keskiviikko 13. elokuuta 2008

Nuudelia katukeittiöstä


Mikäli on valmis tinkimään miljööstä ja olosuhteista, voi kokea uskomattomia makuelämyksiä kiinalaisessa katukeittiössä. Rohkein mielin ja ennakkoluulottomina astelemme paikalliselle kiinalaiskujalle syömään. Kokki veistelee taikinaköntistä suikaleita pataan ja valmistaa tilaamamme nuudelit nenämme edessä. Ei voi tuorepasta enää tämän tuoreempaa olla. Ja maku, se on taivaallinen! Miten ihmeessä näin yksinkertaisesta voi saada niin hyvää??



Tästä katukeittiöstä on tullut suosikkimme. Olemmekin jo sen vakioasiakkaita. Ilmapiiri huokuu leppoisaa tunnelmaa. Henkilökunta on ystävällistä ja hyväntuulista. Mukana touhussa on koko perhe ja osittain sukukin. Isäntä toimii tavaranhakijana ja yleismiehenä, sekä istuu välillä asiakkaiden sekaan jutustelemaan. Poika keittää nuudelit. On tainnut taito siirtyä isältä pojalle. Äiti ja tytär tarjoilevat.

Lapset leikkivät kadulla ja joku vetää kissaa hännästä. Koira käy nuuhkimassa, josko meidän puikoista on jotain päässyt tippumaan. Nuori äiti imettää lastaan täysin avoimesti ja häpeilemättä. Kaikki on jotenkin välitöntä ja niin aitoa.



”Mai dan” sanoo mieheni ja isäntä tuo laskun. Kaksi nuudeliannosta ja muutama olut tekee yhteensä parikymmentä yuania (pari euroa). Isäntä vielä pahoittelee, kun raaka-aineet ovat kallistuneet ja lasku on siksi maon (0,01 euroa) kalliimpi kuin ennen. Kaikki on niin suhteellista. Tähän hintaa olisi Cafe Merlinistä saanut vajaan kupillisen kahvia.

Ei kommentteja: