tiistai 17. helmikuuta 2009

Keisarin uudet vaatteet


Kuten huomaatte, blogini on kokenut melkoisen muodonmuutoksen ja saanut Kiina-aiheisen kuosin. Itse en ole niin näppärä, että osaisin tällaisia muutoksia blogipohjaan tehdä, mutta taitavia kuvankäsittelijäräätäleitä löytyy täältä. Linkki löytyy myös tuolta vasemmasta yläkulmasta. Kiitos uudesta ilmeestä kuuluu Elegialle, joka kuunteli toiveitani ja räätälöi nämä keisarilliset vaatteet.



Tästäpä tulikin mieleeni kiinalaiset katot. Tiedättekö minkä vuoksi katon reunat on tehty kaareviksi? Tarina kertoo, että entisajan kiinalaiset ajattelivat pahojen henkien asuvan taivaassa. Silloin tällöin niitä tipahteli alas ihmisten kiusaksi. Niinpä katon reunoihin tehtiin hyppyrit, jotta katolle pudotessaan moiset kiusankappaleet lentäisivät kuin leppäkeihäät, eivätkä jäisi taloon häiriköimään.



Rakennuksilla on myös omat suojelijansa. Pieniä figuurihahmoja törröttää katon reunalla jonossa. Niiden lukumäärällä on myöskin merkitystä. Mitä enemmän hahmoja on, sitä korkea-arvoisemmalle väelle rakennus on tarkoitettu. Numero yhdeksän on kiinalaisittain keisarillinen luku ja yhdeksän figuurin jono tarkoittaa, että rakennuksessa voi oleilla ainoastaan keisari itse.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hieno uusi pohja! Kauniita kattoja olet myös kuvannut. t ano

Elegia kirjoitti...

Minulle tuo kattojen muotoilun syy oli tuntematon, joten olipa kiva kuulla, mistä se johtuu. Olen automaattisesti vain ajatellut, että se on vain jokin kiinalaisille/aasialaisille ominainen tyyli koristella.

Nythän noita kattoja katselee ihan eri silmällä. Aivan ihania nuo sinun kuvasi! Ainoa miinus tulee siitä, että syntyy kauhea matkakuume ;)

Sinä osasit antaa hyvin vinkkejä ja toiveita, joten pohjaa oli mukava tehdä. Kiva, että olet siihen tyytyväinen :-)

Jael kirjoitti...

Upea uusi pohja, niin ihanan Kiinamainen!!!

MiaO kirjoitti...

Ano, kiitos! Kiva "nähdä" sinut täällä. :) Katot ovat niin selkeä erikoisuus täällä, että niitä kuvailee mielellään. Nuo on otettu Summer Palacesta, keisarin kesäasunnolta. Aika kivoissa näköaloissa ne keisarit on kesiään vietelly.

Elegia, pidän tästä blogipohjasta todella. Se sopii aiheeseen, kuin nenä päähän. Mukava kuulla, että sitä oli kiva tehdä! :)

Vai pukkaa matkakuumetta. Voih, löytäisit täältä taatusti paljon mielenkiintoista kuvattavaa!

Yaelian, eiköstä vain ole olekin hieno! :) Lähdenkin tästä blogikierrokselle ja katsomaan, mitä sinulle kuuluu.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ehdin jo ihmetelllä, mikä mättää langoilla kun läppärini jämähti. Melkein ehdin torkahtaa ja sitten pommpasi nuo rakennukset molemmin puolin tekstiä. Minun matkakuumeeni ehti pudota normaali lukemiin kunnes näin taas sinun kuviasi. Tietää näkkileipää, riisiä, tonnikalaa ja makaroonia kolmisen kuukautta jos aikoo syödä kiinalaista sapuskaa kesäkuussa. Eikä mitään helmiostoksia ollenkaan.

MiaO kirjoitti...

Hei Rusina!
Harmi kun joudut jättämään ihanat helmeilysi vähemmälle ja kituuttelemaan kevään, mutta niinhän tämä elämä on valintoja. Jos jotain haluaa, usein joutuu jostain myös luopumaan. Mutta matkat yleensä kyllä on sen arvoisia. Reppukaupalla uusia kokemuksia, joita on kiva muistella vielä piiiitkään ja vuosien päästäkin.

ps. Minullakin saattaa välillä ilmestyä nuo talot viiveellä, riippuu yhteyksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei huolta, tekemiseen riittää helmiä vaikka kuinka paljon. Olisi hyvä syy tehdä pois kaikki vanhat varastot. Lankaa, vaijeria, koukkuja ja lukkoja on haettava, jos aikoo jotain tehdä, mutta uusia kiehtovia pieniä pyörylöitä ei saa katsella... ;)

Laihdutuskuuri tekee ihan hyvää ;)