torstai 26. helmikuuta 2009

Mää-ä-ä-äää...


Monesti olen harmitellut taksissa tai jonkun kyydissä ollessani, kun kivat kuvauskohteet vain vilisee ohitse. Nyt kiinan tunneilta palatessani tartuin auton ikkunasta näkyvään hetkeen ja hihkaisin kaveriani pysähtymään. Kiitos, minä jään tässä. Kaivoin kamerani laukusta ja jäin ihastelemaan lammaslauman eväsretkeä.



Saksanpaimenkoira hoiti tärkeää tehtäväänsä ja piti määkivää laumaa koossa. Aika ajoin koitti joku utelias lähteä katsomaan, josko ruoho olisi vihreää vähän kauempana. Koirapaimen oli kuitenkin ajan tasalla ja kävi laiduntamassa karkulaisen takaisin. Kovin on karua ja kuivaa maa tähän aikaan vuodesta, mutta kyllä siitä lampaat koittivat nyhtää jotain pureskeltavaa.



Jostain syystä tunnen viehätystä noihin hellyttäviin lammaslaumoihin. Ehkäpä sillä on ollut jotain yhteyttä myöskin koirarodun valintaan. Kovin kauaksi ei koiruutemme ulkonäkö lampaista heitä. Ehkä selkään piirtyvä harmaa takki toimii jonkinlaisena tunnisteena. Mutta mitäköhän tästä näystä olisi tuumannut itse lammaskoiramme Oona?

11 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hienoja kuvia! Erityisesti pidin kuvasta, jossa koira paimensi lampaita. Joko puhut sujuvaa kiinaa? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Lampaat on suloisia! :) Laiduntavia eläimiä on kiva valokuvata, liian harvoin vaan sitäkin tulee tehtyä.

mizyéna kirjoitti...

Kivoja kuvia. Sama juttu mulla. Useinkin jää kivoja kuvakohteita kuvaamatta taksilla liikkuessa.

Jael kirjoitti...

Tosi hienoja kuvia!Minäkin pidän kovasti pidän lampaista, on ne vaan niin suloisía.Täällä on pohjoisessa Israelissa samantapaisia näkyjä;yhtäkkiä voi tien ylittää lammaslauma paimeneineen.

Suvi kirjoitti...

Taas kerran ihania kuvia.

Yleensä aina autoilleessa näkee hienoja kuvaus juttuja, mutta ei sitten voi/viitsi kokoajan pysähdellä. Jos mies ajaa, niin saatan räppiä ikkunan läpi kuvia.

MiaO kirjoitti...

Kiitoksia mukavista kommenteista Anne, Miia, Mizyéna, Yaelian ja Suvi! Lambit on niiin hellyttäviä. Täälläkin lambilauma saattaa köpsötellä ihan isonkin tien reunustaa. Siinä onkin paimenella haastava tehtävä, saada lauma pysymään tarpeeksi reunassa liikenteeltä.

Anne, että puhunko jo sujuvaa kiinaa?? Joo tottakai! Ihan kuin vettä valaen, ei mitään ongelmaa. Mei venti! ;) Ööö, kumpa vain. Itse asiassa neuvon taksia varsin sujuvasti oikealle ja vasemmalle sekä eteenpäin, tilaan vesipojan tuomaan kanisterin ja toreilla kyselen hintoja ja saan vähän tingittyäkin. Muuten onkin sitten haastavampaa.

Välillä tulee sellaisia arjen pikkuoivalluksia, että osasinpas näköjään ilmaista jotain ymmärrettävästi. Mutta useinmiten olenkin ihan kuutamolla, jauhot suussa. :/

ps. Sinullakin on näköjään blogi. Mistä aiheesta kirjoitat, ja otatko ulkopuolisia lukijoiksesi?? Mikäli haluat, ja blogisi luonteeseen kuuluu, voit laittaa minulle kutsun. ;)

M'man kirjoitti...

Hienoja kuvia - kannattikin pysahtya! :)

Jotenkin janna nahda saksanpaimenkoiraa Kiinassa... En tieda edes miksi. ;)

Mukavaa vkonloppua sinulle ja puolikkaallesi... niin ja lammaskoirallesikin ;)))

MiaO kirjoitti...

Kiitos kommentistasi M´man! Minustakin tilanne oli jotenkin jännä, kun ensi kerran näin saksanpaimenkoiran täällä. Ei se kovin yleinen rotu näytä kuitenkaan olevan, mutta noissa paimennushommissa olen nähnyt sen aiemminkin.

Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua sinnekin, sinulle ja perheellesi! Minä olen vielä pari päivää koiruuteni kanssa kaksistaan, puoliskoni palaa kuvioihin maanantaina.

Vilijonkka kirjoitti...

Koirakuvan nähdessäni ajattelin sun joutuvan kohtaamaan tuon vahdin lähemminkin. Vaikka ehkei se sua olisi kauheasti säikäyttänyt. Alkutalvesta nimittäin ilmeisesti samainen paimen sai minuun vallan uutta körryyttelyvauhtia, jäi kuvat ottamatta. Ehkä koira vaistosi mun olevan varuillani?

Stazzy kirjoitti...

Oi miten söpöjä lampaita. Tämän lammasfanin sydän nytkähti heti :D

MiaO kirjoitti...

Vilijonkka, itse asiassa varsin läheltä kohdattiin koirankin kanssa. Kävihän se siinä pyörähtämässä ja nuuhkasemassa, kukas hänen laumaansa tulikaan kuvailemaan. Mutta ei kumpikaan ollut mottiskaan ja paimenellakin työs kutsuivat. En osaa pelätä koiria, joten kai siksi harvemmin mitään kitkaa ilmenee.

Stazzy, kiva että nytkähti. Ja mukava kun jätit merkin käynnistäsi. Iiihania lambeja sulla tuossa kuvassa. :)