keskiviikko 27. elokuuta 2008

Kaikki paitsi yksi

Jiihaaa!!! Tänään saapui muuttokuormamme! Sillä olikin vähän pidempi trippi, vaikka ottikin varaslähdön ja lähti matkalle jo ennen meitä. Nyt kun kaikki luvat ovat kunnossa ja byrokratian rattaat käyty läpi täällä Kiinan päässä, niin rakkaat romppeemme saivat luvan astua uuteen kotiimme.



Siinä ne nyt ovat, lattialla niin somasti levällään ja Oona löysi heti kuormasta omansa... Muuttomiehet olivat muuten hurjan ystävällisiä ja palveluhenkisiä, purkivat tavarat laatikoista valmiiksi. Meidän ei tarvinnut kuin todeta, että kaikki mikä tuli, tuli ehjänä perille. Nii-in, ihan koko kuorma ei tullutkaan. Viranomaiset olivat asiasta jo aiemmin ilmoittaneet, joten osasimme varautua. Jotain oli jäänyt tullin hampaisiin...

Epäilyksemme kohdistuivat oitis kankaanpainotarvikkeisiin. Niin monenlaisia litkuja ja kemikaaleja olin lähettänyt taipaleelle. Mutta ei Kiinan tulli ollut myrkyistä kiinnostunut. Ne tulivat perille, ihan joka purnukka.




Myöskin kirjapino saapui sellaisenaan. Mitään ei oltu sensuroitu. Olimme kyllä kuulleet, että kirjojen suhteen voidaan olla tarkkoja ja että on olemassa sääntö, jonka mukaan maahan saa tuoda vain 10 kirjaa per henkilö. Olimme muuten varautuneet tähän ja tuoneet osan kirjoista repussa... Mutta muuttokuorman kaikki 18 kirjaa saapuivat perille. Mikähän kumma siellä tullissa sitten kiikasti??




Totta. Kuormastamme uupui yksi tavara. Tullin tiheään seulaan oli tarttunut niinkin vaarallinen esine kuin pokerisetti! Ei ehkä olisi ihan heti tullut mieleen, mutta maassa maan tavalla. Uhkapeli on Kiinassa kielletty ja tokihan niillä tullissa on herännyt epäilys, että aiomme laittomia rahapelejä harrastaa. Nyt ei sitten polettikiekkoja sormeilla, eikä korttia jaella iltojemme ratoksi. Täytynee keksiä muuta puuhaa, hommata vaikkapa pingis-mailat.

4 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Takavarikoitiinko ne siis? Meitä harmitti eniten tuo kirjarajoitus. Nyt joka kerralla Suomessa käydessä mies tuo matkalaukullisen iltasatukirjoja, romaaneja yms. elämälle välttämätöntä opuksia.

Maurelita kirjoitti...

Hei, hauska tutustua ! Osuin tänne Itkupillin kautta ja koukutuin heti. Kun kommenttilootastakin löytyy entisiä Pariisin tuttuja...

=o)

MiaO kirjoitti...

Vilijonkka, kyllä se takavarikoitiin, koko pokerisetti siis. Minneköhän lienee päätynyt? Tuskin takavarikointihyllylle pölyttymään tai roskiin ainakaan. Veikkaanpa että tullimiehet siellä nyt keskenään pelailevat. Vaikka Kiinassa uhkapeli on kielletty, se ei suinkaan tarkoita, etteikö sitä täällä harrastettaisi. Itse asiassa olen kuullut, että asia olisi käytännössä ihan päinvastoin... Rahat vain pidetään visusti pöydän alla piilossa.

Maurelita: Hauska tutustua! Kiva kun osuit tänne :) Olet oikein tervetullut lukemaan ja kommentoimaan. Nii-in, maailma on tunnetusti pieni...

M'man kirjoitti...

Voi hyvat hyssykat, korttipeli takavarikoitiin. ;) Mutta maassa maan tavalla.
Tosiaan mihinkohan kaikki takavaritkoitu paatyy...?

Onneksi muuttokuorma kuitenkin saapui. Aika hassu tunne varmaan tietaa tavaroittensa lainehtivan jossain, menevan vieraitten silmien ja kasien lapi ja sitten vasta saa kaiken takaisin.

Tsemppia purkutouhuihin! ;)