tiistai 20. tammikuuta 2009

Miao avautuu

Otin vastaan Piparmintun lähettämän haasteen paljastaa kuusi satunnaista asiaa itsestäni. Leikkiin kuuluisi haastaa vastaavasti muita mukaan, mutta minulla on tapana vähän pyöristellä sääntöjä, joten en nyt haasta ketään henkilökohtaisesti. Sen sijaan kukin, joka asiasta innostuu voi leikkiin ryhtyä. Piparmintun blogista löytyy myös tarkemmat ohjeet.

Elikkäs ne kuusi randomia olkoon tässä:

1. Tunnen itseni jonkinlaiseksi joutokäyntivekkuliksi. Mieheni on keksinyt tuon termin kiinalaisille, jotka kykkivät kadunvarsilla ja tienposkissa, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä ne siellä tekee.

2. Olen pohtinut elämäntarkoitusta, tutustunut monenlaisiin aatteisiin ja ideologioihin sekä koittanut omaksua jotain elämää suurempaa. Olen ajatuksissani kiertänyt läpi universumin ja silti palaan toteamaan itselleni, tarkoitukseni on kai pysytellä hengissä ja katsoa miten käy.

3. Tuota edellistä teemaa lähdin tarkentamaan ja kysyin eräältä hoitolapseltani taannoin, mikä on tärkeintä elämässä. "No pitää huoli, ettei omat tärkeät tavarat joudu imuriin!" Voi miten valaisevaa! Siinähän se on koko totuus. Voiko asiaa enää yksinkertaisemmin sanoa!?

4. Ihailen vanhojen ihmisten uurteisia ja elämää nähneitä, ja silti niin iloisia kasvoja. Ehkä sillä tavoin tavallaan myös kunnioitan heidän olemuksestaan huokuvaa viisautta ja kokemusta.



5. Näen paljon unia, tai siis muistan ne. Ehkä se johtuu osaksi siitä, että nukun normaalia enemmän. Tarkemmin ilmaistuna rakastan nukkumista. Voisin nukkua yöt päivät ja katsella unia kuin filminauhaa.





6. Uneksin upeista vuoristomaisemista, mutta pelkään kiipeämistä ja korkeita paikkoja. Silti haluaisin käydä Tiibetissä, vaikka se sijaitseekin niin korkealla pilvissä. Haluaisin nähdä ja kokea, miten ne karujen olojen iloiset hengensoturit siellä mantrojaan hymisten pärjäilevät.


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mia,
eipä asioita tuon koskettavammin voisi esittää kuin sinä teksteilläsi ja kuvillasi teet. Kiitos blogista, tästä saa itse kukin ajattelemisen aihetta.

Ja sitten hyvin maallinen suihku vasten kasvoja...Pasilan uudet jaksot alkoivat... nautitaan niistä taas tavallamme ;)

MiaO kirjoitti...

Kiitos Seija ihanasta kommentista! :) Tiedätkö muuten, minäkin fanitan Pasilaa, heti ensimmäisestä jaksosta lähtien! Tiedossa on, että toinen tuotantokausi on juuri alkanut, ja nyt täällä odotetaan into piukeena, että yle laittaisi esitetyt jaksot nettiin. :P

Anonyymi kirjoitti...

Mia, on jo netissä, sieltä katselin eka osaa ;)

M'man kirjoitti...

Hihi, minua hymyilytti tuo kohta 'Voisin nukkua yöt päivät ja katsella unia kuin filminauhaa '.

Tuo ensimmainen kuva tassa postauksessa on aivan valloittava!!! Katselin sita pitkaa ja olen samaa mielta kanssasi - uurteiset ihmisen kasvot, kadet, iho on aivan valloittavaa. :)

Terveisia hurjasti sinne sinulle!

Nina kirjoitti...

Ihania, ajattelemisen arvoisia asioita.
Täällä kans nousee käsi pystyyn tuossa nukkumisasiaassa. Täällä Kiinassa se on jopa vielä helpompaa kun on ayi, joka tulee siivoamaan edellispäivän sotkut :-D

MiaO kirjoitti...

Seija, kiitos tiedosta! Nyt päästään taas jännän äärelle. ;D

M´man, kiitos terveisistä! Minustakin tuo kuva on valloittava ja saa hyvälle tuulelle. Kumpa sitä itsekkin ryppyyntyisi noin iloisesti ja ilmeikkäästi, eikä murjottaen ja huolia kantaen.

Nina, kiva kuulla, että nukkuminen on myös sinun lempipuuhaa. :) Ja toden totta, täällä Kiinassa siihen on monilla enemmän aikaa. Itse asiassa juuri nyt taitaakin olla hyvä päiväunien paikka... ;) zzzzzz

Vilijonkka kirjoitti...

Mainion mummelin olet bongannut! Onkohan tuo sen partapapparaisen sisko?

Anonyymi kirjoitti...

Olet siis aivan oikeassa maassa. Siellä paikalliset kun osaavat myös tuon nukkumisen taidon. Missä ja milloin vain ;-).

MiaO kirjoitti...

Vilijonkka, eipä taida olla, vaikka siinä kyllä vakka löytäisi kantensa ;D

Suzhouren, totta! Tässä asiassa ymmärrän kiinalaisia täydellisesti. Olen varmaankin ollut aikaisemmassa elämässäni kiinalainen. ;D