perjantai 5. joulukuuta 2008

Kuivaa ja kylmää aavikon kupeessa

Hui että olikin kylmä päivä eilen! Ja ihan hyytävä tuuli, varsinainen puhuri! Jotenkin on vaikeampi arvioida lämpötilaa täällä, kun on niin kuivaa, eikä veden jäätymisestä maassa voi päätellä ollaanko pakkasen puolella. Niin, meillähän ei edelleenkään ole sitä lämpömittaria, että voisi vilkaista samalla kun ikkunasta ulos kurkistaa. Googlasin sitten sääennusteen ja kyllähän se muutamia pakkasasteita tällekin päivälle näyttää ja yölle jopa kymmenen.

Ilma on ihan tosi kuiva. Ei taida talvisin sataa juurikaan. Erityisesti näin talvella tuntuu tuo Gobin autiomaan läheisyys. Se tekee tuulesta melkoisen ankaran. Iho kuivuu ja huulet rohtuu, silmissä tuntuu hiekkaa. Tajusin, että paikalliset käyttää naamasuojusta, ei aina niinkään saasteiden, vaan ihon kuivumista ja tuulta vastaan.

Eilen olisi ollut ihan mielettömän kaunis keli valokuvaamiseen, ja kun kävin ihan kuvauksellisessa paikassakin, mutta en kerta kaikkiaan tarennut. Näpit jääty kameraa käsitellessä ja viima oli viedä mennessään.

Maistoin muuten ensimmäistä kertaa kastanjaa. Ne kun oli niin houkuttelevasti esillä ja kun uppouduin hetkeksi seuraamaan niiden paahtamista. Maku toi mieleen perunan ja pähkinän sekoituksen. Paahdettu kastanja on paikallisten suuri herkku. Huom, myyjäneiti jaksoi urheasti vielä hymyillä, vaikka näpit jäässä hänkin taisi kauppaa käydä.


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami, paahdetut kastanjat ovat herkullisia!

MiaO kirjoitti...

Yaelian, täällä päin on tullut vastaan monta sellaista makua, joista ei alkuun tiedä onko ne hyviä vai pahoja. Mutta totuttelun jälkeen niihin on jäänytkin koukkuun. Yksi esimerkki on paikallinen, pieni hedelmä nimeltä lizhi. Kastanjan kanssa käy varmaan samalla tavalla... Vaikka saahan sitä toki muualtakin, mutta minulle silti uusi maku.

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas en niistä erikoisemmin välittänyt paahdettuina kun taas jossakin ruoassa se maistui kastikkeen kera ihan hyvälle.

MiaO kirjoitti...

Rusina, itse en ole vielä ruuissa kastanjaa maistanut. Ayimme tosin sanoi, että esimerkiksi kanan kanssa se sopii oikein hyvin. Pyysin kokeilemaan joku kerta, joten tulossa on makuelämys kastanja-kanasta.