lauantai 24. tammikuuta 2009

Toisenlaisia naposteltavia

Kiinassa ei tunneta Makuunin irtokarkkilaareja ja kaupan karkkihyllykin on köpöinen kokoelma liivatekönttejä, joista on unohtunut niinkin oleellinen seikka kuin makeutus. Karkinnälkää ei siis saa täällä kovin helposti tainnutettua. Varsin kauan on jo siitä, kun koin sokerihumalan, tuon taivaallisen ihanan olotilan. Täällä harrastetaan ihan eri tyyppisiä naposteltavia.

Löytyy mauttomalla marmelaadilla yhteen liimattuja jättiöylättejä, karkkipaperiin käärittyjä, kuivattuja lihakimpaleita sekä paikallista erikoisuutta, kuivattua ankan kaulaa. Tuotetta mainostaa koomisesti, kuka muu kuin hilpeä ankka itse. Heppu muistuttaa kyllä varsin erehdyttävästi Aku Ankkaa, mutta paketista ei löydy minkäänlaista viittausta Disney´in. Kyseessä taitaa siis olla kiinalaisten oma, melkein jäljittelemätön Pekingin Ankka.




7 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Ei irtokarkkeja! Auts. Mites suklaapuoli, löytyykö sitä?

MiaO kirjoitti...

Piparminttu, eikös olekin melkoisen mälsä tosiasia täällä! Mikä ihanuus olisikaan köllötellä sohvalla hyvän leffan äärellä ja mutustella irtsareita. Nyt elän kyllä ihan vieroituksessa. Suklaan suhteen tilanne sentään on vähän parempi. Ei kiinalaiset itse osaa sitäkään tehdä, mutta saatavilla on mm. Snickersejä, jotka on ihan jees pahimpaan suklaan puutteeseen. Dove- ja Herreys -merkkisiä suklaita löytyy aika monesta paikkaa, mutta niistä en oikein pidä. Ikeasta onneksi löytyy Marabouta. Sitä tulee haettua silloin tällöin.

pensastasku kirjoitti...

Etkö ole löytänyt Fazerin sinisiä karkkeja mistään? Älä huoli, kyllä se siitä. Kaksikymmentä vuotta sitten seikkailimme Jenkkilässä jossakin Seatlen ja San Fransikon välimaastossa ja kuinka ollakkaan pienessä vuoristokuppilassa oli Fusun sinisiä lautasella. Tosin tarjoilijapoika ei tiennyt ,että ne olivat suomalaisia eikä muuteenkaan mikä maa Suomi on. Ilmoittele kun löydät suomalaista suklaata muualtakin kuin vierailijoiden kassista!

MiaO kirjoitti...

Pensastasku, onpa varmasti ollut huikeaa huomata, että siellä kaukana Amerikan vuoristokuppilassa tarjolla oli supisuomalaista suklaata! Kyllä on Fazerin siniset varmaankin maistuneet entistä makeammilta. Täällä ei ole vielä noin makoisa onni kohdannut, mutta toki ilmoitan oitis, jos niin ihmeellisesti käy.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
ensimmäiseltä Kiinan reissultani v.2006 vein työkavereille tuliaisiksi juuri noita kauniissa käärepapereissa olevia ¨makeisia¨. Yllätys, yllätys kuivattuja lihakimpaleitahan sieltä aamukahvipöydässä löytyi:)
Mukava blogi sinulla ja hyviä kuvia, käyn aina välillä kurkkaamassa.

Suvi kirjoitti...

Oon kyllä nyt itse niin pahassa karkki/herkku kierteessä, että olis ilo asua paikassa josta karkkeja ei löydy.

Mutta oikesti se on varmasti aika kurjaa. Täällä suomessa ollaan kai totuttu syömään kaikkea mässyä liian paljon. Saakos sieltä minkäänlaista salmiakkia tai vastaavaa?

MiaO kirjoitti...

Seija, kiitos kommentistasi. Hauska kuulla, että sinullakin on kokemusta noista käärepaperisista "karkeista". Melkoisen harhaanjohtavan näköisiä ovat kyllä. Kiva kun te vierailijat välillä näyttäydytte. Oikein ilahduttavaa! :) Terveisiä sinne Hangzhouhun! Ja kaikkea hyvää tälle Härän vuodelle!

Suvi, itsekin olen ollut pienestä pitäen kauhea karkkihirmu, joten sen suhteen on ollut pakkovieroitus. Sinänsä hyvä asia, muuten en varmaan olisi koskaan pystynyt elämään näin vähällä karkilla. Länkkärikaupoista saa jonkunlaisia, ulkomailta tuotuja nameja. Valikoima vaan on melkoisen suppea ja hinnat pilvissä paikalliseen hintatasoon nähden. Lakritsaa saa muutamaa sorttia, mutta kunnon salmiakkia ei mistään.