maanantai 4. elokuuta 2008

Kartanlukijoina

Kartat ja muut oppaat ovat olleet kovassa käytössä. Niiden avulla ollaan osattu suunnistaa sen verran, että lähikaupat ja muut palvelut on tulleet kartoitettua. Jonkin verran ollaan tutustuttu myös Pekingin keskustaan, mutta enimmäkseen ollaan pyöritty tässä lähialueella. Täälläkin on niin paljon tutkimista. Isolle kylälle ehtii kyllä vielä. Kuvassa kynä osoittaa meidän asuinalueen. Matkaa Tianmenin aukiolle, kaupungin ytimeen on n. 35 km.
Sen verran kuitenkin olen ollut utelias, että olen käynyt kokeilemassa metrolla liikkumista ja vieläpä ihan yksin! Metrolla liikkuu eri sukkelasti, kun maanpäällinen liikenne on keskusta-alueella melkoisen matelevaa. Mutta eipä puuttunut jonoja maan allakaan. Nyt kun yksityisautoilua on rajoitettu, ovat julkiset kulkuvälineet sitäkin täydempiä. Metroasemallakin oli pahimmillaan melkeinpä sadan metrin jono turvatarkastukseen. Nii-in, turvatarkastukseen! Olympialaisten vuoksi kaikki metroon menevät kassit ja laukut läpivalaistaan. Jonoa riitti senkin vuoksi, että kaikki kiinalaiset pääsevät töistä samaan aikaan, kuudelta, se tuli minulle harvinaisen selväksi.
Varsin oivallinen tapa liikkua on polkupyörä. Ostimme fillarit ja ne olivat mitä mainioin hankinta! Tällä tavoin pääsee paremmin tutustumaan ympäristöön ja taatusti kokemaan ja näkemään enemmän, kuin taksissa istuen. Ajopelimme ovat herättäneet kovasti kiinnostusta ja ihailua paikallisissa. Enää he eivät niinkään tuijota meitä, vaan ovat enemmän kiinnostuneita pyöristämme. Ilmeisesti muotoilussa tai rakenteessa on jotain, mikä hivelee kiinalaisia. Nämä olivat ainokaiset kappaleet siinä polkupyöräliikkeessä, eikä vastaan ole tullut yhtäkään samanlaista. Taisimme osua johonkin vallan harvinaiseen.2 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Onnea, onnea, onnea vaan, punainen tupa ja perunamaa! Tervetuloa Shunyihin! Ja Blogistaniaan! Kummassa enemmän seikkailua - se riippuu vallan matkalaisesta.

Pyörät ovat hyvät, pidetääs sitten syyskuussa yhteisiä seikkalupäiviä hutonkeihin pyörillä, vai mitä.

Taisin ennättää ensimmäiseksi kommentoimaan. Oletko jo ilmoittanut blogin www.blogilista.fi:n?

Olympiahärdellin raportoinnnille jatkoa odotellen...

MiaO kirjoitti...

Xie xie ni Vilijonkka! Olipas kiva kun olit kaynyt kommentoimassa!

Nettiyhteytemme oli jonkun aikaa poikki, niin kavi jo mielessa, etta blogistako se nyt kiikastaa.. Mutta ei sittenkaan, puhelinlasku vaan oli jaanyt maksamatta. (Olisi tietenkin ollut kiva, jos joku olisi siita laskusta meillekin kertonut... )

Juu kavin ilmoittaumassa blogilistalle. Kiitos vinkista! Tasta se sitten alkaa minunkin seikkailu Blogistanian maailmassa. Ja liveseikkailu yhta lailla! Heti valmiina hutonkeihin ja muihinkin paikkoihin, joissa viela voi aistia sita vanhaa Kiinaa! Kiva jos sinakin olet seikkailumielella!
Tulevia retkia odotellessa! :)