keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Echo Wall


Kaikumuuri oli mielenkiintoinen kokemus. Opaste väitti, että pyöreän muurin välityksellä olisi mahdollista kuulla jopa kuiskausta ja käydä keskustelua oli kumppanista sitten miten kaukana tahansa. Kovin olin epäileväinen ja ajattelin, että no ehkä se ääni juuri ja juuri kuuluu, jos oikein kovasti kailottaa. Ympyrän halkaisija on kuitenkin yli 60 metriä. Eihän sellaisen välimatkan päähän voi mitenkään edes normaalia puheääntä kuulla.Mutta kuinkas kävikään. Selät vastakkain, kasvot muuriin päin, välissä 60 metriä ja kumppanin ääni kuulosti kuin vieressä puhuisi. Hämmastyttavää! Jotenkin se ääni vain kiersi muuria pitkin ja keskusteluyhteys oli yhtä hyvä, oli sitten missä kohtaa muuria tahansa. Kuiskauskin varmasti olisi kuulunut, mikäli lauma kokeilunhaluisia turisteja ei olisi käynyt keskustelua kaikki yhtä aikaa.Muurista löytyi myös mielenkiintoisia kaiverruksia. Niitä jäin ihastelemaan ja ihmettelemään. Kävijat ovat jättäneet merkkinsä ja viestinsä. Voi kunpa niitä osaisi tulkita...8 kommenttia:

*itKuPiLLi* kirjoitti...

No onpa mielenkiintoinen juttu tämäkin, siellä Kiinassa on kyllä varmasti todella paljon sellaisia asioita, joita ei osaisi edes kuvitella olevaksi. Mutta tosi kiva kun kerrot näistä "omituisista" asioista ja kuvat on hyviä. Tämä on oikein sivistävää. ;)

Jonna kirjoitti...

Tuolla ei kannata kuiskutella salaisuuksia... ; ). Löysin blogisi jonkun aikaa sitten ja ilmoittaudun lukijaksi. Terkkuja Meksikosta!

piparminttu kirjoitti...

Aika huima juttu!
(pitäis päästä itse kokeilemaan..)

M'man kirjoitti...

Vau! Paasisipa itsekin kokeilemaan! TAllaiset turisti nahtavyydet ovat minun mieleen!

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti jännä kokemus! Olen tuosta lukenut, mutten tiennyt uskoako vai ei. Kiva, kun jaat kokemuksiasi. Elokuva Viimeinen keisari oli mielenkiintoinen. Jokos niihin maisemiin tutustunut? t ano

MiaO kirjoitti...

Itkupilli, kyllähän tähän maahan mahtuu monenlaista, mielenkiintoista ja kummallistakin. Välillä on jopa runsaudenpula, ettei oikein osaa valita, mitä lähtisi katselemaan. Nytkin tässä parhaillaan aamukahvin ohessa pähkäillään, mikä olisi tämän päivän etappi. Toisaalta varsinaiset nähtävyydet ja yleisömagneetit kannattaa tältä viikolta jättää väliin. On nimittäin kiinalaisten kansallinen lomaviikko ja liikenteessä siis muutama muukin.

Jonna, juuh, ei kannata salaisuuksiaan kuiskutella tuon muurin läheisyydessä :) Kiva kun löydit polkusi tänne. Tervetuloa seurailemaan ja kommentoimaan. Terveisiä myös Meksikoon!

Piparminttu ja M´man, tällaiset nähtävyydet on minunkin mieleen, kun pääsee itse jotain kokemaan eikä pelkästään näkemään. Näistä jää toisenlainen elämyksen tuntu :)

Ano, kielletty kaupunki on minulta vielä näkemättä/kokematta. Ajattelin, että selvittäisin suomalaisesta matkatoimistosta, milloin niillä on turistikierroksia siellä ja kysyisin pääsyä mukaan. Olisi nimittäin mielenkiintoista kuulla sitä tarinaa oppaan kertomana.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idea tuo suomalainen opastus. Ja jollei sitä, niin ainakin eglanniksi. Huikea kokemus ihan takuulla! Viikoksi lähden matkalle - saapa nähdä, millaisia yllätyksiä löydän palatessani ja kurkistaessani blogillesi. So long. ano

MiaO kirjoitti...

Hyvää matkaa Ano! Ja mielenkiintoisia reissukokemuksia!