maanantai 27. huhtikuuta 2009

Junassa ompi tunnelmaa...

Matka Datongiin ja takaisin. Ensimmäinen junakokemukseni Kiinassa. Ei suinkaan niin hurja, kuin mitä olin kuvitellut. Itse asiassa matkustaminen oli varsin miellyttävää, mikäli ei anna hienoisen ahtauden häiritä. Ennakkokäsitykseni pohjautuikin osittain tähän taannoin näkemääni videonpätkään. Youtube on täällä boikotissa, joten en pääse tsekkaamaan toimiiko linkki. Kiinassa asuvat voivat kurkistaa juna-aseman meininkiä snakeme.netin kautta.

edit. Mervi tarkkaavaisena oli hoksannut, että video onkin Japanista.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Linkki toimii. Mutta se ei ole Kiinasta, vaan Japanista. Yritin kuunella oikein tarkalla korvalla taustahälyn läpi, niin kyllä ne japania puhuu.

Tätä en ole Kiinassa kokenut (vältin kaikkia julkisia liikennevälineitä lentokoneita lukuunottamatta juhlapyhien aikaan!), mutta Japanissa päästiin jo aika lähelle tätä fiilistä :)

Varskinkin uudet junat on oikein mukavia ja täsmällisiä - jopa niin täsmällisiä että kerran missasin junan koska se lähti etuajassa! Kaikkeen täytyy siis (juna)matkaillessa Kiinassa varautua!

Hauskoja postauksia, kiva lukea elämänmenosta Pekingissä, itse asuin etelämmässä Shanghain lähistöllä. Osat jutuista on ihan samoja, mutta yllättävän paljon on erilaista. Pekingissä kävin vain kerran turistina.

Mervi

MiaO kirjoitti...

Hei Mervi! Kiitos kommentistasi. Olitpas sinä tarkkahuomioinen, kun tuon seikan hoksasit. Minulle se meni läpi ihan kiinalaisena juttuna. Tosin tuon kyllä voisi aivan hyvin kuvitella tapahtuvan myös täällä. :/

Ohhoh, onpas ollut kiireinen juna, kun ennen aikoja karkasi! Me kyllä kerkesimme, vaikka tein havainnon, että kiinalaiset lähtevät valumaan laiturille tosi aikaisin. Me kun astuimme junaan, varttia ennen lähtöä, olivat kaikki jo paikoillaan ja nopeimmat syöneet jo eväänsä.

Tuollaista uudempaa junaa olisi kiva kokeilla. Ne taitaakin olla melkoisia kiitäjiä. Ehkäpä vielä pääsenkin sellaisen kyytiin, nyt kun tämä junailukausi on avattu. :)

Minä puolestani en ole käynyt Shanghaissa kuin läpikulkumatkalla Ningboon, joten se paikka on valloittamatta. Vaan eipä sitä ihan niin vain otetakaan haltuun. Taitaapi Peking olla pikkukylä sen rinnalla.

miia kirjoitti...

Hui, mä en kyllä Japanissa junaan menisi jos se tuollaista on! :O Saivat sentään ihmiset ahdettua sisään. Pitäiskö Suomessakin ryhtyä tollaseen... vois tulla vähän sanomista :D

MiaO kirjoitti...

Miia, ihan samaa mietin minäkin. Kylläpä ihan suosiolla jäisin laiturille ja antaisin noin täyden junan mennä menojaan. Mitenköhän mahtaa tapahtua ulostautuminen määränpäässä...? :/

Suomessa tuskin on tuosta pelkoa, ellei nyt VR keksi ruveta rankalla kädellä supistamaan ja jättämään vuoroja väliin.