lauantai 7. helmikuuta 2009

Mies kuumeen kourissa


Mies palasi työmatkalta ja on nyt toipilaana. Aluksi koitin lääkitä yskää ja kuumetta kiinalaisilla rohdoilla. Olo kuitenkin vain paheni, yskiminen kävi kipeäksi ja viime yönä hän vapisi ja tärisi horkassa. Oli suunnattava klinikalle.
Lääkäri tutki ja kuunteli keuhkoja. Kyseli onko mieheni ollut viime aikoina tekemisissä lintujen kanssa. Ei ole. Onneksi. Täällä moiset oireet otetaan varsin vakavasti. Kukaan lääkäri ei tietenkään tahdo päästää käsistään hoitamatonta tapausta, mikä voisi olla kohtalokasta potilaalle itselleen ja aihettaa epidemian saati pandemian. Lintuinfluenssaa on nimittäin esiintynyt jossain paikoin. Kyse on kuitenkin ihan yksittäistapauksista.

Koomista oli, kun lääkärin kysellessä yhteyttä lintuihin, meidän kaikkien katseet kohdistuivat mieheni paidassa oleviin, untuvatakista irronneisiin höyheniin. -Jaa, no otetaanpa silti ne röntgenkuvat. Keuhkot kuvattiin ja kuuri määrättiin. Ei ollut sitä lintu -sellaista, eikä onneksi keuhkokuumettakaan, mutta keuhkoputkentulehdus kyllä. Viikonloppu siis toipuillaan ja lepäillään.

Jos Suomi on byrokraattinen maa, niin täällä se on hiottu ihan huippuunsa. Tulohaastattelussa ennen lääkärille pääsyä mieheni piti allekirjoittaa kuusi eri kaavaketta. Lääkäriltä tultuaankin oli vedettävä nimikirjoitus vielä kolmeen eri kohtaan. Yksityiset lääkäripalvelut ovat kyllä ensiluokkaisia, mutta ehkä vähempikin paperienpyöritys riittäisi.(Kuvat sieltä kiinalaisesta rohtokaupasta.)

16 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Nuo rohdot on Kiinassa kyllä ihan omaa luokkaansa. Vuosi sitten, kun oltiin Shanghaissa ja käytiin paikallisissa luontaistuotekaupoissa ja apteekeissa, niin oli kyllä melkoisen eksoottista verrattanuna Suomen kyseisiin kauppoihin... Pikaista paranemista sinne! Itse olen kolmatta viikkoa flunssassa ja eilen lääkäri sanoi, että on ihan normaalia,jos kestää viisikin viikkoa... Argh!

Elegia kirjoitti...

Kylläpä pyöritellään papereita sielläkin. Mihiköhän tarvitaan moinen määrä allekirjoituksia.

Ihania nuo kuvat. Tuo kiinalainen lääkekaapisto on ihastuttava!

Jael kirjoitti...

Uskomaton määrä papereita ennen lääkärille menoa! Pikaista paranemista miehellesi. Ja toivottavasti ei tartu sinuun....

Suvi kirjoitti...

Jokuaika sitten katoin telkkarista dokumentin kiinalaisesta lääketieteestä. Oli tosi mielenkiintoinen.

MiaO kirjoitti...

Annis, kiinalaisilla on todellakin ihan omat rohtonsa ja niitä löytyy kyllä joka vaivaan. Poppistakin niissä on ihan kivasti, vaikka luonnon antimiin perustuvatkin. Viime viikolla lähetin Suomeen paketin "tiikerilaastareita". Ovat sellaisia yrttilaastareita, jotka auttavat lihaskipuihin ja muihin särkyihin. Lähipiirissä varsin tehokkaiksi todettu. Kiinalainen rohtoapteekki todellakin näyttää aika eksoottiselta, kun esillä on kaikenlaista gingseng -juuresta elukoitten kiveksiin.

Oi oletpa ollut pitkään flunssassa! Toipumista siis sinnekin!


Elegia, kiitos. :) Nuo kiinalaiset lääkekaapistot on todella viehättäviä, varsinkin sellaiset oikein vanhat ja kuluneet. Houkuttaa ajatus rahdata sellainen Suomeen. :)

Papereita todellakin täytettiin ja nimmareita kirjoitettiin ihan urakalla. Mieheni oli ensimmäistä kertaa vastaanotolla, joten kaikki taustatiedot piti selvittää, samoin vakuutuksien kanssa on aikamoista paperinvääntöä. Lisäksi piti antaa erillisiä lupia jos mihinkin, sähköpostin lähettämisestä elvytykseen tarvittaessa. Jatkossa saattaa selvitä jopa kolmella nimmarilla.


Yaelian, kiitos! Mies sai semmoiset dropit, että on jo toipumaan päin.

Suvi, totta, kiinalainen lääketiede on todella kiehtovaa. Siihen olisi mielenkiintoista perehtyä paremminkin. Jo kehon tutkiminenkin on kovin erilaista, pulssin kokeiluineen ja kielen katsomisineen. Monesti piilevä vaiva tulee esille jo ennen kuin länsimaiset verikokeet voi mitään edes havaita. Yksi merkittävä ero onkin juuri paneutuminen ennaltaehkäisemiseen ja se, että kehoa hoidetaan kokonaisuutena.

Anonyymi kirjoitti...

