perjantai 10. huhtikuuta 2009

Kaunista


Luonto on alkanut viheriöimään ja kirsikkapuiden kukat tervehtivät kesää. Suuret kastelutalkoot on käynnistetty ja suihkulähteitä viritellään. Taivas on sininen ja pilvetön. Vielä ei taideta saada sadetta vähään aikaan.11 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Todella kauniita kuvia!

Jael kirjoitti...

Kirsikankukat ovat kovin kauniita!
Ja postaus kiinalaisesta temppelistä oli mielenkiintoinen,kiitos siitä!

Kati kirjoitti...

Vihdoin muistin tulla kurkkaamaan kerhotätikaverin blogia! :) Ihania kuvia. Missä tuo korealainen ravintola oikein? Ainakin postauksen mukaan oli makoisa...

Nina kirjoitti...

Taidatte olla siellä ylhäällä viikon-kaksi jäljessä kukinnassa.

Meillä paras loisto on jo hiipunut :-(

MiaO kirjoitti...

Susadim, kiitos. Kirsikkapuiden kukinta taitaa olla nyt upeimmillaan.

Yaelian, kiva että postaus buddhalaistemppelistä kiinnosti. Sitä kirjoittaessa tulin miettineeksi, että mahtaakohan juurikaan kiinnostaa ketään.. Itseäni tuollaiset asiat kyllä kiehtovat. Taidan olla jonkinlainen uskontotieteilijä toiselta luonnoltani. ;)

Hei Kati, onpa kiva tavata sinut täällä! Tuo korealainen on kolmosroudilla, Sanyuanqiaolla. Voin kertoa sit tarkemmin.

Nina, voih, kestääkö tuo kukinta vain niin vähän aikaa, että siellä alkaa jo hiipua?! Onpa mälsää. Tämä on ensimmäinen keväämme täällä, joten ei ole nämä kukinta-ajat vielä selvinneet. Minä kun luulin, että kirsikankukat kestää pidemmälle kesään. :(

Hilla kirjoitti...

Löysin tänään blogisi ja lukaisin jo kaikki postaukset läpi :) Olen itse muuttamassa Pekingiin näillä näkymin ensi tammikuussa, joten näiden juttujen lukeminen oli todella mukavaa. Itseäni kauhistuttaa kuitenkin tuo eläinten huono kohtelu. Olen mahdottoman eläinrakas ja olenkin kehittänyt jo etukäteen itselleni painajaisia siitä miten näen päivittäin eläinten kaltoinkohtelua :(

Miten muuten Pekingissä pärjää englannilla? Aloitan syksyllä kiinan opiskelun, mutta en varmasti ehdi oppia alkeita enempää vajaassa puolessa vuodessa.

Kiitos kivasta blogista! Sait musta vakiokävijän!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kukkia! Varsinkin magnolia, lempi puuni. Istutin viime keväänä pihalleni pikkuisen magnoliantaimen. Se ei kukkinut, mutta toivon, että tänä keväänä sen tekisi. Silmut pullistuvat lupaavasti jo! Hyvää Pääsiäistä! t ano

Vilijonkka kirjoitti...

Hyvät otokset! Vaan eikö olekin tuo magnolia kinkkinen kuvattava.

Meidän pihapuiden kaikki kukat ovat jo kuihtuneet. Porti pielesä oleva syreeni sentään vielä lupailee lisää huumaavaa tuoksua. Lyhyt ja ytimekäs ilo, mutta niiiin ihana.

MiaO kirjoitti...

Ano, magnolia on kaunis puu, harmillisen nopeasti vain tuntuu karistavan terälehtensä. Itse tutustuin magnoliaan vasta täällä. Pihallamme kasvaa yksi. Ihailen sen suuria terälehtiä, jotka ovat ikäänkuin kaksipuoliset, ulkoa liukuvan viininpunaiset ja sisältä valkoiset.

Taimien istutus onkin kyllä mukavaa puuhaa, on ihastuttava nähdä puun pikkuhiljaa kasvavan. Täällä olen törmännyt siihen, että puu saatetaan ostaa myös täysikasvuisena. On jotenkin koomista seurata, kun kymmenpäinen miesjoukko ähertää valtavaa juuripaakkua kottikärryyn ja raahaa monen metrin pituista karahkaa asiakkaan pihalle. Ja miten minä aluksi hämmästyinkään, kun yhdessä yössä naapurin pihalle oli kasvanut viisimetrinen puu!

Kiitos samoin Ano, hyvää pääsiäistä sinnekin! Toivottavasti magnoliasi jo piankin ilahduttaa sinua kukinnallaan.

Vilijonkka, minulle kuvaaminen on aika kinkkistä noin ylipäätänsäkin, ei pelkästään magnolian. Vähän turhan monta otosta tulee kutakin kohdetta kohden. Voi kun oppisikin, että kertanäpsäys ja se olisi sitten siinä...

Kovin lyhyeksi tuntuu jäävän tämä kukkaisloisto. Osa lehdistä jo varisee. Mutta niin se taitaa olla luonnossa, että aikansa kutakin. Onhan se yksi kukka, Yön kuningatar, joka kukkii ainoastaan yhden yön, mutta huumaa tuoksullaan koko talon.

MiaO kirjoitti...

Voi Hilla, vallan unohdin sinun kommenttisi, mutta palasit onneksi mieleeni. Lämpimästi tervetuloa lukijakseni! On ilo huomata, että blogini voi palvella muitakin tarkoituksia, kuin vain itseäni.

Tuo eläinten kaltoinkohtelu täällä on valitettavan totta. Toisaalta en tiedä onko se muualla juurikaan sen parempaa, täällä se vain on selvemmin nähtävissä.

Ulkomaalaisena harvemmin eksyy sellaisille seuduille, joilla kasvatetaan eläimiä lihaksi. Mutta noihin avohäkillisiin teuraskuljetuksiin voi törmätä ihan missä vain.

Tuosta kieliasiasta sen verran, että yleisesti ottaen pelkällä englannilla ei oikein pärjää. Englantia puhutaan ainoastaan joissakin länsimaalaisille suunnatuissa kauppakeskuksissa ja palveluissa, kuten lääkärissä. Mutta yleensä asian on selvittävä joko auttavalla kiinan kielellä tai elekielellä (mikä täällä tosin kehittyykin huippuunsa ;)

Mutta ei hätää, puolessa vuodessa ehdit taatusti oppia ne oleellisimmat perusasiat, joilla jo pärjäät taksissa ja kaupassa. Ja mikäli et kiinan tunteja ehtisikään ottaa, niin eihän se ole katastrofi sekään. Silloin elo on alkuun vain haastavampaa..

Tarja van Veldhoven kirjoitti...

täällä on samannäköistä :) viime viikolla yhtäkkiä tuli kuumat kelit ja vihdoin myös loput puista alkoivat vihertämään.