maanantai 11. lokakuuta 2010

Nämä päivät pitäisi lailla kieltää


On päiviä jolloin ei kerta kaikkiaan huvita nousta peiton alta. Eilen oli juurikin sellainen päivä. Edellisillan hauskanpito kostautui kadotettuun huomiseen. Krapulat ovat aina olleet minulle ihan vihonviimeisiä olotiloja. Pari lasillista viiniä on ihan ok, mutta jos yhtään raja ylittyy, seuraavan päivän karma on jäädä vellomaan johonkin loputtomaan, psykedeeliseen välitilaan. Onneksi pystyn melko hyvin pakenemaan unimaahan, paitsi en ole varma onko se yhtään sen lohdullisempaa.

Pekingin ilma on ollut viime päivinä ihan pelottavan sakeaa! Saastelukemat ovat hiponeet ihan pilviä, liekö mitta-asteikko loppunut jo keskenkin. Karmaisevaa harmautta, jota melkein voi jo veitsellä leikata ja jonka aistimus ei tunnu pelkästään nenässä, vaan myös suussa. Urgh! (Päätös poismuutosta ensi keväänä oli taatusti oikea.) Mutta viime yönä satoi saasteet alas, narulla roikkuville pyykeilleni ja taivas on suorastaan sininen. Hetkeksi on taas valoa tunnelin päässä. Mutta hmmm, melkein tekisi mieli pestä pyykit uudelleen. Ei oikein houkuttais hypätä valmiiksi saastuneisiin kalsareihin... :/

.......

Kuvat ovat Guilinin Reed Flute -luolasta. Maankuoren liikkeet ja eroosio ovat aikaansaaneet  alueelle muutakin kuin kukkuloita. Luolien onkaloista paljastuu mahtavia kivimuodostelmia ja karbonaattikerrostumia, joiden värikkyyttä vielä korostetaan erilaisilla valoilla. Kieltämättä luolakierros oli kuin olisi astunut johonkin sadunomaiseen mielikuvitusmaahan. Nämä alemmat kuvat ovat muuten ylösalaisin. Oikeasti kivipiikit ovat luolan katosta roikkuvia tippukiviä.
4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Shanghaissa kuulin,että jos pyykit jäävät sateen ajaksi ulos ne ovat sen jälkeen ihan mustat.Itselle ei onneksi päässyt käymään sellaista. Toivon, että sinulla on parempi olo. Alin väärinpäin kuva näyttää muumilaakson ilmakuvalta talvella.Mukavaa viikonloppua ja Oonalle rapsutuksia. Lisbet

Anonyymi kirjoitti...

...pitï vielä lisätä edelliseen, että muumilaakson kuvassa on se kaunis, ohimenevä sininen hetki tai kuutamoyö 30 asteen pakkasessa. Lisbet

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Uskomattomia maisemia! voi että on mahtanut olla hieno fiilis tuolla.

Raimo kirjoitti...

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


"Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia."

"Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan."

- Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm


Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti "Huusis"-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.


Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

kemts.freehostia.com/1900-alku.htm