pienet lumipenkathan vain koristaisivat muuten niin karuhkoa maisemaa.

Minä en näe moisessa lumenluonnissa mitään järkeä, mutta eihän sitä ole monessa muussakaan asiassa tässä maailmassa. Mietin kuitenkin, että minkähän vuoksi?! Voiko ne kinokset noin pahasti häiritä?! Ei, lapioimisen vain täytyy olla niin hauskaa ja jännää. Muussa tapauksessa sanoisin, että ihan hölmöläisten hommaa.




Tämä muuten ei ole mikään yksittäinen havainto, vaan tämäntyylinen turha lumenluonti on ihan yleinen ilmiö täällä. Sen verran täytyy antaa tunnustusta, että nämä työntekijät ovat saaneet välineikseen ihan oikeat lapiot, risukarahkojen ja vanerilevyjen sijaan.

6 kommenttia:

pensastasku kirjoitti...

Voi noita pieniä kinoksia! Meillä on koko tontti yli metrin kinoksen alla, kasoissa jopa kaksimetriä. Eilen sanottiin telkkarissa, että lumet pitää luoda kolme metriä talosta pois päin. Siis kolme metriä paljasta maata ettei vain sulaavasta lumesta tuleva vesi kastele kivijalkaa. Tahdon heti 20 kiinalaista apuun. Laitatko paluupostissa.

MiaO kirjoitti...

Tännekin on kantautunut tieto, että siellä Suomessa painiskellaan ihan eri suurten kinosten kanssa. Sellaisten lumivuorten sulaminen vie väkisinkin pitkälle kesään ja kuulemma varsinaisista lumenkaatopaikoista arvellaan jäävän jämiä vielä ensi talveksikin.

Kyllä siellä nyt kiperästi tarvittaisiin innokasta lumenluontiapua. Täältä Kiinasta joutaisi taatusti työväkeä ja veikkaanpa, että vallan olisivat innoissaan noinkin eksoottisesta pestistä. Tästähän voisi minullekin jopa ihan uusi ura aueta työnvälittäjänä. Ei muuta kuin operaatio "Kiinalainen lumenluoja" käyntiin siellä Suomessakin. Täällähän sitä toteutetaan jo monessakin merkityksessä, lapiohommissa ja ihan jopa keinolumen luojina kirjaimellisesti.

Seija kirjoitti...

Hei mutta jotta saataisi vielä eksoottisempaa hommaa kiinalaisille, voisit tuoda heitä tänne kotikaupunkiimme lumentekohommaan. Jollen ihan väärin muista, luin lehdestä, että täällä kotikaupungissamme aletaan tykittää lunta ensi syksyä varten ensilumen ladun pohjaksi. En tiedä mihin ne sitä tykkilunta meinaa saada mahtumaan kun joka paikka on luonnonlunta täynnä. Jotta eipä nuo lumihommat pelkästään Kiinassa vaikuta naurettavilta ;)

MiaO kirjoitti...

Ei kai?! Näin äkkiseltään vois luulla, että siellä mitään tykkilunta tarvitse. Mutta näyttää siltä, että ihmiset on tuon lumen kanssa pihalla kuin lumiukot. Niin siellä kuin täällä. Mutta että siellä, Suomessa!? Hohhoo! Tuo on jo noloa. :/

Sara kirjoitti...

Olen paatellyt, etta yleensa syyna on se, etta holmoilla hommilla saadaan palkattua lisaa ihmisia toihin. Kiinassa kun tuntuu olevan jos jonkinlaisia tyotehtavia, joita ei Suomesta loydy. Esimerkiksi pikaravintoloissa tarjottimet jatetaan poytiin, silla on muutaman ihmisen tyo vieda tarjottimet pois ja pyyhkia poyta.

Nina kirjoitti...

Ai vitsi miten hyvä ajatus löytää jonku ulkomaalaisen blogi Suomesta! Se olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa :-)
Jos löydät, laita ihmeessä linkkiä tulemaan :-D