perjantai 24. lokakuuta 2008

Matalapainetta ja harmillisia episodeja

Toissapäivänä ilma oli niin painostava ja seisahtunut, että sillä oli jo vaikutusta mielialaankin. Harmaus oli ihan aavemaista. Vastaan pyöräili ja mopoili tavallista enemmän naamasuojuksin varustautuneita menijöitä. Myös luonnon nuupahtaneisuus korosti väsynyttä tunnelmaa.


Eilen ilma lähtikin sitten liikkeelle ja saimme kunnon puhurit. Puutarhatuolit kaatuilivat ja tuuli riepotteli puiden oksia ja ravisutteli kuivuneet lehdet lentoon. Sen verran kylmäksikin kävi ilma, että piti jo pukeutua paksumpaan takkiin ja vetää päähän lakki.

Tänään ja huomenna on täällä Pekingissä Aasian ja Euroopan johtajien huippukokous. Sen huomasi jo eilen liikenteessä. Illalla katkaistiin tavallisilta menijöiltä kulku lentokentän moottoritielle. Sen aiheuttamat ruuhkat olivat ihan mielettömät.

Olimme sopineet, että menen miestäni vastaan, kun hän pääsee töistä. Taksimatka vei puolitoista tuntia reilun parinkymmenen minuutin pyyhkäisyn sijaan. Ehkäpä pojottaisin siinä taksissa vieläkin, mikäli kuskilla ei olisi palanut kiinni. Jupinaa, tupinaa ja paikallisia kirosanoja. Uhkarohkeita koukkauksia ja ohituksia oikealta, töötti pohjassa risteyksiin mitään ja ketään väistämättä. Allejääneitä luojan kiitos, nolla.

Jotenkin on ollut matalapainetta omassa pääkopassa viime päivinä. Tämäkään päivä ei kyllä yhtään sen lupaavammin alkanut. Yleensä olen pystynyt pitämään Oonaa irti aamuisella pissareissulla takapihan puoleisessa maastossa. Tänä aamuna hän sitten sattuikin olemaan tavallista kuurompi. Omapäisesti laajensi reviiriään ja huomasi kiinalaispapan pihalla vapaana jolkottelevat kanat.

Ja siitähän kunnon kanasoppa syntyi! Oona vallan riemastui uusista tuttavuuksistaan, viiletti kanojen perässä ja tulkitsi homman kivaksi leikiksi. Kanat hädissään kaakattivat ja höyhenet pöllyten pyristelivät pakoon sen minkä koivistaan pääsivät. Minä huudan ja koitan saada koiruutta edes hännästä kiinni, kiinalaispappa huitoo harjalla ja mummu heristää nyrkkiä ikkunasta.

Vihdoin saan ketaleemme kiinni, näytän taivaan merkit ja jään pahoittelemaan tilannetta. Kiinalaispappa tekee elekielellä hirttosilmukkaa koirallemme. Nyökyttelen, olen sillä hetkellä täysin samaa mieltä. Pappa etsii kanat piiloistaan ja laskee eloonjääneet. Luojan kiitos, kaikissa vielä joten kuten henki pihisee.

Aika surkea mieli jää tuosta episodista. Mietin mitenköhän tämän mielipahan kiinalaispapalle hyvittäisin. Ainakin Oonalle koitti remmikomennus. Nyt ei sitten enää takapihan metsissäkään vapaana juoksennella.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa mahtanut kaakatus käydä, kun kanojen lisäksi se kiinalaisten puhekin vaikuttaa meikäläisten puhetyyliin verrattuna ehkä vähän kaakatukselta. Uskon ettei sinua naurattanut, mutta pakko myöntää että minulta karkasi nauru kun kuvittelin tilannetta. Ole Oonalle armollinen, ja kyllä pappakin varmaan leppyy.

Vilijonkka kirjoitti...

Vie säkillinen varahöyheniä.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

hehehehahahahahhehehehahahah oiiii onneksi noita päiviä ei ole aina :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipe epämiellyttävä episodi. Meidän koira teki samanlaisen tempun kerran sillä erolla, että kaivoi itsensä kanalan ulkoaitaukseen. Eipä ollut ahvenanmaalainen mökinvuokraaja innoissaan... Kanat pyörtyivät, mutteivat henkeään heittäneet. Koiran riemulla ei rajoja ollut, eikä terrieri moitteista ollut moineskaan.

Toivottavasti mielialasi paranee pian! t ano

Jonna kirjoitti...

Hulvaton koiruus ja kaakattava kiinalainen...hih, minua kyllä nauratti lukiessa vaikka tiedän (kokemuksesta) että paikanpäällä koiranomistaja tahtoo hävitä maan alle. Oma Koira on tehnyt samanlaisia tempauksia vuosien varrella...

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Olipa hauska kertomus, vaikka siinä oli tietty alaviereisyyttäkin. Mutta kiva lukea näitä juttuja sieltä. Maailman kuva avartuu. ;)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Voi ei.. ompas ollut pappa ja mummokin hermona siellä kun nyrkkiä puitu oikeen. no eipäs sitä tehdylle mitään voi, eli pää pystyyn vaan! Oonalla on varmasti ollut onnenpäivä tuo kanoihin tutustuminen..hehh.. ehkä suakin naurattaa jo parin päivän päästä :)

MiaO kirjoitti...

Seija, kyllä tosiaan oli kaakatusta, sekä kanojen että kiinalaisten. Itse loppupäivän lähinnä murisin. Illasta jo vähän lepyin ja antauduin.

Hahaa, mainio vinkki Vilijonkka! Säkillinen varahöyheniä :DDD

Eero, onneksi ei aina! Mutta jotenkin ne vaan meinaa kasautua samoille päiville nuo tuommoiset. Joku murphyn laki kai siinä on. Sama vetää puoleensa samaa kai.

Ano, voih kuulostaapa lohdulliselta, että jollain muullakin on kokemusta tämmöisistä kolttosista. Katselin You Tubelta jotain koirien älynväläyksiä ja poskettomia episodeja. Sekin vähän helpotti olotilaani. Oma koira ei siis ole ainoa naulapää ja minkäs ne koiruudet vieteilleen voi...
(Kiitos, mieliala on jo ihan ok.)

Jonna, maan allepa hyvinkin! Nyt ollaankin vähän nolona kuljettu ja kuikisteltu varovaisesti, että sattuuko kiinalaispappa olemaan pihalla. :/

Itkupilli, kiitos samoin. Sinunkin blogiasi ja kertomuksiasi on kiva lueskella. Alavireisyys on nyt vähän vaivannut, mutta onneksi ei kuitenkaan niin, etteikö elämästä silti huumoria löytäisi ;)

Risulinna, Oonalla totisesti oli onnen päivät. Nyt on joka kerta into ja hihna piukeena vetämässä kanojen luo. Tekisi siis eittämättä saman uudestaan, mikäli tilaisuus koittaisi. Selvästikin kurinpalautus oli vain pieni hinta moisesta riemusta. :/

M'man kirjoitti...

Oonan seikkailu naurattaa - anteeksi. ;) Ei varmasti sinua kun se tapahtui.

Voi vain kuvitella miten hoyhenet pollysivat kuin jossain piirretyssa/leffassa konsanaan...

Hauskaa viikonloppua sinulle!

MiaO kirjoitti...

M´man, hyvin kuvailtu, nimittäin höyhenet pöllysivät kyllä ihan kuin piirretyissä! Kyllä minua nyt jälkeenpäin jo naurattaakin moinen tempaus. Mutta sillä hetkellä tunne oli aivan toinen...

Kiitos samoin, hauskaa viikonloppua sinullekin!