torstai 8. tammikuuta 2009

Pekingiä ristiin rastiin


Menoa ja huisketta on riittänyt niin, etten ole blogia ehtinyt päivittämään. Ollaan kierrelty Pekingiä ristiin rastiin, jaloiteltu Tiananmenin aukiolla, tutustuttu paikallisiin nähtävyyksiin, kuten Kiellettyyn kaupunkiin, kiivetty Kiinan muurille, kokeiltu kiinalainen sokeahieronta sekä vyöhyketerapia, ja käyty valaistumassa tiibettiläisessä Lama-temppelissä.









On shoppailtu ja opeteltu tinkimään, tavattu kiinalaisia taideopiskelijoita ja oltu minun edelliskertaa viisaampia. On nautittu ruuasta ja opeteltu syömään puikoilla, maisteltu kiinalaisia viinejä, poikettu yöelämään ja muutenkin katsastettu ja koettu kaupunkia ja kulttuuria kaikin aistein.







Tänään laitoin tytöt keskenään tien päälle etsimään elämyksiä, koska olen itse harmillisesti kipeä. Tytöt käyvät katsomassa olympiastadionin ja menevät shoppailemaan. Mukaan annoin kartan, muutamia kiinalaisia fraaseja sekä lapun, johon on kiinaksi kirjoitettu osoitteemme ajo-ohjeineen. Toivotaan jännittävää ja mielenkiintoista päivää!

11 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Hienoja kuvia!

Vilijonkka kirjoitti...

Se käy työstä tuollainen emännöinti. Ehkä ihan hyvä pitää edes yksi lepopäivä välissä, jotta jaksat sitten taas minunkin kanssa!!!

MiaO kirjoitti...

Nina, kiitos. Tosi tosi harmi vaan kävi, kun iso osa kuvista hävisi ennen tallentamista. (kämmääjä näpyttelee tässä.. :/ Siinä meni upeat taijikuvat muurilla ja muuta mielenkiintoista. #!%#!?:/ Murrr!!! Harmittaa ihan riittävästi! :(

Vilijonkka, tytöt ovat tainneet juuri laskeutua Hki-Vantalle, ja täällä ehditty nukkua jo piiitkät palauttelevat päikkärit ;) Paljonhan sitä tuli nähtyä ja koettua parin viikon tehoaikataulussa. Harmi kun turnauskestävyyteni ei kestänyt ihan loppuun asti, vaan tulin kipeeksi. Kuumeessa ei kauheesti voinut heilua, vaikka kaikkea mielenkiintoista olisi ollut ihan viimeiseen iltaan asti. Hauskoja ja seikkailunmakuisia muistoja jäi silti roppakaupalla! :D

Nyt kun tässä toipuilen ja keräilen voimia viikonlopun ajan, niin treffataan ja ruvetaan suunnittelemaan meidän uusia Kiinan valloituksia. Eiköstä juu! ;)

monsteri kirjoitti...

Tulipahan tuossa mieleeni, kun luin Mirrorin uutista nanjing'laisesta feikkitavaraostoskeskuksesta, että oletko Mia koskaan käynyt siellä Pekingin feikki "Disneylandistä", jossa Minni Hiiri, onkin isokorvainen kissa jne...?

Saattaisi ainakin irrota mielenkiintoisia kuvia, ja miksei tarinaakin siitä, kuinka mestareita kiinalaiset ovat liki koko historiansa olleet aina kopioimaan kaikkea mahdollista. :D

- doni

piparminttu kirjoitti...

Hei! Blogissani on sinulle haaste!

MiaO kirjoitti...

Doni, olipas mielenkiintoiset linkit. Kiitos! En ole tuosta Pekingin Disney-aiheisesta feikkilandiasta kuullutkaan, mutta pitää kyllä käydä katsastamassa, kameran kera. Varmaan irtoaisi juttuakin.

Olen kyllä törmännyt täällä tuotteisiin, joissa on ihan selkeitä Disney-kuvia, muttei minkäänlaista viitettä alkuperään. Lisäksi moni noista feikkitavaratalon merkeistä oli mullekin tuttuja. Ihan jo koomista kerrassaan tämä kiinalaisten kopsaus- ja feikkikulttuuri...

Piparminttu, kiitos. Saatanpa ottaakin haasteen vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mialle pisteet taas kuvista! Kehityt hirveää vauhtia kuvausjuttujen kanssa. Luulin, että pääsen jotain sulle opettamaankin, mut taitaa käydä toisinpäin :)
Toisilla vaan on silmää.


-Make

MiaO kirjoitti...

Oi oi Make, noinko aattelet? Itse katselen kuviani hirmu kriittisesti. Oikeastaan yhä harvempi enää miellyttää kunnolla. Nyt on ollut vähän taukoakin, kun meni kameran kanssa sukset ristiin. Kiva siis saada tuollaista palautetta, etenkin nyt. Ehkä jo piakkoin tiiraan taas linssin takana. :)

ps. Vesku parhaillaan tuossa vieressä väsää teille kutsumakirjettä. Tsadadaa, eihän siihen oo enää pitkäkään aika! Voi miten kiva saada teidät tänne! Ja vinkkinä vaan, että kamerassani taitaa olla senkin tuhat toimintoa, mistä mulla ei oo tietoa tuon taivaallista... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sama vika täällä, kamera on paussilla, tai oikeammin kuvaaminen on. Aikaa menee kyllä nytkin kameran ympärillä, mutta ei kuvatessa, vaan miettiessä mitä mukaan matkalle. Tuskaisten mietintöjen ja unettomien öiden jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että lasi jonka haluan mukaan on vielä kaupassa :) Joko täällä tai sit siellä. Toi nykyinen perus-zoomi on vaan niin huono, että tarvii tilalle uuden, tai ainakin TAHTOO, tarpeesta nyt ei oikeesti koskaan tiedä :)

Täälläkin havahduttiin tossa viikko sitten siihen, että kohta on lähtö. Täältä tullaan!!

ps. kohta on aikaa katella niitä "1000" toimintoo ja kokeillakin

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä kuvia olet valinnut blogiisi. Minulle tietysti tuli paljon muistoja mieleen kun seikkailin siellä kohta kolme vuotta sitten ystävieni kanssa. Vahinko ettei taijikuvat halunneet blogiin. Olisin niitä niin mielelläni tiiraillut.

M'man kirjoitti...

VAutsi! Oletk ohuomannut, etta olet jo niin 'Kiinassa', etta voit neuvoa turistille lauseet, kartat ja muut pikku neuvot kateen ja antaa mielipidetta mita kannattaa menna kurkkimaan.

Itsestani on ollut ihanaa matkustella Kiinassa talla tavalla virtuaalisesti matkassasi - kiva nahda, etta olet taas blogilla pienen tauon jlk. :)