perjantai 22. elokuuta 2008

Puutarhurien taidonnäytteitä


Puutarhan ja pensaiden hoidossa Kiinalla on pitkät perinteet. Tätä taitoa he ovat osanneet tuoda esille erityisesti juuri nyt. Kaupungissa on toinen toistaan upeampia istutuksia, ja osa niistä on esittäviä. Ne ilmentävät Kiinan suuria saavutuksia ja keksintöjä sekä kertovat osaltaan kulttuurin monivuosituhantista symboliikkaa. Hoksaattekos mitä milläkin asetelmalla halutaan viestittää??







Niinhän ne vanhat kiinalaiset jo aikoinaan sanoivat: "Mikään maailmassa ei ole tärkeämpää, kuin puutarhan hoito, eikä sekään loppujen lopuksi niin kovin tärkeää ole."

5 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Ensimmäinen taitaa olla aurinkokello, mutta ovatko kiinalaiset keksineet senkin.. Enpä olisi tuota osannut arvata. Vai olisikohan se sittenkin kompassi? En tiedä :)

MiaO kirjoitti...

Piparminttu: Minä ajattelin ensin, että sehän on ilman muuta kompassi. Mutta kun mainitsit aurinkokellon, niin sehän se onkin, kun siinä on keskellä tuo pystysuora piikki. Vertailun vuoksi: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Beijing_sundial.jpg

Juu kyllä kiinalaiset ovat keksineet aurinkokellonkin. Jo 6000 vuotta sitten ymmärsivät tutkia auringon ja kuun kiertoa..

Anonyymi kirjoitti...

upeita otoksia puutarhamestarien töistä! kiitos!!

MiaO kirjoitti...

Kiva että tykkäät :) Kiinalaiset olivat ihan toden teolla panostaneet olympialaisiin tällä(kin) saralla. Toivottavasti upeita puutarhurien taidonnäytteitä voisi nähdä täällä jatkossakin...

MiaO kirjoitti...

Eipäs näykään tuo minun edellinen aurinkokellon kuvalinkki :( Pitänee perehtyä tarkemmin, että miten saan linkit näkyviin ja vieläpä sinisinä. Jos jollakin bloggaajalla on vinkkiä aiheeseen, otan mieluusti vastaan :)

http://commons.wikimedia.org/wiki/
Image:Beijing_sundial.jpg