lauantai 4. lokakuuta 2008

Tiantanin eli Taivaan temppelin puisto

Samaisella puistoalueella, jossa sijaitsee myös edellisen postauksen Echo Wall, on useita rakennuksia Ming-dynastian ajoilta. Tällä kertaa tarkempi tutustuminen jäi tungoksen vuoksi vähemmälle. Pystyäkseni aistimaan Taivaan temppelin harmonian, tarvitsen hiukan enemmän tilaa itselleni. Mieluummin siis keskityn alueen henkiseen perintöön jonain rauhallisempana aikana.
Alueella on silti paljon nähtävää ja koettavaa rakennusten lisäksikin. Mahdollisuus on myös päästä itse kokeilemaan perinteikkäitä kiinalaisasuja. Katselimme kun kiinalaisnuoret poseerasivat ja kilvan kuvasivat toisiaan upeissa entisajan tamineissa.
Vehreät puistoalueet kutsuvat ihmisiä rentoutumaan ja rauhoittumaan. Ilmassa värähtelee meditatiivinen taustamusiikki. Monisatavuotiset puut huokuvat menneisyyttä ja elettyä aikaa. Pysähdyinkin kuvailemaan ikivanhoja ja kelottuneita oksankäppyröitä, jotka muodostavat mielenkiintoisia silhuetteja taivasta vasten.


2 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Wau, upeaita kuvia! Olen ihan hulluna kiinalaisiin vaatteisiin ja esineisiin. Tuon tyttösen keltainen asu keplaisi minullekin, ihana!

MiaO kirjoitti...

Minä kans ihastelin tuota keltaista asua kovasti. Tuollaisen kankaan kun löytäisi, niin heti menisin räätälin pakeille, että tästä mulle mekko.