Iski matkakuume Kiinaan katsoessani kuviasi ja lukiessani tekstiäsi. Eikä vähiten siksi, että taijiopeni kyseli eilen olisinko kiinnotutunut liittymään ryhmään, joka on lähdössä kesällä siihen suuntaan. Täytyy kokeilla jospa saisi rahat kerättyä kasaan.

M'man kirjoitti...

PAranemistoivotukset miehellesi!

MiaO kirjoitti...

Rusina, oi miten kutkuttavia suunnitelmia siellä päin! Toivottavasti saisit rahat kasaan! :) Mihin aikaan kesästä reissunne olisi?

M´man, kiitos. Toivotukset menivät perille, ja mieheni parani jo. :) Sen sijaan olenkin nyt itse kai samaisen pöpön kourissa. Puuduttavaa, kun ei jaksaisi enää peiton allakaan maata, muttei ole vielä voimia pitkään pystyssäkään olla. Parempaan päin kuitenkin, kun jaksaa tovin koneella keikkua. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kesäkuussa. Joka toinen päivä olen tulossa ihan varmasti ja vetäväni centit vaikka mistä. Joka toinen päivä taloudellinen puoleni kertoo, että implanttien kruunut sun muut on vielä asentamatta. Hohhoijaa...! Ope sanoi, että huhtikuuhun asti saan miettiä. Se on hyvä. Kahden kuukauden kuluttua olen toivottavasti joka asiassa vähän viisaampi.

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisia ... huomasin, että olit lisännyt pöpöuutimia toiseen kommenttiin.

Anonyymi kirjoitti...

Miten Mia jakselet? Paasetko ensi tiistaina?
Satsu

MiaO kirjoitti...

Rusina, olisin pyytänyt sinut lounaalle tai jotain, mutta me ollaan Suomi-lomalla juuri silloin kesäkuussa. Voi surkeuksien sattuma :( Olisi kyllä ollut jännä nähdä sinut! Vielähän sinulla on tuo matka auki ja miettimisaikaa parisen kuukautta. Annahan kuulua sitten mitä päätätkin.

Kiitos paranemistoivotuksista! Tänään olen ollut jo ihan elävien kirjoissa ja huomenna taidan jo taipua kiinan tunneillekin.

Satsu, tulossa oon. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että serkkupoika on jo parantunut ja sinäkin paranemaan päin ! Luin just että ootte kesäkuussa suomi-lomalla, koittakaahan ehtiä käymään. Jatkahan reippaasti kirjottelua, näitä on hauska lukee ja sun kuvat tosiaan puhuu monesti puolestaan !
Suvilta terveiset :)

MiaO kirjoitti...

No kappas Jaana! Kiva huomata, että sielläkin päin blogia seuraillaan. Juu ja hyvää palautetta on oikein kiva saada. ;D Eiköhän tässä bloggailut jatku, kunhan taas pienen tauon jälkeen saa ryhdytyksi.

Pahimmasta on jo toivuttu, mutta kumman äkäisiä vaan on nuo paikalliset virukset. Meinaan vielä väsähdellä pitkin päivää ja Veskullekin näköjään pukkaa jälkitautia toisensa perään. Mutta eiköhän se pikkuhiljaa pöpön selkä taitu.

Juu tottahan toki koitetaan ehtiä käydä siellä teilläkin päin! Onkohan siellä Suvilla taas jokin kesäprokkis?? Kuuluis jo melkein perinteisiin käydä katsomassa.. Kiitoksia terveisistä! :) Sinne myös koko porukalle ihan vanhempaa väkeä myöten! :)

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Joo ei tänä vuonna ole mitään suurempaa prokkista ainakaan vielä tiedossa, mutta kattoo nyt jos vaikka johonkin sais ittensä tungettua. :D (Suvi kirjottelemassa. :D) Mut kuis muutes on siellä päin mennyt? Onko ollu millasta? Oon kuullu et siellä ei oo karkkia. Paha homma... No sitte ku tuutte tänne käymään nii varataan jotain tosi hyvää. :D Kerro veskulle ja oonalle terkkuja! :)

-Suvi-

MiaO kirjoitti...

Hei Suvi! Oikein oot kuullu, täällä karkit tuppaa olemaan vähän kortilla. Kiinalaisia karkkeja ei juuri kannata erehtyä maistamaan, ei tule kuin pahalle tuulelle niistä mauttomista liivatemöykyistä. Mutta tähän ihan lähelle avattiin just kauppa, josta saa ulkomailta tuotuja namskuja. :P No tosin sitä salmiakkia ei vieläkään.

Muuten täällä on ihan suht hyvin pärjäilty, mitä nyt ikävöintiä luonnollisesti. Mutta thank god, on nämä nykyajan viestimet ja netti. Välillä ihan unohtaa olevansa näin kaukana. Eilenkin Vesku kuunteli Jypin kiekkomatsia, ja olipas kyllä niin kotoisa olo. ;D

Nyt se muuten lähti just lentokentälle ja tulee käymään Saksan kautta kotona. Me täällä Oonan kanssa kaksistaan ollaan vähän niinkuin kanissa. Ei ole koskaan vielä ollut tällaista tilannetta, että minä olen ulkomailla ja Vesa kotona Jyväskylässä, mutta nyt sitten näinkin. Nyyh..

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinne teille! Tosi kiva, kun kirjoittelitte tänne foorumille! Saa raapustaa, tai nykyisin kai paremminkin näpytellä, viestiä jatkossakin. Itse asiassa se on erittäinkin suotavaa. Ilahduttaa nimittäin suuresti!