sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Mandariinikiinaa ja vähän muitakin makuja

Nyt on minimandariinien aika. Tavallisten mandariinien ja muiden ulkona kasvavien sesongit meni jo, ja nyt talviaikaan on tarjolla sisällä kasvatettuja hedelmiä. Jokaisella kauppakujalla loistaa oranssiset mandariinilavat. Ja niin söpön pieni on tämä hedelmä, että se humpsahtaa suuhun vaikka yhdellä haukulla.




Keittiön kaapista tuli vastaan tällainen pussi. Hmmm, mitäköhän se Mimi, taloudenhoitajamme, on oikein keksinyt laittaa ruokiimme?? Sisältö näyttää jotensakin epäilyttävältä, etten sanoisi jopa etovalta. Jotain friteerattua, mutta mitä? Ensi näkemältä tulee mieleen jokin mato. Täytyy tässä todeta, että Kiinassa syödään kaikkea mikä vähänkin liikkuu. Madot, toukat, kovakuoriaiset, ruokaa yhtä kaikki.




6 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Mandariinit on kyllä mun talvilempparita.

Mutta nuo toiset jutut näyttää tosi epäilyttäviltä. Voisko olla jotan katkarapuja?

MiaO kirjoitti...

Suvi, toivottavasti olisivat jotain katkarapuja, etteivät mitään matoja sentään. Täytyy ayilta varmistaa, että millä hän ruokiamme maustaakaan...

Jonna kirjoitti...

Täällä yksi mandariinihullu ilmoittautuu! Minä olen jo parin kuukauden ajan popsinut noita kilokaupalla...päivittäin.

MiaO kirjoitti...

Jonna, mandariinit on kyllä maukkaita ja ihanan helppoja syödä. Ja ne on niin houkuttelevia jo ihan värinsäkin vuoksi. Hahaa, että kilokaupalla päivässä... Ihan helposti ;P

Anonyymi kirjoitti...

Pakko valaista tässä asiaa, et noi on ihan peruskatkarapuja. Itse kiinalainen kun oon.

MiaO kirjoitti...

Anonyymi, kiitos valaisusta. Niin ajattelinkin, kun ayimme jo mainitsi, että ne on jotain mitkä elää meressä. Hyvä niin.