torstai 4. joulukuuta 2008

Kiinalainen perjantai 13. päivä

Olen tehnyt havainnon, että kiinalaiset ovat yllättävän taikauskoisia. Varsinkin numeroilla on täällä suuri symbolinen merkitys. Olympialaisten aikaan tuli varmaan suurelle yleisölle selväksi, että numero kahdeksan on jollain erityisellä tavalla suosiollinen. Avajaiset alkoivat 8.8.2008 tasan klo 8, joten sen ajatellaan enteilevän suurta menestystä, vaurautta ja onnea.

Numero neljä puolestaan on luvuista kaikkein kartetuin. Koska se ääntyy kiinan kielessä samoin kuin kuolema, numerolla ajatellaan olevan huono kaiku. Sitä vältetään jopa niin, että se saatetaan jättää ihan kokonaan pois. Eipä ole tullut vastaan talo numero neljää ja eipä sitä nelospöytääkään tunnu ravintoloista löytyvän.Nyt on muuten on neljäs päivä, joten tänään ei Kiinassa tärkeitä päätöksiä tehdä.

5 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Meidän edellinen asunto sijaisti talossa, jossa oli POIKKEUKSELLISESTI kaikki kerrokset merkattu oikein! Tiedä sitten, oliko nelosessa asukkaita...

Tässä yhtiössä puuttuu hisseistä paljonkin numeroita. 4, 13, 14... olikohan vielä muita.. Varmaan 24 ainakin puuttuu. Me asutaan "muka" 20. kerroksessa, joka oikeasti on siis 17. kerros. Eikä taida muuten 4. taloakaan olla!

MiaO kirjoitti...

Nina, hassua että taloja ja kerroksia pitää jättää välistä pois. Tulee mieleen, eikö olisi helpompi keksiä nelosellekin vain toinen nimi, joka kuulostaa vähemman pelottavalta?!

Mutta miten ihmeessä pystytte asumaan NOIN korkealla!? Itseäni huimaa jo pelkkä ajatuskin. Tampereen näsinneulassakin vapisen niin, ettei kamera meinaa pysyä kädessä... :/ Siksi tyydynkin ihastelemaan pilvenpiirtäjiä maan tasalta, vaikka huipulta näkisi kauas kaupungin yli.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

hei joo, mukava aihe :) tähän törmäsi lähi-idässä kanssa, puuttuu taloista kerroksia ja hissinappuloita tietty kanssa :) Siis uskomatonta kuinka se voikaan olla oikeen kansallista ja joka paikassa.. täällä koto-suomessa kun ehdottaisin että jätetään tästä toimistotaosta 7. kerros pois niin saattaisivat nauraa mulle töissä :) ;)

MiaO kirjoitti...

Risulinna, tää on kyllä aika hassu ilmiö ja kun eri kulttuurit antaa numeroille eri merkityksiä. Mitkä numerot siellä Lähi-idässä onkaan pannassa?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Moikka, itseasiassa en muista mikä se oli - niin sitä unohtaa nopeasti :O varmaan joku 7., 13. tms. Sellainenkin hauska siellä on, että jos asiat on mietitty ihan loppuun asti paikallisia varten, niin tarjolla on lasiseinäisiä hissejä JA umpihissejä vierekkäin.. siinä sitten osa haluaa ihan välttämättä mennä umpiseinäisellä hissillä vaikka lasiseinäinen olisi vapaana...