lauantai 10. heinäkuuta 2010

Suomi-lomaa suunnitellen


Vielä kaksi viikkoa ja olen Suomessa. Oi ihanaa! Ajatus alkaa jo karkailla kotinurkille. Mitä toivon lomaltani? Mitä asioita on ikävä? Viisi viikkoa on loppujen lopuksi lyhyt aika, vallankin kun matka risteilee pitkin Suomea. Minkälainen lomastani on tulossa? Paljon on kyläpaikkoja, ihmisiä, tapahtumia. Ehdinköhän myös levätä?

Hahmottelen pääetapit ja suunnitelmani pääpiirteissään. Päämaja sijaitsee Jyväskylässä.

-Erikoisviikonloppu pikkuveljien kanssa. Pelireissu Tampereelle sekä laatuaikaa päämajassa.

-Viikko Oulussa. Kummitytön vaihto-oppilasvuoden läksiäiset. Sukua ja ystäviä. Thank god, monta kärpästä yhdellä iskulla. Mahdollisesti tulossa sen vuoksi vähän helpompi setti. Edellinen reissu oli vähän liian rankka.

-
Vajaa viikko Helsingissä. Suomi-koulun koulutuspäivät 3 pv, sekä ystäviä. Rauhallisia vauvaperheitä (täällä kaiketi voi hengähtää ;)

-Ystävien Tampere. Nelisen päivää. Voi kunpa selviäisin ilman krapulaa...

Siinäpä ne pakolliset reissut. Yllättävän paljon, kun puolet ajasta olen tien päällä. Mutta niinhän se menee, kun suku ja ystävät ovat sijoittuneet ympäri Suomea. Loppuajan loikoilen kotona päämajassa. Kyläpaikkoja ja tapaamisia on Jyväskylässäkin, mutta niitä voi sopia fiiliksen mukaan.


Mitä sitten haluan kokea? Niitä pieniä suuria juttuja.

Haluan nauttia elämän sujuvuudesta. Siitä että homma toimii ilman sen suurempia säätöjä, ilman turhia välikäsiä. Tehdä kävelyretkiä luonnon helmaan. Hengittää keuhkojen täydeltä puhdasta ja raikasta Suomi-ilmaa. Astella nurmikolla paljain varpain ja etsiä neliapiloita. Ihastella kotimaan kauneutta. Antaa katseen viipyillä ja tarkentaa.

Istua viihtyisissä kahviloissa ja havainnoida ympäristöä. Katsella ohilipuvaa katuelämää ja salakuunnella mistä ihmiset nykyisin puhuvat.
Nauttia, kun ihmiset puhuvat ymmärrettävää kieltä. Katsella televisiota, josta ehkä tulee jotain katsottavaa. Kuunnella radiota. Lukea naistenlehtiä ja kuljeksia kirjakaupoissa. Shoppaillakin vähän.

Haluan syödä kunnon Suomi-ruokaa, lohikeittoa ja ruisleipää. Savustaa kalaa.
Maistella uusia karkki- ja jätskimakuja. Nauttia, kun hanavettä voi juoda. Oleskella veden äärellä ja veneessä. Istua sivuvaunumopon kyydissä. Nauttia tuulen huminasta, sateen ropinasta, raikkaan vilpoisista päivistä. Kerätä herkkutatteja ja kanttarelleja. Valmistaa sienimunakkaan. Nauttia rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta. Ehkäpä avata jonkin tuntemattoman oven.


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa Suomi-lomaa, nauti Suomen kesasta!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hienolta! Ihanaa Suomi-lomaa sinulle ja läheisille!
t. Lisbet ja Luppakorva(odottamassa pääsyä mökkimatkalle ja pulahtamista tällähetkellä huippulämpimään järviveteen).

Jael kirjoitti...

Minun Suomi-lomani loppui eilen,jolloin palasin tänne.Oli ihanaa,tosin vähän liaan kuumaa loppuvaiheessa,mutta Suomen suvea ei mikään voita! Ihanaa Suomi-lomaa sinullekin!

