tiistai 5. lokakuuta 2010

Maisemat kuin 20 yuanin setelissä

  Li-joen rannat Guilinin seutuvilla ovat kuuluisia upeista maisemistaan ja uljaana kohoavista sokeritoppavuoristaan. Kauniit karstikukkulat ovat innoittaneet kiinalaisia kuvataiteilijoita ja runoilijoita kautta aikojen.

Läheltä Yangshuota löytyy tämä kuvankaunis paikka. Maisemistaan kuuluista pieni kylä nimeltä Xingping.


Tytöt tiesivät kertoa, että tämä näkymä löytyy 20 yuanin setelistä. Mutta hei... heebo siinä vasemmalla! Mistä sinä siihen tupsahdit... ?! Murrr... aina joku ylimääräinen tiellä, kun yrittää ottaa hyvää kuvaa..
Keli oli vähän harmaa, mutta kuvitelkaapa nämä maisemat auringonnousun tai -laskun aikaan..
Leipää ja sirkushuveja, kuinkas muutenkaan, kun Kiinassa ollaan. Tällä kertaa olisi saanut kuvauttaa itsensä korpit olalla.


8 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Aivan uskomattoman hienoja ja mielenkiintoisia kuvi taas blogisi täynnä.

Hauska tuo setelikuva.

pensastasku kirjoitti...

Oletpa ollut mahtavilla seuduilla retkellä. Kiitos ihanista kuvista!

Jaana kirjoitti...

Aivan ihania maisemia!! Tuonne pitäisi päästä ihmettelemään maailman suuruutta!

Jael kirjoitti...

Jännän muotoiset nuo vuoret.Ja kuvasi maisemista ja tuosta korppitytöstä ovat upeita!

MiaO kirjoitti...

Kiitos Suvi, Pensastasku, Yaelian sekä uusi kommentoija Fjordinna. :) Haaveissa olisi päästä tuonne joskus vielä uudestaan. Istua kalastajan kyydissä aamutuimaan, kun turistiveneet ovat vielä rannalla. Ihailla auringonnousua, jos se vaikka sillä kertaa näkyisi.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa mahtavaa Mia, upeita kuvia vaikka sää ei sinua omasta mielestäsi suosinutkaan! Meillä oli ihan samanlainen keli ja minun mielestäni sumussa ja usvassa on tunnelmansa. Tosin harmi tietysti että reissu riisiterasseille oli niin sateinen kohdallasi, sitä ei tietysti kukaan toivo. Mutta kokemuksia olet taas kerännyt roppakaupalla!
-Marjo

MiaO kirjoitti...

Hei Marjo! Juu vuoria en sentään missannut, kuten ne riisiterassit (mikä sekin oli ihan jännä kokemus, anyway). Ja sumussa toki on tunnelmansa, kuten sinäkin totesit.

Tuohon pilviseen keliin nuo vuorikuvat on ihan jees. Mutta olikohan minulla liikaa ennakko-odotuksia, kun toivoin näkeväni auringonkajonkin. :/ Vai onkohan siellä aina sama keli, ja lumoavat kuvat netissä vain photoshopattuja?! ;D Joka tapauksessa ihan mahdottoman upeaa seutua. Kaiholla katselin niitä paikallisia, jotka tuollaisissa maisemissa saavat asua.

Rusina kirjoitti...

Meillä keli oli ihan samanlainen. Sadetta, tihkua ja pilviä. Aurinkoista oli seuraavana päivänä ... ainakin osittain =)