maanantai 21. kesäkuuta 2010

Häämatkalla Pekingissä

Pari viikkoa sitten saimme kunnian saada vieraiksemme aivan uunituoreen hääparin. Romanttisen merenrantabungalowin sijaan ystävämme olivat päättäneet valita hektisemmän Pekingin. Lomaviikko vierähti oikein leppoisissa hyvän tuulen tunnelmissa, kuinkas muutenkaan. Sääkin suosi, mitä nyt mukaan mahtui muutama perusharmaa päivä takaamaan realistisemman käsityksen nykyisestä kotikaupungistamme. Yllättävän paljon ehdittiin viikossakin nähdä, oikeastaan ne samat jutut mitä parin viikon vieraammekin. Matkassa vain oli eri tempo, eikä yhtään löysäilypäivää kannattanut viettää.

Tässä kuvaraportaasia joistakin viikon kohteista. Minä paparazzina iloitsin päästessäni kuvailemaan ja ikuistamaan ihka oikeaa häämatkaa. Sainpa luvan esitellä hääparin täälläkin...


Aloitetaan matka täältä meidän uuden kodin lähikulmilta. Paikallista menoa nurkan takaa, turkoosin värisestä kylästä. Katukuppila sai uuden, kirjaimellisen merkityksen. Olutpitoisia virvokkeita siemailtiin nimenomaan kadulla.Sitä perustoria käytiin tietenkin hämmästelemässä. Noh, ei se nyt niin suuri ole, kuin mitä kuvitellaan. Mutta sitäkin tarkemmin valvottu. Montakohan kameraa aukiolta löytyykään?? Vieraamme sen laskivat, nyt en kyllä muista, mutta monta!!

Nämä vieraamme olivat muuten ensimmäiset, jotka kävivät katsomassa itse Mao-setää. Täytyy myöntää, etten itsekään ole tyyppiä nähnyt. Balsamoitu ruumis makaa mausoleumissa Tiananmenilla. Varsin kumisen näköinen kuulemma. Kerran vuodessa ruumis rahdataan Moskovaan entraukseen.
Kaikenlaisia kulkuvälineitä kaupungista löytyy. Poljettavaan riksaan minä en enää koskaan suostu, sen verran nololta tuntui kerran istua kyydissä, kun hintelä kuski huhki menemään ketjut paukkuen. Moottorivetoiset sentään ovat ihan eri juttu. Mopon kyydistä näkee ja kokee ihan eri tavalla, kuin taksin takapenkiltä.


Kiinalainen poseeraus.Kierros Donganmenin iltatorilla tarjosi paljon ihmeteltävää ja eksoottisia makuelämyksiä. Ennakkoluulottomille ja rohkeille vieraillemme maistui niin skorpioonit kuin sirkatkin.

Yksi ilta aikaa kokea Pekingin yöelämä. Miksi siis jämähtää yhteen baariin, kun kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia yökerhoja ja menomestoja. Drinkki per paikka ja matka jatkui. Aika hyvän skaalan siinä ehti illan ja yön aikana tsekata.
Fubariin ei ihan heti eksykään, vaan paikka täytyy tietää. Sisägrillin vessan vierestä aukeaa salainen seinä, kun tietää mistä painaa. Baarin erikoisuus on Buddha-drinkki. Ovelasti sekoitettu paukku, jossa ei viina maistu, mutta päähän se tujahtaa kivasti. Kolpakollisen kun imaisee, niin jopas on valaishtunut olo. Iloisen posliiniveijarin voi nyysiä mukaan ihan luvalla.


Chocolade, yksi kaupungin venäläisistä yökerhoista. Tankotanssia ja akrobatiaesityksiä, hyvällä maulla. Tanssijoilta ei talenttia puutu ja koreografiaankin on panostettu. Silmäniloa niin miehille kuin naisille.


Houhai-järven rantaviiva piirtyy kauniina iltaisin.
Tämä rakennelma tuskin esittelyjä kaipaa.
Se on kyllä jännä, kun aina joku kiinalainen haluaa vaivihkaa hivuttautua samaan kuvaan. Kaveri ikuistaa tilannetta ja kohta perhealbumissa komeilee uudet ulkkariystävät. Mielenkiintoista olisi tietää, millainen tarina kuvan taakse värittyy...
Tokihan välillä piti heittäytyä hemmoteltavaksi, oikaista ranka ja antautua jalkahierontaan. Suomessa raavasta miestä voi olla vaikea houkutella hiplattavaksi mokomiin hemmotteluihin, mutta täällä päin se on ihan tavallista. Erilaisia hemmottelupaikkoja löytyy joka kulmalta ja hinnat ovat edullisia.
Kielletyn kaupungin minä skippasin, mutta vieraamme toki kävivät sen katsastamassa. Treffit sovimme ulosmenoportille, josta sitten lähdimme kapuamaan ylös läheiselle Hiilikukkulalle. Tämä perspektiivi oli ihan uusi minullekin. Kielletyn kaupungin katot avautuvat kivasti ja alue hahmottuu paremmin.

Romanttisen helliä hetkiä Hiilikukkulalla,
jotka paparazzi pääsi ikuistamaan.


Monenlaista nähtävää ja koettavaa viikkoon siis mahtui. Oma lukunsa oli tietenkin kiinalainen keittiö, mikä tarjosi vallan uusia makuja ja elämyksiä. Kiipeäminen Kiinan muurille oli varmasti yksi reissun kohokohdista sekä alastulo vauhdikkaassa kelkkakourussa huikea ja kokemisen arvoinen.

Kiitos ja kumarrus ihastuttaville vieraillemme erinomaisesta häämatkakohteen valinnasta. Mielenkiintoisia elämän retkiä ja avioliiton onnea toivottaen, MiaO ja Don Quijote.

4 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Kiehtovia katukuvia!

Nina kirjoitti...

Ai kun ihanaa... Victorian ja Danielin tunnelmissa vielä mennään ;-)

Tuo Buddha drinkki oli kyllä hieno! Kas kun ei se pilli tullu sieltä alempaa, heh heh ;-)
Ja ovela päästä baariin sisään! Olispa jännää!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että miten hienoja tunnelmia, paikkoja ja kuvia - mahtava vinkkipläjäys näin itsellekin. Pitänee lähteä itsekin vielä turistiksi kotikaupunkiin. Onnittelut tuoreelle avioparille!
-Marjo

MiaO kirjoitti...

Susadim, kiitos. Katukuvista saa kivan kurkistuksen paikalliseen elämään ja yleisilmeeseen.

Nina, kyllä onkin mediat olleet täynnä häähumua. Oikein kiva, että uutisoidaan vaihteeksi positiivista ja myönteisistä asioista.

Hih, miten mullakin kävi tuo sama mielessä tuon Buddha-drinkin suhteen?! ;D Käytännön syistä varmaan nostettu pilli ylemmäs, muutenhan drinkki ois jääny turhan pieneksi kolpakon pohjalle. ;D

Marjo, kiva jos tässä tuli jotain uusia vinkkejä sinullekin. Yks vinkki vielä tulevia vieraita varten. Käykää kaupunginsuunnittelumuseossa, siellä on koko Peking ja Kielletty kaupunki pienoiskoossa. Kolmiulotteisena koko seudun hahmottaa paremmin, kuin kartalta katsottaessa. Ainakin meidän vieraamme ovat tykänneet, että käynti siellä on ollut varsin valaiseva.