tiistai 27. tammikuuta 2009

H-hetki ja War Zone


Rytissyt on jo pari viikkoa, mutta varsinainen tulitus tähdättiin siihen H-hetkeen. Voi pyhä jysäys sitä pauketta ja rytinää! Kiinalaiset eivät todellakaan räjähteissä pihtaile. Ruudun takaa oli tyydyttävä sitä näytöstä seuraamaan. Ulkona ei todellakaan voinut eikä uskaltanut olla! Raketteja ja kaiken maailman sähikäisiä syöksi ilmaan ihan valtoimenaan. Metrien mittaiset papattimatot paukkuivat ja ryskyivät kuin konekiväärit sotatantereella. Mikään ei voi kuvastaa sitä meteliä. Ainoastaan ääninäyte olisi jotain saattanut kertoa.

Vaikka paljon on asetettu rajoituksia ilotulitteiden suhteen, silti taivaalle ammutaan edelleen mieletön määrä ruutia ja rahaa. Alkuperäinen tarkoitus on ollut häätää kyliä vuodenvaihteessa uhittelemaan tullut hirviö tiehensä, johon keinona on käytetty kovaa meteliä rummutuksineen ja ilotulitteineen.

Myös punaisen värin uskotaan karkottavan hirviöitä ja pahoja henkiä, niinpä koteihin ja pihoille on ripustettu punaisia koristeita. Koristeiden uskotaan myös tuovan hyvää onnea, vaurautta ja menestystä. Yksi hauska piirre on myös leikkirahan polttaminen. Hetken aikaa meni tajutessa miksi niitä on myyty joka paikassa. Rahan polttamisella tavoitellaan hyvää taloudellista vuotta ja rahaa tottakai. Pitihän sitä kokeilla. Tässä siis palaa Taivaallisen Pankin seteli.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniisti kuvattu ilotulitus, ainoastaan ääni puuttui, kuten mainitsit. Punaisia lyhtyjähän on joka paikassa, joten se hirviöiden pelottelu on sitten varmaan jatkuvaa, ei ainoastaan vuoden vaihtumisen aikaan.

MiaO kirjoitti...

Seija, niinpä! Ei siis taida uuden vuoden koristukset ja jytkeet pitää mörköjä koko vuotta loitolla, joten kai ne on varokeinot oltava. ;D Itse asiassa punainen ei ainoastaan pidä pahaa loitolla, vaan on hyvän onnen tuoja ja liittyy värinä melkeinpä mihin tahansa positiiviseen, kuten voimaan, vaurauteen ja onnellisuuteen. Värit Kiinassa on muuten tosi mielenkiintoinen aihe, voisinpa postata siitä joku kerta.

Satu kirjoitti...

Pekingin ilotulitusriemu on kuiteskin ollut varmasti vertaansa vailla kaikkine rytinoineen ja paukkeineen! Me kun oltiin tuolla huomattavasti etelampana niin juhlan tuntu oli kuin haalea latte, ei uutta vuotta katuvilinasta eroittanut ja se paailotulitus meni samaan aikaan Burger Kingin antimista nauttien!

P.S Viela paukkuu, mutta kuinka pitkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Nin tuon aikaisempi kommentti oli siis Pekingin Satu, eli Satsu :-)

MiaO kirjoitti...

Satsu, hauskan kuvaavasti kirjoitit, että juhlan tuntu oli siellä kuin haalea latte! :D Toisaalta täälläkin olisi kyllä latte kelvannut aivan hyvin, mutta tulipahan nyt nähtyä ja koettua kunnon tujaukset. Nyt ymmärrän niitä ulkkareita, jotka lähtee loman ajaksi tulitusta pakoon.

Raketit sinänsä on valoilmiöineen kauniita ja upeita, mutta miksi ihmeessä niitä pelkkiä papattimattoja pitää paukutella nonstoppina ja tykinkuulia ampua vielä siihen sekaan?! Nooo, taitaa olla se meteli ja pauke just se juttu niiden hirviöiden häätämiseen nimittäin. Mulle itselle riittäis ne pelkät raketit. :D

ps. Juu tunnistin sinut kyllä, vaikka piti varmuuden vuoksi hetki miettiä. Hyvä silti kun varmistit. Nähdään pian! Tahtoo kuulla reissukuulumiset!