sunnuntai 3. elokuuta 2008

Täällä sitä nyt ollaan!


Ni hao, näin paikallisittain! Tervehdys kaikille! Päästiin sitten vihdoin ja viimein muuttamaan. Ihan helposti se ei sentään käynyt. Huh huh sitä säätämisen määrää... Olen sanonutkin, että tästä kaikesta ansaitsisi kyllä täysin oikeutetusti varsinaisen säätämisen mitalin! ;-)

Nyt kuitenkin ollaan onnellisesti perillä. Vieras maa, hyvinkin erilainen kulttuuri, uusi asuinympäristö ja aivan uudet kuviot… Ollaan siis hypätty aivan erilaiseen elämänvaiheeseen. Tästä se seikkailu alkaa…



Varsin mielenkiintoiseen aikaan osuttiin tänne Pekingiin. Näin olympialaisten kynnyksellä päästään seuraamaan tätä kaikkea ihan aitiopaikalta. Olympiahuuma on täällä ihan käsin kosketeltava. Valtavasti ovat kiinalaiset nähneet vaivaa. Täytyy antaa heille tunnustusta. Ainakin he ovat kovasti yrittäneet. Paljon on rakennettu ja remontoitu. Julkisivut on uusittu ja kadut siistitty. Kukkia, istutuksia ja viheralueita on ihastuttavan paljon. Kaikki ainakin näyttää kauniilta.



Pekingin ilmanlaatu on ollut kovasti tapetilla. Kiinalaiset kuitenkin haluavat kisoihin puhtaan ilman, joten suurkaupungissa on suurkaupungin keinot. Pahiten saastuttavia tehtaita on siirretty kauemmas kaupunkialueelta, mikä sinänsä on aivan ehdoton edellytyskin. Kun tämäkään ei vielä riittänyt puhdistamaan ilmaa tarpeeksi, kohdistettiin rajoitukset yksityisautoiluun. Autot saavat kulkea vain vuoropäivin, joko parillisina tai parittomina, rekisterinumerosta riippuen. Rajoitus on tuottanut tulosta. Eilen raportoitiin, että Pekingissä vihdoin on erinomainen ilmanlaatu! Nostan aurinkohattua tälle saavutukselle! Kunpa olympialaisten jälkeenkin olisi yhtä hyvä hengittää…

2 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Loysin juuri tieni tanne Vilijonkkien kautta ;) Mukavaa paasta varsin uutta blogiasi seuraamaan ihan alusta saakka! ;)

Onnea uudelle arjellenne uudessa kaupungissa! Terveisia Ranskasta!

(aloin Vilijonkkien blogia seuraaman kun he viela asuivat Pariisissa) ;)

MiaO kirjoitti...

Kiitos kiitos M´man! Olipas kiva kun löysit blogini. Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! Olen itse varsin uusi tulokas näillä foorumeilla.

Kävin tutustumassa myös sinun blogiisi ja ihastuin heti. Ihanaa kaunista arkea elätte.

Kirjoituksissasi on miellyttävä pohdiskeleva sävy. Ja kuvasi ovat upeita. Mieleeni jäi se missä pieni poika kurkistaa kirkon oven raosta. Todella vaikuttava kuva, oikein sykähti rinnassa.