Susadim kirjoitti...

Kesän makuisia tunnelmia täällä, kuvin ja sanoin. Aina niitä ei tässä arjessa tavoita, mutta lomaillessa paremmin, kun aikaa on rajallinen määrä. Kyllähän se niin on, että tietyt elementit tekevät hyvin pitkälti sen kesän tunteen ja tunnelman.

MiaO kirjoitti...

Kiitokset teille kaikille Suomi-loman toivotuksista! Toivotaan, että tulee onnistunut loma kaikin puolin.

Karoliina, kiva kun näyttäydyit. Tervetuloa tämän blogin sivuille ja terveisiä sinne Turkkiin!

Lisbet ja Luppakorva, helteet on hellineet sielläkin, joten mahtaa järvivesi olla todellakin jo lämmintä. Listaltani puuttuikin uiminen, mutta kyllähän talviturkki toki pois täytyy saada.

Yaelian, aa sinulta loma jo loppuikin. Suomen suvi jätti varmasti ihania muistoja, joita on kiva mutustella pitkin vuotta.

Susadim, totta, lomaillessa tavoittaa niitä kesän elementtejä arkea helpommin. Koska aika on rajallinen, tulee oltua enemmän "hereillä" ja havannoitua ympäristöä tarkemmin.

Nina kirjoitti...

Oikein ihanaa lomaa!!!
Nyt on mansikat aivan upean makeita ja hyviä! Toivottavasti ovat vielä kahden viikonki päästä. Nami!

Tervetuloa Ouluun! Tai siis en minä Oulussa asu, mutta tosi lähellä ;-)

MiaO kirjoitti...

Kiitos Nina! Voi kun olisikin mansikoita vielä! Toivoa sopii, että olisi jämiä minullekin.

Juu olenkin ymmärtänyt, että asutte jossain Oulun lähellä. Siinä on vielä muutamia vaihtoehtoja, mutta pienestä vihjeestä voisin jo arvata... ;)

Seija kirjoitti...

Toivotaan rapsakkaa raekuuroa, joka raikastaa ilman ja viilentää vähän liian lämpimiä vesiä. Marjat kypsyvät vauhdilla pensaissa, kantarellit kaipaisivat vähän (aika paljonkin) vettä, mutta kyllä niitä on.
Täällä on mahottoman kaunista ja aika puhdastakin, joten tervetuloa nauttimaan kesästä tänne!

MiaO kirjoitti...

Kiitos Seija. Voiko vedet olla liian lämpimiä?! Tuota en kyllä ihan heti usko. Vai kaivataan siellä jo raekuuroa, kun on kerrankin helle ollut hellimässä (ja hautomassa). ;D No sais siellä kyllä aavistuksen vilpostua, kun ei niin huvittaisi helteestä toiseen hypätä. Paitsi että täällä on jo vähän sadellutkin, eikä tänään ole lainkaan porottanut. No, hiostavaa on joka tapauksessa.

Voi kun antais sateita sinnekin, niin sais niitä kanttarelleja sitten. :P

Anonyymi kirjoitti...

Mia, toivottavasti nämä kelit tästä pian muuttuu. Tänäänkin mittari tökötti varjossa ja näytti rapsakat 31.5 astetta hautovaa celsiusta. Auringossa olikin sitten jo sellainen Kiina-meininki. Täältä kun vielä puuttuu sisätiloista ne jäähdyttävät laitteistot, niin yötkin on olleet ihanan kosteita.
Tervetuloa “raikkaaseen" Suomeen!!

-Make
ps. klo 23:08 24° ulkona ja 28° sisällä

MiaO kirjoitti...

Voih, noin hautovat celsiukset ei kyllä houkuttele ollenkaan ja ilman ilmastointilaitteita vallankaan. Mutta luinpa juuri sääennusteen, että vilpoisempaa olisi luvassa. Jiihaa! Sitä ennen jylisevät ukkoset. Että kyllä se siitä taas iloksi ja viluksi muuttuu. :D