lauantai 26. kesäkuuta 2010

Esittelyssä uusi asuinalueemme. Osa 1. Koirapuisto


Ajattelin, että esittelisin vähän tätä meidän uutta asuinaluetta. Aloitankin esittelyn koirapuistosta, joka on kyllä varsinainen helmi. Useampi hehtaari aidattua nurmea koirien temmellettävänä. Beijing Riviera selvästikin on koiraihmisten suosiossa, parhaimmillaan kirmaamassa saattaa olla liki parikymmentä hännänheiluttajaa.

Puistoon on kodistamme vain noin parin sadan metrin matka, mikä ihanteellinen tilanne siis. Joka arkiaamu yhdeksän ja kymmenen välillä puisto täyttyy iloisista tassuttelijoista sekä niitä ulkoiluttavista ayieista. Sillä aikaa kun ayit istuvat puiden varjossa rupatellen, koiruudet kirmaavat, painivat, juoksevat ja nuuhkuttelevat kaikki sulassa sovussa. Pientä jakoakin toki näkyy, toisten seura kiinnostaa selvästi toisia enemmän ja kaverisuhteita on syntynyt.


Oonan lempileikki, pallonheitto. Erityisen kivaa se on silloin,
kun pallon perässä juostaan porukalla.
Iloiset puutarhurimme pitävät huolen,
että nurmi pysyy hyvänä koirien temmeltää.Kuiskutellen.
Psst, tiedätkö kuules, että supi supi...
Täytyy kyllä antaa pointsit Beijing Rivieralle sen yhteisöllisyydestä, avoimuudesta ja kansainvälisyydestä. Tänne on ollut hirmuisen kiva ja helppo muuttaa. Tämän ensimmäisen kuukauden aikana olen jutellut naapureiden kanssa enemmän kuin Merlinissä kahteen vuoteen. Eroon toki on syynsä. Täällä asuu paljon muualta tulleita expatteja, joten käyttökieli on englanti. Merlin sen sijaan on lähinnä vanhemman kiinalaisväestön suosima, joten ainoa vaihtoehto oli kiinankieli. Noh, ymmärtänette, ettei jutut kovin päätä huimanneet.

Täällä Rivieralla myös koirat viettävät sosiaalisempaa elämää. Merlinissä monet kiinalaiset eivät antaneet koirien keskenään edes nuuskutella. Tai jos pääsi nuuhkimaan, niin ainakin siinä vaiheessa, kun olisi tehnyt mieli vähän leikkiä, kiinalaiset vaivaantuivat ja vetivät koiransa pois. Koirien oli määrä vain kulkea nätisti remmissä lajitovereista piittaamatta. Toki koirakentällä oli toinen meininki, mutta se sijaitsi jo vähän kauempana alueen ulkopuolella, ettei sinne ihan joka päivä tullut lähdettyä.

Mutta tosiaankin pointsit tämän asian tiimoilta nykyiselle asuinalueellemme. Täällä taatusti tulee vietettyä eri sosiaalista elämää. Sellainen fiilis tässä onkin virinnyt, että tästä kolmannesta Kiinan vuodesta saattaa tulla ihan erityisen kiva. Saapa nähdä, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan.


4 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Vautsi! Teitä on kyllä lykästänyt kun pääsitte muuttamaan. Kuulostaa (ja näyttää) loistavalta paikalta!
Luin väärässä järjestyksessä sun uusimmat postaukset ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kesäiset terveiset mökiltä. Upea paikka teillä.Oona näyttää onnelliselta.Toivon mukavia keskusteluja englanniksi erimaalaisten kanssa.Lisbet ja luppis.

jerikonruusu kirjoitti...

Näyttää mukavalta. Varmaan osaa todella arvostaa uutta kotia, kun on ollut vähän toisenlaisessakin. No olihan Oonalla siellä naapurin kanat järjestämässä puuhaa (vieläkin naurattaa se kuvauksesi siitä pölläkästä).
Varmaan todella vaikuttaa viihtymiseen siellä maassa kun on vähän vaihtelua ja vielä parmpaan suuntaan.

MiaO kirjoitti...

Nina, meidän muuttohan oli vähän niinkuin fifty-sixty. Edellisessäkin kun oli puolensa. Mutta ONNEKSI päädyttiin muuttamaan, sillä koko ajan ilmenee lisää puoltavia pointteja, joita ei edes tiennyt olevan. :)

Lisbet ja Luppis, kiitos mökkiterveisistä! Minäkin toivon niitä mukavia keskusteluja erimaalaisten kanssa. Englannin taitokin kivasti siinä karttuu. Yllättävän vähän se kehittyi noiden kahden vuoden aikana Merlinissä, mutta nyt näyttäisi olevan parempi mahdollisuus siihenkin.

Jerikonruusu, totta, nyt osaa arvostaa uutta kotia ja aluetta, kun on toisenlaistakin nähnyt. Hyvä niin. Kylläpä se kiva koti ja viihtyisä asuinalue on erityisen tärkeää täällä, kun kotona tulee vietettyä niin paljon aikaa.

Ai vielä muistat sen kanapölläkän Merlinissä. :DDD Olihan se kyllä melkoinen episodi.